Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimizdeki raporlarla kamu engelli personel alım sınavına giremeyecek miyiz?!

Karaaslan

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bülent abi, lütfen şu yeni yönetmelikteki (http://www.engelliler.biz/forum/kam...tlarini-duzenleyen-yonetmelik-yayinlandi.html) raporun geçerliliği ilgili bizi tam olarak bilgilendirebilir misin? Kafamız karıştı.Sizin mesajda aralık 2010 tarihinden önceki raporların geçersiz olduğunu belirtmişsiniz.Benim rapor 16.08.2010 tarihinde üniversite hastanesinden "sürekli" ibaresiyle alındı.Bize yol gösterin ki,sınavdan önce biz de tedbir alalım...

Selamlar...

Aslında bu konu çok net değil. Yönetmelikte sağlık raporu ile ilgili tek bir atıf var, o da tanıma dair (Madde 4: f) Sağlık Kurulu Raporu: 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu ifade eder.)

Bunun dışında rapora dair hiç bir atıf yok. Sadece, "Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur" (Madde 17) diyor br yerde, o kadar; "belgeler"e dair detaylar verilmiyor.

Yani, sınav zamanı hazırlanacak Klavuzda göreceğiz ne olup olmayacağını... Orada büyük olasılıkla güncel yönetmeliğe göre rapor alınması istenecek... Bu olduğunda elinde raporu bulunan kişiler konuyu dava sürecine taşırlar...

Bence durum bu şekilde...

raporunda sürekli ibaresi bulunan için sanmıyorum geçerli degildir..

devlet engellilerin yanındamı arkasındamı yok önümüzde engelmi ne kadar bize böyle eziyet yapıyorlar

benim 2007 %88 sürekli raporum var bu geçerli degil mi

arkadaşlar, şunu gözardı ediyorsunuz. sınav yönetmeliğinde 16 aralık 2010 tarihinden sonra alınan raporlar demiyor, 16 aralık 2010 tarihindeki yönetmeliğe uygun raporlar diyor. 16 aralık 2010 tarihli yönetmelikte de bu tarihten önceki raporlarla kazanılan hakların korunduğuna dair bir madde var. benim raporum da 7 aralık 2010 tarihli ama bu konuda yönetmeliğin değil de tarihin kastedildiğine dair resmi bir açıklama yapılmadıkça raporumu yenilemeyi düşünmüyorum.

16/12/2010 yönetmeliğine göre başvuru kabul edilecek derlerse benim 2008 yılında aldığım rapor tekrar raporu yenilersem. Raporun kullanım amacını yalnızca İstihdam işaret koysalar sıkıntı olmaz heralde.
Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

slm benim şuan 2004 tarihli yüzde 51 sürekli yazan raporum var iş kur vasıtasıyla aldıgım şimdi ben bu raporla kurayla memur alımlarına müracat edemezmiyim????

merhaba arkadaşlar benımde bir sıkıntım var banada yardımcı olurmusunuz. 2008 yılında almış oldugum raporum 89 agır özrlü ve calışamaz iberesı yazıyor. ben bununla memurluk sınavlarına kura ile katılmayı düşünüyordum fakat derecesı cok yüksek oldugu için belkı sorun cıkar diye tekrar başka bir hastaneden yenı rapor aldım derecesi 74 olarak verdiler bununla girmeyi düşünüyorum.acaba 89 luk raporum gecerlı olumuydu yenı rapor almasaydım. bilgisi olan var ise yazarsanız sevinirim teşekkkürler..

Üst Alt