Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli kidem tazminatı düşük çıkıyor. Neden olabilir?

Yusufreco

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Özel sektörde çalışıyorum emekli kıdem tazminatını hesaplattim
İnternet üzerinde hesaplama yapan programlar ile arasında azımsanmayacak kadar fark var
İşyeri düşük hesap çıkardı, bunu öğreneceğim kurum varmı örneğin sgk veya vergi dairesi gibi

Yusufreco emekli olurken ihbar tazminatı alınmaz hesaplamada ihbar tazminatını da hesapladınmı.Emekli olurken son bürüt maaş üzerinden kıdrm tazminatı hesaplanır

Yusufreco
kıdem tazminatı şöyle aşağı yukarı hesaplaya bilirsiniz her seneye 1 bürüt maaş olarak ama ihbar olmaz içinde bir de en son çalıştığınız iş yerinizde ne kadar çalıştıysanız o kadar yıl hesaplıcaksınız.

Merhaba ilk ise girisim 01.04.2005 ayni yerde devam ediyorum
Son brutum 7775tl ihbarı hesaplamiyorum hesaplama motorları 132 çıkarıyor ihbarsiz sadece kıdem
Alo170 aradim durumu izah ettim mali müşavir veya muhasebeciye hesaplatin arada fark varsa mahkemeye verindedi
İş mahkemelerine bakan avukat ile görüştüm almam gerekini hesaplayip bilgi verecek bütün yillarin hizmet dökümü uzerinden hesaplayacak

Arada ücretsiz izinli veya çok uzun raporlu süreniz varsa veya işe giriş çıkış vs. yapılmışsa fark o yüzden çıkıyordur.

Kesintisiz olarak çalıştıysanız 132 bin TL doğru rakam.

E devletten SGK dökümlerinize ulaşıp kontrol edebilirsiniz.

MeTePe

17 yillik calismada illaki devamsizlik raporlu sureler var ama oyle abartili degil parca parca tahminim ortalama 50 60 gun civari ise giris cikis olmadi, pandemide 45 gun devlet ödenekli izne cikartildim. Ücretin %60 devlet %40 isveren verdi

parca parca tahminim ortalama 50 60 gun civari

50-60 gün bir şey değil.

Çalıştığınız her yıl için 1 brüt ücret tutarı düşünün. 13 bin TL fark çıkıyorsa yaklaşık 1,5-2 yıl eksiğiniz var demektir.

En doğrusu edevletten SGK prim dökümünüzü alıp sigortalılığınızda eksikler var mı kontrol etmeniz. Mesela askerlik nedeniyle giriş çıkışınız falan olabilir.

Üst Alt