Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektirik Aboneliği Kendi Adıma Aldım 3 Bin TL Fatura Çıkardılar? [Hukuk]

ByKopuK

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
Selam Merhabalar

öncelikle bizim şimdi köyde bir evimiz var kiraya vermiştik kiracı ev tuttu çıktı abonelik vs faturalarını ödeyip çıktı aboneligi kapattı ve evden çıktılar ondan sonra bi kaç ay geçti ben köye gittim ve bizim elektirik aboneliğini kendi adıma almaya tedaşa gittim ve orda bu aboneliği kendi adıma alıcam dedim iyi felan dediler tmm dediler borcu felan varmı dedim herhangi bir borcu yok dediler bende tamam ozaman dedim aboneliği kendi adıma aldım ve ordan gittim 2 3 gün sonra tedaştan gelip sayacımızı söktüler ve bu saat saten 50 yıllık bir saat bende sökün dedim söktükten sonra bi kaç gün sonra evimize kiracı aldık ve tedaşa gidip arkadaşa aboneliği devretmeye gidince ve bana 3 bin tl fatura çıkardılar bende ne yaptıysam ne ettiysem yok sen ödicek bilmem ne dediler en sonunda gidip tüketici heyetine dilekçe verip şikayette bulundum ve mecburen o faturayı ödedik ve evimize tekrar başka bi kiracıya verdik aboneligi vs hepsini kendi adına aldı

şimdi bizim bu verdigimiz parayı nasıl alabiliriz sonuç ne olur sizce

ya neden ödedin öyle şey olurmu kardeşim ödenirmi dağ başımı burası

kunta;
valla bilmiyorum kardeşim ne yaptıysam sonuç alamadım tedaş müdürlüğüne gittim anlattım ama hiç bir sonuç alamadım vermessen faiz gelir felan dediler bizde mecbur kalıp ödedik şimdi nasıl alabilirim o parayı tüketici hakem heyetine ozaman başvurmuştum o olay çıkalı işleme almışlar ama sonuç belli deil daha 18 yaşıma bile girmedim ben

TEDAŞ müdürlüğüne dilekçe yazıp,borcun neden kaynaklandığını öğrenin.Gelen cevaba göre itirazınızı yapın daha sonra.

Son düzenleme:
Açtığım dava sonuçlandı, son durum nedir yardımcı olur musunuz?

Sikayet Edilen : tedas
Adresi : Diyarbakır Cad. No:66 Batman/Merkez
Sikayet Konusu : ABONELIK SÖZLESMELERI / DIGER...
Sikayet Tarihi : 05.09.2014
Olayın Özeti
Alınan haksız ücretlerin iadesi talep edilmektedir.
Savunma Özeti
Gelen savunmada, basvurunun haksız ve kanuna aykırı oldugundan reddedilmesi gerektigi belirtilmistir.
Inceleme ve Gerekçe
Dosya kapsamındaki deliller incelenmistir. DICLE EDAS Batman Il Müdürlügü ile tüketici arasında yapılan
abonman sözlesmesi 12/08/2014 tarihinde yapıldıgı görülmektedir. Yapılan sözlesmede Sayaç Endeksi 30531
olarak görülmektedir. Bir diger tarafta, çıkarılan fatura bedeli, 04/01/2007-12/08/2014 tarihleri arasındaki
dönemi kapsamaktadır. Abonelik Sözlesmeleri Yönetmeliginin 8. maddesinin 2. fıkrasında "Hizmete iliskin
ücretlendirme, hizmetin tüketiciye fiilen sunulmasıyla baslar. Saglayıcı sunmadıgı hizmetin bedelini tüketiciden
talep edemez..." denmektedir. Söz konusu dönemler, abonman sözlesmesi tarihinden önceki dönemleri
kapsadıgından, tüketici talebinde haklı bulunmustur.
Hüküm
Tüketicinin isteminin haklılıgına 2698,00 TLnin tüketiciye iadesine, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması
Hakkında Kanun 'un 70 nci maddesinin 7 nci fıkrası uyarınca 12,00TL tebligat ücretinin kararın teblig
tarihinden itibaren bir ay içinde bütçeye gelir kaydedilmek üzere, davalı tarafın baglı oldugu vergi dairesi
müdürlügüne ödenmesine ve ödemeye iliskin makbuzu tüketici hakem heyetimize ibraz etmesine oy birligi / oy
çoklugu ile karar verilmistir.Batman THH kod numarası:116
KARAR NUMARASI: 2295997 KARAR TARIHI: 15.06.2015
Adres:

Böyle Bir Karar Vermişler Durum Nedir Yani Boş Yere Verdiğim Parayı Alabilecekmiyim ?

Merhaba,

Evet davayı kazanmışsınız.

[FONT=sans-serif]Hüküm[/FONT]
[FONT=sans-serif]Tüketicinin isteminin haklılıgına 2698,00 TLnin tüketiciye iadesine,
6502 sayılı Tüketicinin Korunması[/FONT]

[FONT=sans-serif]Hakkında Kanun 'un 70 nci maddesinin 7 nci fıkrası uyarınca 12,00TL tebligat ücretinin kararın teblig[/FONT]
[FONT=sans-serif]tarihinden itibaren bir ay içinde bütçeye gelir kaydedilmek üzere,
davalı tarafın baglı oldugu vergi dairesi[/FONT]

[FONT=sans-serif]müdürlügüne ödenmesine ve ödemeye iliskin makbuzu tüketici hakem heyetimize ibraz etmesine oy birligi / oy[/FONT]
[FONT=sans-serif]çoklugu ile karar verilmistir.
[/FONT]

Yazıyor. Yani 2.698,00Tl tüketiciye iade edilecek. (Sizin üzerinizeydi sanırım abonelik)

[FONT=sans-serif][/FONT]12,00tl tebligat ücreti de bütçe gelirine kaydedilecek.
Ve bu ödemeler 1 ay içinde olacak.
Geçmiş olsun

Sayın ByKopuK 2698,00TL nin tarafınıza iadesine karar verilmiş ancak Kurum tarafından size direk ödeme yapılmayacaktır.İcra kanalıyla kendisine ödeme emri gönderilmesi gerekmektedir.Konuyla ilgili özelden de mesaj atabilirsiniz.

Sayın ByKopuK 2698,00TL nin tarafınıza iadesine karar verilmiş ancak Kurum tarafından size direk ödeme yapılmayacaktır.İcra kanalıyla kendisine ödeme emri gönderilmesi gerekmektedir.Konuyla ilgili özelden de mesaj atabilirsiniz.

Slm merhaba fakat bu olay olunca ben memleketteydim ve ozaman 17 yasindaydim abonelik aldim ustume ve 2.3 gun sonra tedastan gelip sayaci soktuler sayac zaten 50 yillik yani ev babamin adina kiracilarda son faturasina kadar odemisti o sekilde aldim sonra saati incelemeyemi ne almislar 2.3 gun sonrada gitiptim bukadar borcun var dediler fazla 7500 kilobaytmi ne kullanilmis dediler sok oldum

Üst Alt