Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik ara karar evrakında istenmeyen bölümlere de muayene olacak mıyım?

Cetin4417

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb bende malulen emeklilik için başvuru yaptım kuah hastasıyım %89 heyet kurulu verdiği sayı fakat ara karar çıktı sevk ettiler 2 tane hastane verdiler çapa ve Cerrahpaşa bende Cerrahpaşa gitttim sevk kagidinla vede istedikleri testleri yaptırdım sadece göğüs için yaziyordu kağıtta ve SGK kağıdı almya gittiğimde gorevli sadece gihusten gozukeceksin dedi neyse istedikleri yaptırdım 2 gün sonra hastaneye gittim raporum almaya ama bana gözden kalpten psikolojide de girmem gerektiği söylediler bende bu kağıtta bunlar yazmıyor neden bunlara girecegimi sordum işte SGK bana verdiği kağıt ta yanlış varmış bizim burda gördümuz bunlarda gireveksin dendi napacagimi şaşırdım elimdeki sevk kağıdında olsun SGK gorevlesi olsun tek gihusten girecegimi söylediler bunlar ben şimdi napacam şaşırmış durumdayım anlatamıyorum da hasten bunların hepsine gireceksin diyor ben red almadım diyorum ara karar sevk diyorum anlamıyorlar elimdeki kağıda bile yanlış diyorlar ne yapmam gerekiyor acaba bilen arkadaşlar bir yardımcı olsun lütfen

Cetin4417

Kardeşim bende ara kararla sevk olmuştum hastaneye heyete.sadece göğüs doktoruna görünmüştüm.zaten sgkdan gelen evrağımda istenen tahlilerim ve branş açıkça belirtiliyordu.ve o ikinci sevk ile emekli etti sgk.bence bir yanlışlık olmalı senin durumunda hastane yanlış yönlendiriyo seni.tek branştan girmen lazım heyete.sgkya bildir bu durumu hastanenin tavrını

Kesinlikle sadece Göğüs muayenesi yapılması lazım. Diğer branşlar "ARA KARARDA İŞARETLİ DEĞİL İSE" yapılmaz.

Hastanedekiler bilmiyorlar.

(Ben de 2 defa farklı yıllarda "Ara Karar" ile sevk edildim ve sadece SGK'nın istediği ve işaretlediği işlemi yaptırdım, diğer branşlara girmedim ve malülen emekli oldum).

Zaten Sgk görevlisi size sadece istenilen yere gideceksiniz demiş.

:

Not: (Malülen emeklilikte Sgk genellikle "Ara karar" verdiğinde çok büyük olasılıkla emekliliği kabul ediyor. Zaten bu nedenle garantiye almak için "Ara karar" veriyor).

Bazen kabul etmiyor adamların ne yaptıkları meçhul.2018 den beri kontrol muayenesi verdiler.en son ara kararla malullüğü iptal ettiler

Yeni yaşamış mecbur hepsinden girmek zorundaymisim neyse girdik bitti yapacak bişi yok bana herhangi bir kağıt verilmedi ve üstünden 2 hafta geçti gittim sordum heyete girmedim sadece istediklerini yaptım topladım kagitlari heyet teslim ettim biz yollayacağım kagitladi dediler birdaha gelmenize gerek yok dediler kaç günle yollarlar bilmiyorum 2 hafta oldu bekliyoruz bakalım ne olacak

Emeklilik ara kararına esas sağlık raporuna nasıl ulaşabilirim?

Mrb bende malulen emeklilik için başvuru yaptım dosyamı SGK yolladım ve bana ara karar hasteneye sevk verdi neyse Cerrahpaşa istemisler bende oraya gidip tekrardan istediklerini yaptım ve heyet teslim ettim bütün evrakları sonra aradan 1 hafta sonra gittim ve heyet girmek için gün almaya geldim dedim bana sizin gelmenize gerek yok biz dosyayı SGK biz yolluyoruz dediler heyete niye almadılar onuda anlamdım sadece tests sonuçları aldılar ben bunun dosyayı SGK yoladiklari nerden öğrene bilirim ki nerden bakabilir yani ben heyet verdiği sonucu da nerde gorebilir acaba bilen arkadaşlar yardımcı olabilirim bana hiç bişi Bilmeden bekliyorum ne yapacağımı da bilmiyorum tşk ederim

Heyetin verdiği kararı göremezsin.e devlet üzerinden dys evrak takibi yapabilirsin işlemlerinin durumu ogrenmek için.Bir de uygun bir yazım şekliyle anlaşılabilir şekilde çimer den bilgi talep edebilrsin

Neden göremiyorum ki daha önce başka bir hastanenin kini gördüm e devlet düşüyor yani gizli saklı gibi red alırsak ve herhangi biside biz ne olduğu ne verdiği öğrenmek hakkımız degilmi yani saçma mutlaka vardır bir şeklide olmadı hastaneye giderim ne olduğu öğrenmek benimde hakkım yani

Bana neden kızıyorsun ki 😁.2017den beri sürekli olarak kontrol muayenesine girdim hiç birinde de bana verilen teshisi oranı göremedim.Hastane de sağlık kurulu hiç bir bilgi vermedi . Sadece SGK daki dosyanın durumunu dys evrak takip ten yaptım.

