Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla yeniden ÖTV istisnalı araç alamıyor muyum?

gazi3428

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benimde bu konuya yakın bir sıkıntım var. farklı konu açmak istemedim. şimdi benim sorunum 2006 yılında haydarpaşa askeri hastanesinden araç alımına uygun rapor aldım. raporda aynen şu şekilde yazıyor. ^^ Gaz pedalı solda otomatik vites araç kullanır. özür durumu %58 dir ve kalıcıdır ^^ diye.
İş tabi bundan sonra başlıyor. eski aracımı sattım yakın bir zaman oldu. yeni araç almak için bayiye aynı raporu verdim. bu sırada araç için tertibat proje v.s. işlemleri yaptım.
Bugün bayiiden aradılar vergi dairesi raporu kabul etmedi diye. ben nasıl olur aynı raporla eski aracımı almıştım diye. onlarda vergi dairesindeki memurlara demiş daha önceden bu raporla araç almıştır diye. yeni kanun çıktı askeri hastaneden alınan raporlar geçersizdir. devlet hastanesinden yeniden rapor çıkarması gerekiyor denmiş.
bunu duyunca tabi başımdan aşşağı kaynar sular döküldü :(:( Vatandaşın yararına hiçbir kanun çıkmazmı allah aşkına ya :( normal insanları geçtim bizim durumumuzu gören kimse yok mu :(

Bana bu konuda bir fikir verin. yine aynı eziyeti çekip rapormu çıkarmam lazım yoksa başka bir yolu var mı ??

Şimdiden tşk.ler.

Elinizdeki raporu kabul etmek zorundalar(Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi içinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı da vardır).
Gerekirse Gelirler İdaresi Başkanlığı'na şikayette bulunacağınızı söyleyin... Aşağıdaki madde çok açık:

http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html
e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır

Ben de yaklaşık 9 ay önce eski arabamı satıp yeni araba aldım.

%52 oranındaki eski raporumu kabul etmeyip yeni rapor istediler ve yeni aldığım raporun oranı % 20 oluverdi. Ancak rapor oranı önemli değil dediler ve özel tertibatlı araç kullanır deyip ötv den muaf arabamı aldım...

gazi 3428 bende yaklaşık olarak senin konumundayım, 2006 yılında askeri hastaneden sağlık raporu aldım eğer değdiğin gibi vergi dairesi zorluk çıkarıyorsa senin kaldığın zorluklarla bende karşılaşacağım 1-2 ay içinde bende sıfır araba almayı düşünüyorum gelişmelerden bizi bu forum aracılığı ile haberdar edersen sevinirim.

Ben bülent beyin yukarıda verdiği evrakların çıktısını alıp yarın vergi dairesine gidicem inş. güzel bir şekilde sonuçlanır. buradan gelişmeleri yazarım.

Bugün ümraniye vergi dairesine gittim bülent beyin yukarıda paylaştığı evraklarla birlikte. memur bu rapor olmaz dedi ( gatadan alınan rapor için ) bende sordum neye istinaden olmaz diyorsunuz? askeri hastaneler olmaz dedi. bende özürlü raporu veren Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesini sundum. evirdi çevirdi kendi evraklarına baktı tamam oluyormuş ya dedi :) sonra omuza dokundu ( sen bu işi biliyorsun der gibi ) bende kafamı salladım. artık işlemlerime kaldığım yerden devam edicem inş. kısa zamanda hallolur.

gözün aydın gazi3428 kardeşim şu bizm memurlar hem işi bilmezler hemde lafı evirip çevirirler neyse yinede mutlu son güle güle kullan arabanı kazasız belasız

Çok teşekkür ederim. Burdan bülent beye de çok teşekkür ederim. çok yardımı oldu allah razı olsun..

gazi hayırlı olsun öncelikle anlaşılan rapor geçerli yani bize sorun çıkarmazlar inşallah :H) gazi, benim raporumda şu ibare var özür durumu sürekli şeklinde bir hane var ama aynı zamanda başka bir yerde raporun geçerlilik süresi 5 yıl şeklinde bir ibare var sendede bu şekilde bir açıklama var mı gözüne hiç çarptı mı bu husus için vergi dairesi birşey söyledi mi acaba......

Eyvallah inş. sende sorunsuz halledersin.. benim raporumda ^ sakatlık durumu %58 ve kalıcıdır ^ ibaresi var. hiçbir yerinde de süre filan yazmıyor. ben bundan önceki 2006 yılında aldığım aracıda bu raporla almıiştım sorunsuz şekilde. Süre ile ilgili vergi dairesindekiler neder bilmiyorum. malum geçerli olan bir raporu bile kabul etmemişlerdi :) oyüzden sende yukarıdaki bülent beyin paylaştığı evrakların çıktısını alıp yanında bulundur ki orda hemen cevap veresin.. kolay gelsin.

Üst Alt