Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu için aylığımın arttırılmasını mı bekleyeyim?

Konular
3
Reaksiyonlar
3
Sevgili Dostlar;

Emeklilik Başvurusu Hakkında Tavsiyelerinize İhtiyacım Var..

Ben şu anda 21 yıllık sigortalılık süresiyle yaklaşık 6500 gün prim ödemesi olan engelli bir arkadaşınızım. Vergi indirimini de aldım..

Sizlerin tecrübelerine ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Arkadaşlar ben bu ay yada önümüzdeki ay emekliliğe başvurunca SGK onay verirse kıdem tazminatı hakkedeceğim.
Fakat Temmuz ayında başvurursam kıdem tazminatı miktarı devlet tarafından artırılacağı için alacağım para baya yükselecek...
Sizce Temmuz ayını bekleyeyim mi?
Yoksa hiç gecikmeden emekliliğe başvurayım mı?

Tavsiyelerinizin benim için çok kıymetli olduğunu bilmenizi isterim.

Teşekkürler..

(karmasikadam)

Zammı bekle ondan sonra emekli olursun.iyi bı zam yolda buda tazminatı etkiler....

OturanBoğa

çok teşekkürler hocam

mandreyam

Haklısınız çok teşekkür ederim.

Dostlar;

engelli emekliliği emekli maaşı normal emekliye göre daha mı düşük oluyor

Herkese Günaydın.
Arkadaşlar ben bu gün SGK'ya gidip kıdem tazminatı alır yazısı alacaktım. Arkasından da emekliliğe başvuracaktım. Fakat çalıştığım yerin insan kaynakları birimi, "emekliliğe başvursan da çıkışını 31 Temmuzda bildirebiliriz" diyor. Bu bizim forumda sizlerden öğrendiğim bir konu vardı, "Emekliliğe başvurduğun aydan bir sonraki ayın birinde emekli maaşı işleyeme başlar" şeklinde yazmıştınız.
Benim çıkışımı ayın 31'inde vereceklerse emekli maaşımdan bir ay kaybım olur mu??

OturanBoğa

abi bu konuda bir önerin olabilir mi bana?
Tecrübelerinize dayanarak;
SGK'dan mı çözebilirim_?
İş yerimden mi_?

çok teşekkürler bu arada.

karmasikadam

Bildirmek önemli değil, önemli olan çıkış tarihi. Çıkışı 29'u yapsın, isterse bildirimi 31'inde olsun. Sen çıkışı alır almaz başvurabilirsin sgk'ya.

Üst Alt