Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli mi olayım yoksa çalışmaya devam mı edeyim?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
5
Merhaba arkadaşlar;

2011 yılından beri foruma üyeyim 2010 yılında iş kazası geçirmiştim. Forumun o dönemden bu yana bana çok faydası oldu.
Şimdi geldiğim noktada, %35,2 sürekli işgöremezlik geliri alıyorum ayrıca Aralık 2022 de %49 süresiz vergi indirimi de aldım. Emeklilik şartlarını karşılıyorum hatta SGK dan emekli olur yazısı bile aldım. Ancak gel gör ki 8 yıldır çalıştığım ve oldukça rahat olduğum işyerim emekli olursan çalışamazsın demekte. Emekli olursam şu an tam aldığım sürekli işgöremezlikte yarıya düşecek, kafam karışık. Siz olsanız ne yapardınız ve hangi sebeple yapardınız? Emekli mi olayım yoksa çalışmaya devam edip emeklilik cepte mi dursun? Teşekkür ederim.

ipeksi

İşimden ve maaşımdan memnunsam çalışmaya devam ederdim ben olsam.

OturanBoğa
Tamda sıkıntı orada işte! Şu an çalıştığım işyeri beni çok sıkıyor o kadar sıkıyorki artık tahammül diye birşey kalmadı, üstelik evimede servislede olsa aşırı uzak ama aldığım ücret piyasanın 5 bin TL üzerinde ve yaptığım iş çok rahat. Ne yapacağımı bilemedim, dışarıdan farklı bir aklın fikirleri lazım.

bırakmak istiyorsan önce başka yerde iş bul ondan sonra oturup tekrar hesapla hangisi kafana yatıyorsa onu yap

40 altıysan çalış 40 üstüysen emekli ol .:rolleyes:

ipeksi

Emekli çalıştıran bir işyeri araştır bulduktan sonra istifa et Emeklilik dilekçeni ver sonrada benim gibi hem çalış hem emekli maaşı al😀
Saygılar...

kenan91

Evim ile iş yerim arası gidiş dönüş 140 km. Akşam 5 te servise biniyor 7.30 da evde oluyorum. Hemde 8 yıldır. Nasıl duruyor oradan bakınca?

ipeksi
Merhaba , bende kamuda işçi olarak 19 sene çalıştım genç yaşta emekli oldum işimden iş yerimden ve iki yüzlü insanlardan yorulmuştum her sabah küfür ederek gidiyordum işe en son Ağustos 2021 de bir buhran sonunda sgk dan daha önceden almış olduğum emekli ola bilir yazısını verdim ve çıktım. şimdi geriye bakıyorum da iyiki bırakmışım piskolojim düzeldi kimseyi takmıyorum canım isterse işe giriyorum istemezse çalışmıyorum bu dünyaya birdaha gelmiyeceksiniz onun için hayatınızı yaşayın derim emekli olduktan sonra her halükârda iş bulursun evine yakın.

Oncelikle hayırlı olsun hersey para değil sonuçta gelirin olacak ben olsam emekli olurdum bunca sene kenara para koymussundur zaten benim hedefim emekli olana kadar kenara para koymak ve yan gelir oluşturmak biiznillah emeklilik gelince de iyi olsa dahi bırakmak hayat ömür boyu calismaya değmez benim babam 48 yaşında vefat etti .engelli erken emekli oldu 2 3 yıl sonra da vefat etti Allah razı olsun mekanı cennet olsun canım babam.

Yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim. Evet hayata bir kere geliyoruz ve kesinlikle herşey para değil.

Emekli olduktan sonra geçinebiliyorsanız emekli olun geçinmekte zorlanırsanız emekli olmayın derim. Ya da iş arayışınz devam eder mi bilemiyorum. Yakın yerde iş bulursanız hem emekli olun hem çalışın daha mantıklı. Benimde 5 sene var emekli olsam da çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum. 5 yıl sonraki görüşüm ne olur bilemem.

Üst Alt