Estafurullah size kızmadım e devlete en azından vermeleri gerekir oldu ki ret aldım neyle itiraz edecez ki elimizde bir belge bile yok ben daha önceden sadec 3 doktor girdim heyet aldım ama onu nedense kabul etmediler beni 7 doktorun görmesi gerekiyormuş ara karala tekrardan girdim yapacak bişi yok olmadı hastaneye gidecem artık tşk ederim size uzdumse özür edilerim

Yok şaka yaptım ben.Sgk nin saçma sapan işleri.2017 den beri sürekli kontrol muayenesi verip son iki senede ara karar veren bir kurum.Hastanede bulunan doktorlar %86 rapor veriyor ama SGK bana %60 çalışma gücünü kaybetmemissin diyor.Yuksek sağlık kurulu da bunu onaylıyor.Baktim olmuyor gidip vergi indirimi için başvurdum.Maliye de %86 raporu %88 olarak gonderdi

Allah kolaylık versin valla çok zor bende kuah hastasıyım evde makinelerle yaşıyorum 54 yaşındayım malulen emeklilik için başvuru yaptım SGK SGK bana git bir devlet hastanesinden rapor al dedi ben şişli etfale gittim oran bana ilk girdiğim yerde kadın neyin var dedi neden geldin dedi bende malulen emeklilikte dedim hastalığım sole dedi kuah dedim göz dedim kalp dedim neyse yazdı kağıda bu üçünden orda heyete girdim topalm üçünden gözden 10 kalpten 35 kuahtan 80 aldım net 89 yapmışlar SGK yolladım aradan 1 ay sonra ara karar dedi beni ya capaya yada cehrrah paşa yönlendirmişler bende cerrah paşa gittim orda tam 7 doktor gördü oda bitti zar zor tekerlik sandalyele oksijen tuple geziyorum verdik doktorların raporalrini 2 hafta oldu hala bişi yok gittik gene sormaya imzada dediler sizin gelmenize gerek yok dediler biz yolalsyacagiz dediler ama bişi yoladiklari yok sanırım dsk bende bakıyorum herhangi bi degisiklik yok kacgunde yollarlar bilmiyorum artık beklicez

Abi diyeceğim benden büyüksün.İmkanin varsa şartların uyuyorsa vergi indirimi ile emeklilik için çabala.Malulluk sağlam insanı hasta ediyor.Hani derler ya esekten düşeni esekten düşen anlarmiş.Her sene kontrol muayenesi çileden izdiraptan başka bir şey değil.Yav zaten kronik olan bir sorun iyilesemeyecegin belli ne diye daha işi yokuşa sürerler

Şartlar uygun değil benim hiçbir sağlık güvencem yok SGK 1387 günüm var başkada hiç bisiyem yok kayimpederim dükkanı var yıllar önce ben verem olmuştum tedavi için dükkanı benim üstüme devrettim ve açılış yapıp 2 bin TL odemistim ozmanlar hastane masrafından yaralanmak için sonra ben birdaha onu hiç ödemedim öle kaldı o sonra af geldi bütün borçlar silinmiş gittim SGK sordum baya bir borcum vardı ama silinmiş şuan 30 bin felan var dedim böle olabilrimiyim emekli yopadikar 2002 gün sayım oldu 1800 olunuyor ya ama o 30 bini ödemek zorundaymisim dedim öderim yeterli ki olsun da nayapavak bişi yok yani bolelekli başladık bakalım ne olacak ins olur çok zor gerçekten hem benim için hemde benim yüzümden uraşanlar için sadece beni urastirmiyorlat beni taşıyan koşturan insanlarda urasiyor ins olurda bende rahat ederim benimle urasanlarda rahat eder ne diyeyim tahminen kaç günde SGK yollarlar bilgin varmi siz çok uratim dediniz ya gerçi hastaneden hastaneye fark eder tabi

15 gün e kadar hastane SGK ya yolluyor ama hastanelerin çalışma prensibi nasıl bilemem.Allah yardımcın olsun ne diyelim

Arkadaşlar bu ara kararla hastane sevk heyet girilmiyor mu acaba bütün doktorları girdim bana bidaha gel dediler dosyayı biz SGK yolluyacaz deidker heyet girmiyecekmisim acaba daha önceden girdiğim için mi anlamadım sadece doktorların raporlarinla oluyor acaba bilgisi olan varmı

7 doktor tek tek girdim daha önceden girmiş olduğum gohus kalp ve gözdü ara karadan sonra kalp hariç psikolojiye bile girdim yani ama heyete girmem gerek yok dedi biz raporları toplayıp heyet izmaya verdik dedi sonrada SGK yollacaz dediler şaşırdım açıkçası heyet girme meyi garip geldi

Ordan bakıyorum hep aynı duruyor bı değişiklik yok hastane sanırım yollsmadi daha SGK

Malulen emeklilik için muayene sevk edildiğiniz hastaneden SGK'ya gönderilecek olan raporun bi fotokopisini size vermeleri gerekmekteydi.

Benimde ara kararla cerrahpasa girdigim heyet hala yok tam bir buçuk ay oldu herseferinde bana dedikleri doktorlar tatilde dedim bir buçuk aydır ne tatili bu dedim bekleyeceksiniz diyor başkada bisi demiyorlar yalan söyledik belli ama neden bekletirler anlamdım daha önce sisli etfalden aldığım rapor 2 günde xikmisti bu çıkmıyor şaşırdım valla ne yapacam da bilmiyorum bekliyorum bakalım

Üst Alt