Arkadaşlar Ben epey uğraşdım muayen katılım payı vermemek için sonnun kesilen paraları geri aldım.....
3.2.5. Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler
(1) İş kazasına uğrayan veya meslek hastalığına tutulan sigortalıdan, bu durumları nedeniyle sağlanan sağlık hizmetleri için
SUTun 3.2.1, 3.2.2 ve 3.2.3 numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
(2) Askerî tatbikat ve manevralarda sağlanan sağlık hizmetleri için
SUTun 3.2.1, 3.2.2 ve 3.2.3 numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
(3)
5510 sayılı Kanunun 75 inci maddesinde yer alan afet ve savaş hali nedeniyle sağlanan sağlık hizmetleri için
(4)
5510 sayılı Kanunun 94 üncü maddesinde tanımlanan kontrol muayenelerinden
SUTun 3.2.1 numaralı maddede tanımlanan katılım payı alınmaz.
(5) Acil sağlık hizmetleri ile
SUTun 2.3 numaralı maddesinde belirtilen sağlık kurumları/ kuruluşları tarafından sunulan sağlık hizmetlerinde,
SUTun 3.2.1 numaralı maddesinde tanımlanan katılım payı alınmaz.
(6) Kurumca finansmanı sağlanan kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri için
SUTun 3.2.1, 3.2.2 ve 3.2.3 numaralı maddelerinde tanımlanan katılım payları alınmaz.
(7) Sağlık raporu ile belgelendirilmesi şartıyla; hematolojik veya onkolojik malignensiler, doğuştan metabolik hastalık, kalıtsal hastalık veya kronik psikiyatrik hastalığı bulunan kişilerin bu hastalıkları ile ilgili branştaki ayaktan muayenelerinde
SUTun 3.2.1 numaralı maddesinde tanımlanan katılım payı alınmaz.