Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı ile geçinmek imkansız. Çalışmak zorundayız!

kartal Taşdemir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Ekonomi bizi çalışmayan zorluyor

Uzun süre emekli olduktan sonra çalışan varmı.

ben değil ama çevremde çok insan var hayat şartları şok zorrrrrrrr... 36 yaşındayım bakalım bizim sonumuz ne olacak bee ??

kartal Taşdemir' Alıntı:
Slm aleyküm Bülent abi ben emekli oldum Gine engelli olarak sgdp ile çalıyorum. Uzun süre çalışabilirizmi bu şekilde emekli süresiz

Sağlığın elverdiği, canın istediği, işin olduğu sürece çalışabilirsin.

Ben 2005 yılın da emekli oldum. 20 yıldır çalışıyorum. Allah çalışma gücü versin.

bir bilgisayar hocası bana çalışmam gerekli emekli olursam geçinemem demişti

Hayır İstemediler. Malülen emekli değilim Engelli olarak emekliyim. Ozaman ki şartlar. (1-2-3.derece)
15 yılda 3600 gün primdi.

@OturanBoğa abi tek hastalık 2006 yılında aldığım süresiz vergi indirimi ile emekli oldum askerden muafiyetim var birde işve işçi kurumu raporum var. Başka bir rapor almadım. Hastalığım çocuklukdan geleme. Param olmadığı için ÖTV baş vurmadım. Ve engelli formları okutuca insan canı sıkılıyor Sizce bu korku yersiz mi.

Son düzenleme:
Emekli olmuşsunuz. Tedirgin olmayı gerektirecek bir durum yok.

@OturanBoğa, abi tşkler .

Eyt li arkadaşlar çok rahatlar emekli oldular Biz engellilerin yüzü gülmüyor. Hep endişe hep sıkıntı. Hem yaşam şartları zorluğu toplumsal alandaki zorluk. Ve iş bulmama zorluğu. Zor bela emekli oluyoruz. Sonra başımıza ne gelecek bilmiyoruz.

Bülent abi. SGK çalışıyor diye engelli emeklileri kontrol çağırmak gibi bir uygulaması var. Sırf çalışıyor diye.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu her zaman bir riski hepimiz için. Bunu düşünüp dertlenirsek yandık. :)

@kartal Taşdemir, Sırf çalışıyor diye kontrol muayenesi olur diye bir uygulama yok SGK'da. Uzun yıllardır SGDP tabi olarak çalışan engelli emekliler vardır.

@OturanBoğa, Bülent Abi şöyle diyor SGK herkesi istediği zaman kontrol muayenesine gönderebilir. Bu süresiz veya süreli emekli olanlar için her zaman böyle bir risk vardır.

İhbar şikayet veya bir soruşturma nedeniyle süresiz veya süreli emekli olup olmadığına bakmaz hemen kontrol muayenesi isteyebilir.

Senin dediğin şekilde emekli olan kişinin çalışıyor olması kontrol muayenesi gerektirmez, tek başına sebep değildir çalışmak.

Üst Alt