Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra alınan engelli raporunun emekliliğe etkisi!?

Erdalfb

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
Selam arkadaşlar 6 yılık emekliliyim yüzde 40 engelli raporu alsam emekli maaşımı etkilermi bide 1 evim kirada buna vergi indirimi olurmu

@Erdalfb, engelli raporu ile emekli oldu iseniz o raporu kullanabilirsiniz yeniden rapor çıkarmak risk ayrıca Tek evi olan çalışmayan emekliler ve engelliler emlak vergisinden muaftırlar ben engelli kimlik kartım ile bağlı bulunduğum belediyeye giderek oturduğum dairenin belediyeden vergisini kaldırttım

Normal emekli olduysan, alacağın raporun emekliliğine bir etkisi olmaz.

Rapor alarak engellilerin faydalandığı haklardan yararlanabilirsin.
Engelli raporunun son yıllarda çok bir faydası kalmadı, emekli olduğun için engelli maaşı alamazsın.
ücretsiz ulaşım kartı alabilirsin.
suda belki indirim olabilir.oranın %90 olursa veya ortopedik engelin varsa ÖTV indirimi olabilir.
raporun bir faydası da ücretsiz maçlara gidebilirsin ya da müze ziyaretleri ücretsiz oluyor.

burada rapor alma amacın önemli. sorduğun soruya göre emeklililiğine veya emekli maaşına hiçbir etkisi olmaz.

Üst Alt