Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliler MEB sınavına giremeyeceklermiş..?

BAĞKURLU

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlarım,

Bugün MEB başvuru ekranında aynen şöyle bir yazı var.
Özürlerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ve Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik gereği İlk Defa Devlet Memuru olacak adayların başvuruları alınacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında halen Devlet Memuru olarak görev yapanlar ve bu görevlerinden ayrılanlar ile 5335 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde belirtildiği üzere “herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar…” başvuruda bulunamazlar.
Yani herhangibir SGK dan emekli olanlar başvuru yapamazlarmış gibi. Ancak belirtilen kanunun 30. maddesi aynen şöyle:
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda herhangi bir kadro, pozisyon veya görevde çalıştırılamaz ve görev yapamazlar." hükmü yer almaktadır
Yani sınavı kazanıp atama zamanı geldiğinde çift taraflı maaş alımını önlemek adına emekli olduğu kurumdan maaşını kestirmesi gerektiği, kestirmez ise atamanın yapılamıyacağı yapılırsada suç olacağı yazıyor.

Ben de bu konu hakkında Ankara dahil heryeri aradım kimse konuyu bilmiyor oradan oraya atıyorlar. Gerçekten Bir bilen varsa bu konu hakkında cevap yazsın.

Saygılar,

evet bağkurlu almıyorlar ilk defa memurluğa başlayacaklar girebiliyor sadece

Ticet77 arkadaşım, zaten memurluktan emeklileri almıyorlar çünkü ilk defa memur olarak girmesi şartı var; ancak ssk ve bağkur emeklileri aldığı aylıktan vazgeçerse alınıyor kanunda. Buda devlet memurluğu için geçerli olan kanun. Yani MEB'in açtığı sınav devlet memurluğu değilmi????:(

o dediğiniz açıktan atamada geçerli

zaten emekli olmuş insanın ne işi varki memurluk sınavında

çalışan demir pas tutmaz herkesin kendine göre sıkıntıları var adam emekli olup çalışmak istiyorsa vardır bir nedeni oda emekliliğin tadını çıkarmak ister elbette ama istemekle olmuyor şartlar nereye sevk ederse oraya gider bazen insan

Emekli olmuş insan 600TL maaş alıyorsa tabiki çalışacak. SSK ve Bağkur emeklisi sosyal güvenlik katkı payı ödiyerek çalışıyor. Bu kanunun açıktan atamayla ilgisi yok devlet memurluğu kanunu bu. Açıktan atama içinde geçerli tabiki. Bu arada ben emekli olmadım daha ama müracatım var sonuç belli değil. Başvuru zamanı emekli hakkı kazanmadığım için herhalde başvurabilirim değilmi??

şu durumda başvurabilirsin tabi ama emeklilik hakkı kazanırsan sonrada sınavı kazanırsan atanırmısın işte o muallakta

selamün aleyküm BAĞKURLU bu söyledikleriniz iş kazası geçiripte emekli olanlar içinde geçerlimi malülen emekli değil onu ayıralım çünkü malüllük farklı bi mesele şu anda ssk dan sürekli işgöremezlik geliri alanlar MEB in sınavına giremeyecekmi girip kazansalar bunların durumu ne olacak bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum

İşte bu muallakta benimde derdim o zaten.Kazanacağımı bilsem emeklilik işlemlerimi durduracam:(. Ama onunda garantisi yok tabi. Yani şuan emekli değilim kazanırsam ve emeklilikten vazgeçersem atanırmıyım? Kanunda öyle diyor sanki :confused:...

hak_dostu17;

Valla dostum alacağınız raporda çalışabilir ibaresi olması lağzım. Yani çalışamaz durumda olup rapor alanlar maalesef sınava giremezler. Verecekleri cevap "sen zaten çalışamaz raporlusun nasıl çalışacaksın...."

Buda başka bir Kamu Kurumunun memur alımı ile ilgili yazısı:
BAŞVURU ŞARTLARI:
1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
2. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak (Alıyor ise işe başlama tarihi itibariyla emeklilik ve/veya yaşlılık aylığını durdurmak).
v.s.......

