Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra rapor oranım düşerse emekliliğimin durumu ne olur?

naezli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Konuyu daha önce çeşitli mercilere danıştım (Alo 170, Esenyurt SGK, SGK danışmanı) fakat net bilgi alamadım; daha doğrusu çelişkili bilgiler geldi. Bu nedenle forumda da danışmak istedim.

%82 engel oranı ile emekli olacağım. 2007 yılı girişliyim. 15 yıl sigortalılık sürem, 4800 prim günüm var. SGK’dan maaş bağlanmasına hak kazandığım konusunda yazıyı aldım.

Burada sormak istediğim;
ben %82 oranla bugünkü şartlarla emekli olabiliyorum, fakat raporum süreli. Örneğin 1 yıl sonra raporum %70 oranında olursa, güncel şart olan 18 yıllık sigortalılığı sağlamadığım için maaşım kesilir mi? Yoksa ilerleyen yıllarda raporlarımda %40 üzerinde almam maaşımın devamı için yeterli midir?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

naezli maaş alman için yeterli yeterki oranın %40 altına düşmesin ancak bir önceki oranının altında düşerse maaş tutarında ona göre değişkilik gösterir.

naezli

%40'ın altına düşmediği sürece maaş devam eder. Emekli maaşının hesabında oranın bir önemi yok Kuru , maaş düşmez.

Üst Alt