Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum sonuçlanana kadar işsizlik aylığı alabilir miyim?

akaragoz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
30 ocak ta vergi indiriminden emeklilik için başvuru yaptım bu süreçte beklerken işsizlik maaşı alabilirmiyim emeklilik için bir sakıncası varmı yada işsizlik ödeneği anlamda bir sakınca varmı

akaragoz sgk emeklilik başvurduğunuz
Tarihten sonra İşkur a bilgi vermeniz gerek
Yoksa ödenen fazla ödemeler ilerde faiziyle sizden
Tahsil edilir.

Emeklilik başvurusundan sonra işşizlik maaşı için başvuru yapamıyormuyuz emekli olana kadar olan süre için çünki işten çıkışımı aldım emekli olmak için

akaragoz zaten sgk başvuda bulunduğunuz 30 ocak tarihinden sonra
1şubat 2018 itibariyle emekliliğiniz birikmeye başlar
bu nedenle işsizlik maaşı alamazsınız.

Tamam anladım teşekkür ederim ben hak kazandığınız günden itibaren emekliliğim işlemeye başlıyor zannediuordum

Tamam anladım teşekkür ederim ben hak kazandığınız günden itibaren emekliliğim işlemeye başlıyor zannediuordum

ben 2007 aralık ayında iş yerime beni çıkarı demiştim onlarda benim çıkışım 28.12.2007 çıkışımı verdiler 02.01.2008 yılında emeklilik için baş vurdum aynı zaman dada işsizlik maşı için baş vurdum 10 ay aldım baş vururken işçi bulma kurumunda müdüre sordum durum anlattım

bana dedi ki sen alırsın işsizlik maaşı sonra geri almasınlar dedim. müdürde sen yaşlılık maaşı yani engeli olarak olduğun için işsilik maaşı ala bilirsin dedi ve aldım geride almadılar ama kanun sonradan deyiştise bilme ben 10 ay aldım aynı zamanda emekli maaşımda aldım.

ALİ57

Emekli aylığı hak edildiği anda işsizlik maaşı kesilir/alınamaz:

"2) Gelir getirici bir işte çalıştığı veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı aldığı tespit edilen sigortalı işsizlerin ödenekleri kesilir ve kalan işsizlik ödeneği hak sahipliği kaybedilir." Kaynak: İşkur

Üst Alt