Hiç öyle bir şeye girişmeyin . . Hazır emekliliğinizden olursunuz . .

emekli olmuş insanı hiç bir kamu kuruluşu almaz diye düşünüyorum

Bence siz emeklilik işlemlerini durdurmayın çünkü sınavın garantisi yok emeklilik daha garanti bu konuda kimsenin bilgisi yok bence. çünkü herkez farklı farklı sölüyor.
BAĞKURLU arkadaşım ben duyduğumu size aktarayım
işgöremezlik geliri alanlar istediği zaman çalışabilir deniyor ve şu anda aldıkları maaş kesilmez deniyor. çünkü bunlarda emeklilik şartı bile yok sanırım rapor oranı % 10 ve üzerinde olması yeterli.
örneğin iş kazası geçiren birinin rapor oranı %10 diyelim bu kişi %10'un parasını ssk dan alıyor (EMEKLİ ADI ALTINDA)
geriye %90 kalıyor bu %90 'ı da çalışma hayatında kullanabilirmiş

Valla dostum rapor oranının en az %40 ve üzeri olması lağzım oda tüm vucuttaki fonksiyon kaybının. Yani %39 olsa bile kabul edilmiyor. Birde raporda çalışabilir ifadesi olması lağzım ve açık bir şekilde hangi tür işlerde çalışamıyacağını yazması lağzım. Eğer raporun %40 ve üstü ise ve çalışamaz ibaresi yoksa (emeklilikle alakalı değil) sınava girebilirsin...

hak_dostu17
Bence siz emeklilik işlemlerini durdurmayın çünkü sınavın garantisi yok emeklilik daha garanti bu konuda kimsenin bilgisi yok bence. çünkü herkez farklı farklı sölüyor.
demişsiniz burda konu açılmış ve herkes bilgisi dahilinde ve çevresinde emsal teşkil eden örnekleri göz önünde bulundurarak mümkün mertebe yardımcı olmak istiyor varsa sizin daha iyi bir bilginiz sizde yazarsınız sonuca karar verecek olan kendisidir kimse yorumları karşılığında birşey elde etmiyor tamamen gönüllü olarak bilgi paylaşımında bulunuyor dikkat ederseniz

Evet %10 yeterli fakat şöyle bi durum var. Kaza sonucu oluşan kusur kalıcı olmak kaydıyla. Tedevisi mümkünse olmaz

BaY_Cin;

Emekliliğinizi zora sokmayın. Hazır yakalmışken bu fırsatı emeklilik işlemlerine devam edin.

hak_dostu17;

Dostum dediğin %10 aldığın maaş için geçerli, engelli sayılmak için geçerli değil :). Buna normalde sevinmek lağzım ama bu ülkede maalesef zor, insanın daha da yüksek oranda engelli olası geliyor maalesef :(...Gülüyoruz ağlanacak halimize.....

kayaozesen;

memuriyette ne işi yokki:p. Emeklinin aldığı maaş 600T.L. olursa insanın memur olası geliyor. Maalesef böyle yoksa kimse emekli olduktan sonra çalışmaz adı üstünde ama olmuyor. Memuriyet veya başka birşey nasılsa çalışılacak olursa tabiki memuriyet isterim emekli maaşımıda istemem o zaman. Devletin çıkarttığı yasa emekli çalıştırmamak için değil emeklinin çift taraflı maaş alımını önlemek için....

