Sonunda vergı ındırımını aldım
HEPİNİZE KUÇAK DOLUSU SELAMLAR ARKADAŞLAR.BUĞÜN ÇOK MUTLUYUM BUNU SİZLERLERDE PAYLAŞMAK İSTEDİM.BU GÜN VERGİ İNDİRİM RAPORUMUN ONAYLANDIGINI ÖGRENDİM.ÇOK UZUN VE YORUCU BİR SÜREÇTEN SONRA NİHAYET VERGİ İNDİRİMİ ALMAYI BAŞARDIM.BUNU DA SİTEMİZDEKİ DEGERLİ ARKADAŞLARIM SAYESİN DE OLDU HEPİNİZE ÇOOOOK TEŞEKKÜR EDERİM.
ilk raporumu bundan 1 yıl evvel aldım malıye sevkı ıle gıttıgım hastanede 4 sakatlıgım olmasına ragmen 2 tanesıne oran verıldı %44 yerli deyim benı cıkardılar .bu rapor ankaradan %33 olarak geldı .rapora ıtırazım sonucu %49 yaptılar bende saglık il müd. şikayet ettim.sağlık il müd. sevki ile erciyes üni. hastanesinden almıs oldugum %72 raporu maliye bizim sevkimizle almadın dıyerek raporu kabul etmedı.o zaman gib in sitesinde soru cevap bolumun de su sekılde bır acıklama vardı .diger kurumların sevki ile (sgk ve işkur alınan raporlargecerlidir diye)saglık il müdürlüğü yazmadıgı için kabul etmediler.
bende gib e dilekçe yazarak durumu anlattım.onlarda bır üst yazı ile maliyeden bu raporu göndermelerini istedi. maliyede bu raporu benden alıp ankaraya gönderdi. gib yoneticileri sitedeki bu anlam karmasalıgınada bu yazıyı düzelterek son vermişler. sag olsunlar.yazı şu şekilde değişmiş.
Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.
ankardan rapor sonucum %62 2 dereceden onaylanmış.
bunu uzun uzun yazıyorum ki aynı sıkıntılarla karsılasan arkadaslarıma da yol gosterıcı olsun dıye.arkadaslar sızlere dıyecegım su kesınlıkle haklı ısenız hakkınızı arayınız.kımseden korkup cekınmeyınız.onutmayın kı bu cabalar kendımız ıcın.gelecegımız ıcın cocuklarımız ıcın.arkadaslar calısamayacak durum dayım 2 tane cocugum var. bunların gelecegını dusunmekten sınır kırızı bıle gecırdım. allahım nasıp ederde emeklı olursam en azından onların rızkı cıkmıs olacak.üzerimdem buyuk bır yuk kalkmıs oldu.
arkadaslar sımdı benım sorum su sizlere cevap verırsenız sevınırım.
01/03/1972 doğum tarıhım, 18/09/1995 bagkur baslangıc 8 yıl 14 gun pırım.
11/03/2009 sıgorta baslangıcı 234 gun ssk
ve %62 2 derece vergı ındırım raporu.
ne zaman emeklı olabılırım.
cevaplarınızı beklıyorum.hepinize kucak dolusu sevgiler saygılar.öpüldünüz.