Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşını yükseltme formülü

Pa_Pi

Aktif Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar nasıl yüksek emekli maaşı bağlanır diye soranlara yardımcı olmak için aşağıdaki bilgileri paylaşıyorum.

- asgâri ücretin üzerinde prim ödeyin.
- askerlik borçlanması yapın
- Doğum borçlanması yapın (kadınlar için)
- Birden fazla işte çalışıp çift prim ödeyin
- Emekli gününüz geldiğinde hemen emekli olun fazla prim ve çalışma süresi emekli maaşını düşürür.
- 2008 yılından önce emekli olmak. 2007 yılında abo %70 ile bağlanır. 2008 yılında abo %35 düştü.
- 1998 ve 1999 sigorta başlangıcı olanlar emeklilte daha avantajlıdır.
- Yurtdışı borclanmasını tavandan ödeyin. (Avrupa'da çalışan vatandaşlar için)
- Son olarak kesinlikle Akp'ye oy atmayın. 2008 yılında eskiden %70 olan aylık bağlama oranını %35 düşüren Akp hükümetidir. 2008 yılından sonra emekli olanların düşük emekli maaşı almasının tek sorumlusu Akp'dir. Emekli ve emekçi sevmiyorlar. 😂😂😅

Selam%61. 1 yıl süreli raporla mart ayından itibaren vergi indimli çalışıyorum kısmetse temmuzda emeklilik dilekçemi verecem ssk nın sitesinde 18yıl 6200 günle 3bin maaş hesapliyor askerlik 460 gün tavandan yatirsam emekli aylığında artiş olur mu sigorta başlangıcım 2004

emekli olmak için primin eksikse askerliği öde ama primlerin dolduysa ödemeden emekli ol.

6200 günüm var merak ettiğim askerlik borçlanması yapıp onuda eklesem maaşta artısı olur mu 2008öncesi 1524 günüm var abo orani 49.87 bunu yükseltmem maaşımı da yükseltir mi bide sgk maaş programı 3bin maaş hesapliyor bu normal emekli için hesaplanan engelli vergi indirimli emekli olmamın maaşta katkısı olacak mı

Bende askerlik borçlanması yaptım..200 günlük borçlanma emekliliğimi bir yıl öne çekiyor.Borçlanma öncesi ve sonrası yaptığım hesaplamalarda maaş da 80 liralık bir artış olduğunu gördüm.En düşükten ödememe rağmen artış oldu.Bunda tabi borçlanılan döneminde bir etkisi oluyor sanırım.Ben 99 öncesi dönemden borçlandım.
Sabir58 arkadaşım senin günlerin yeterli sanırım maaş yükselsin diye borçlanmak istiyorsun.Yüksekten borçlanman maaşı yükseltir kuşkusuz ama çok meblağ tutar değer mi bilemem.Ben 206 gün için 8000 tl ödedim bir yıl öne çektim 80 tl de arttı maaşım.Zaten iki aylık emekli maaşımla çıkacak o para her halukarda kardayım.Senin hesabını iyi yapman lazım.

Sabir58
gününüz temmuzdamı doluyor bu ay sonuna kadar verseniz yeni gelecek emekli zamlarından yararlansanız olmaz mı benim tahminim en az %40 olucak

Temmuzun 7sinde doluyor 1ay askerlik borçlanması yapsam dilekçeyi bu ay verebilirmiyim

Haziranda verdiğim dilekçenin sonuçlanması 2 ay sürer yinede temmuz zammından faydalabilirmiyim

Sabir58
Prim günü dolduysa askerlik borçlanması yapmayın. Primler asgâri ücretin üzerinde yatanlar daha yüksek emekli maaşı alır. Askerlik borçlanması emekli maaşına katkı sağlar.
2000 yılından önce sigorta başlangıcı olup ve emekli olanlar daha yüksek emekli maaşı alıyor.

Sabir58
haziranda verirseniz temmuz zammından faydalanırsınız ama diğer konu hakkında çok bilgim yok ama geri çektiğini biliyorum

Üst Alt