BENİM BELİTTİĞİM %10 MAAŞ HAKEDEBİLMEK İÇİN. (raporlara iş kazası olarak geçmek kaydıyla) ÇALIŞMAK İÇİN İSE DEDİĞİN GİBİ EN AZ %40 OLMASI GEREKİYOR ZATEN %40 IN ALTINDA OLANLAR ÖZÜRLÜ SINIFINA BİLE GİRMİYOR. MALÜLEN EMEKLİLİKTE İSE DURUM ÇOK FARKLI ÇALIŞMA FONKSİYONLARININ EN AZ 3/2 SİNİ KAYBETMİŞ OLMASI GEREKİYOR RAPOR ORANI İSE YAKLAŞIK OLARAK %67 OLMASI GEREKİR ( raporlarada iş kazası olarak geçmemeli)

- Özürlerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ve Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik gereği İlk Defa Devlet Memuru olacak adayların başvuruları alınacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında halen Devlet Memuru olarak görev yapanlar ve bu görevlerinden ayrılanlar ile 5335 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde belirtildiği üzere “herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar…”başvuruda bulunamazlar. Adaylardan yukarıda belirtilen durumlarını gizleyerek başvuruda bulunanların, başvuruları geçersiz sayılacak ve atama yapılmış olsa bile atamaları iptal edilerek haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır.

bağkurlu bu durumda başvurabilirsin ama sınavı kazanacağına inanıyorsan başvuru yap yoksa uğraşma emekli ol özel sektörde iş bak derim

ASTERUNYA
siz diyorsunuzki ne işi var emeklinin çalışma hayatında
ben size katılmıyorum emekli olanlar yatsınmı boş boş durmaktansa bence çalışmaları daha mantıklı tabi çalışmak isterlerse sonuçta kendi kararları. insanın yan geliri olması daha iyi değilmi

ben yetim aylığı alıyorum sınava giremeyecek miyim saçmalık:)

ya arkadaşım emekli olmuşsun hala memur olaçam diyorsun diğer taraftan hiç iş bulamayan arkadaşlar var bence seninki cok mantıksız birşey

Ergin emekli olmadım olmak için müracat ettim. Oda mecbur kaldığım yaklaşık 1 senedir iş bulamadığım için. Ben bu konudaki fikrimi başka bir yazıda açıkladım. Hala anlamadığınız zaten bu bir sınav kazanırsan ancak girebilirsin, ben sınava girme hakkımı istiyorum ayrıca bu memuriyet ek gelir olmayacak çünkü daha önce bağlanan emekli maaşının tümü zaten kesilecek. Bunu bile bile çalışmak istiyorum. Benden zaten daha iyiysen beni alacaklar diye birşey yok. Ben çalışabilme hakkımı almak istiyorum yoksa çift maaş alim yan gelip yatim gibi bir derdim yok olan varsa herkes kendinden sorumludur....

ticet77;
Ya bak arkadaşım orada "emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar...." diyor ya o ... (noktanokta) çok önemli çünkü o ....'da kanunda emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin diye devam ediyor. Yani o ... varya o çok önemli.....Anlatabilmişimdir umarım;)

Arkadaşlar milli eğitime gittim bir kaç yere telefon açtılar sonunda bana ifade çok açık 4.maddeki özellikleri taşıyanlar başvuruda bulunamazmış dediler.Ayrıca başvuru yapıpta sonra şartları uymadığı anlaşılanlar hakkında da Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanırmış.Yani evrakta sahtecilik kamu kurumu aldatma falan gibi bu saçmalık böyle anlamadım

Hasan bu MEB 'de çalışanlarda konuyu bilmiyor. Cezai şart var emekli olupta çalışmaya başladığında emekli maaşını kestirmeyip çift maaş alanlar var. Farkedilene kadar çift maaş alıyorlar evet bunlar farkedilirse faiziyle geri alınıyor ve ceza mahkemesi davası açılıyor. Ama ben hala emekli maaşını iptal ettirdiğin taktirde çalışabilineceğini düşünüyorum... Memurlar.net tede böyle yazıyor, kanundada açık açık yazıyor. Meb'de kamu kurumu olduğuna göre farklı uygulama yapamaz gibi geliyor....Ama bellide olmaz:mad:

bütün yüreğimle şunu söylüyorum ister kzın ister darılın inaşşalh emeklileri almazlar amimn diyen kaç kişiyiz....

Üst Alt