Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporu araç alımı için kullanabilir miyim?

Konular
38
Reaksiyonlar
0
ilk önce sevgi ve saygılarımı sunuyorum arkadaşlar.2 senedir devam eden malulen emeklilik davam inşallah 20 ocak 2011 yılında 5.dava ile lehime sonuçlanırsa içimde büyük bir uhdeye dönüşen araba sevdama kavuşmak istiyorum..yalnız bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum...2001 yılında otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli H sınıfı ehliyet almıştım.artı 05.02.2009 yılında özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneden %80 sürekli ağır özürlü ibaresi olan rapor aldım...

1) bu rapor varken araç alımında yeni bir rapor istenir mi?

2) arabalar üzerinde araştırma yaparken begendiğim CİTROEN yeni C3 1.6 i CONFORT BVA için yetkili acentaya fiyat konusunda mail gönderdim.aracın normal anahtar teslim satış fiyatı 34.100 TL olup bana indirimler yapıldıktan sonra 24.500 olur diye cevap geldi. hesap doğru mudur?

3) yine renault marka MEGANE HB 35.250 TL ve FLUENCE 35.300 TL (anahtar teslim fiyatları)yetkili acentaya gönderdiğim mailde benim için bu araçların son fiyatlarını öğrenmek istedim.gelen cevapta ise onlar en yakın RENAULT Satıcısına müracaat etmeniz yeterli olacaktır dendi.cevapta extra olarak verilen cevapta şunlar yazmaktadır.

Otomobil alırken hangi avantajlardan yararlanırsınız?
-Satın aldığınız araç ne olursa olsun, % 18 KDV dışında hiçbir vergi (ÖTV,
bandrol, rüsum vs)ödemezsiniz.
-Satın aldığınız araç için sizin durumunuza uygun bir proje çizilir, aparat
hazırlanır ve aracınıza monte edilir.

Otomobilinizi nasıl alırsınız?
-Aracınız temin edilir;
-Sağlık raporunuz ve aracın teknik karnesi, aparatı hazırlayacak üst yapı
firmasına gönderilir;
-Aparatı hazırlayan firma, kişinin raporu doğrultusunda aparatı hazırlar,
projesini çizdirip İl sanayi Müdürlüğünde onaylattıktan sonra, aparatı monte
eder;
-Satış noktası, maliye için özel aparatlı beyannamesi hazırlar ve maliyeye
verir;
-Maliyeden kontrol memuru gelerek aparatın kontrolünü yapar, bir tutanak ile
aracı satan firmanın imzasını alır ve vergi muafiyet belgesi verir. Bu
işlemler sırasında aracı alacak olan kişi de satış noktasında hazır bulunur;
-Muafiyet belgesi alındıktan sonra aracın faturası düzenlenir ve plaka
işlemleri yapılır.

Yukarıda belirtilen bütün işlemlerin takibi Renault tarafından yapılarak
aracınız size teslim edilir.​

saygılar biraz uzun oldu....lütfen verdiğim RENAULT fiyatları bilen arkadaşlar düşsün.

1- Hangi uzvunu kullanamıyorsun?

2- Doğru, 34.100,00 TL'lik araç 24.525,55 TL'ye gelir.

sol ayak 3 cm kısalık var.05.02.2009 tarihli raporda teşhis olarak yazanlar ise ;zorlukla yaga kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor.yardımsız yürüyemiyor.kişi üst ekstremiteyi kullanabiliyor kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor....rapor sonuç olarak (R26.2)yürümede zorluk (D33.1)beyin benign neoplazmı,infratentoryal(H90.3)sensorinöral işitme kaybı,bileteral

Bence kabul görmez, yeni rapor almalısın. Raporda sol bacağından sakatlığın olduğu belirtilmeli ve "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi yazmalı.

Üst Alt