Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elden tertibatlı araç kullanabilir raporumla araç alamıyorum..?

minerva

Aktif Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonrası alabildiğim raporumla araba almak istediğimde sorun yaşadım. Raporumun alış nedeni ehliyet için (öncelikle bu nedene takıldılar) ama karar kısmında h sınıfı ehliyet alır, yılda bir kontrol kaydıyla elden tertibatlı araç kullanabilir ifadeside yer alıyor.
Hastalık bulgularında ise Hastlaığımın tanısı ve klinik bulgulardada alt ve üst ekstremite güç pranları belirtilmiş tam teşekküllü devlet hastanesinden aldığım henüz 4 aylık bir rapor.

Açıkcası bu raporumla araba alabileceğimi söylemişlerdi ama sonra vergi dairesinde daha geniş bir araştırma yapma gereği duydular ve alma nedeni, genel cerrahinin imzası niye yokmuş, özür oranı da yok gibi bir sürü eksik bularak bana alamazsın tekrar rapor alman gerek cevabı verdiler.

Benzer sorun yaşayanlar var mı içinizde sizce ne yapmalıyım bu durumda?

İkinci el almak istemiyordum ama ola ki tekrar hastaneye gittiğimde olumsuz çıkarsa rapor elimdeki bu raporun aslınıda emniyete kaptırmak istemiyorum, ehliyetimi de bu yüzden hala gidip almadım açıkcası çok kararsız kaldım ?

Canım , aynı sorunu ben de yaşadım. Raporumu kabul etmediler. Laf anlatmak mümkün değil bu insanlara malesef.
Ben raporumu tekrar çıkardım . Vakit kaybetmeden tekrar hastaneye başvur , raporun alınma sebebi bölümünde ötv indiriminden faydalanmak ibaresi bulunsun , engel oranı ve rahatsızlığınla ilgili yapılacak özel donanımın tarifi net şekilde yazılsın yoksa yine sorun çıkarabilirler. Malesef her aşamada yokuşa sürüyorlar. Ama hevesin asla kırılmasın güç ve geç oluyor ama sonunda oluyor , az sabır;)

----------

Unutmadan ekleyim, raporu alır almaz noterden 3 nüsha çoğaltıp tasdiklettir.

Türkiye asla Değişmiyecen varoş geldi varoş gidecek

Ne yazık ki angarya prosedürlerimiz bizler için sağlıklı insanlardan çok çok daha fazla.Teşekkür ederim Semacığım,biraz olsun içime su serptin yılbaşından sonra tekrar deneyeceğim.

yeni yıla vınn vınn :) girecektin canım ama sağlık olsun, Semacığım da dediği gibi sabır biraz ;)

Minerva;
Maliye çalışanlarının keyfi işlem yaptığını hemen hemen herkes bilir, kendilerini bi halt sanıp iş içinden iş çıkarırlar ama bi halt becerdikleri yok.
Şuan bende araç araştırıyorum ve eğer banada sana yaptıklarının aynını yaparlarsa ve tekrar gidip rapor almamı isterlerse baş hekime aynen; "Maliyede Çalışan İdiotlar Bu Şahıs Bu Raporla ÖTV'siz Araç Alır - Özel Tertibatlı Araç Kullanır" diye yazabilirmisiniz diycem. Şuanki raporumda H sınıfı ehliyet alır Otomatik Vitesli Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir ibaresi var. Bu raporla ehliyetimi aldım ama araç için müracaat etmedim henüz.

Tekrar rapor için müracaat edersen yazacağın dilekçede veya girdiğin heyette, doktorlara mutlaka belirt, araçta şu şu değişiklikler veya özel tertibat (tertibatın ne olacağını mutlaka yazsınlar) ve ÖTV muafiyetli araç alabilir ibaresini açık açık yazsınlar yoksa o dangalaklar yine işi yokuşa sürerler.

Bay cin aynen senin rapor gibiydi benimkide firmanın biri maliyeye sordu artık detay sormadı diye düşünüyorum bu raporla alabilir dedi.Ben modele karar verdim o firmaya gittim her şey çok iyiydi,okey raporu bir vergi dairesine gönderdiler maşallah incelemedik yerini bırakmamışlar her yerinden bir kusur buldular.Elden tertibatlı araç kullanır ibaresi altta değil efendim üstte bilmem neresinde olurmuş raporun,genel cerrahiye niye uğramamışm,ben kas hastasıyım herhalde gerek görmediler yani ne bileyim ! vs.vs.Vergi dairemizin işinde bu kadar displinli ve hassas olması beni çok duygulandırdı gerçekten !!!

sema,
ikinci kez aldığım dediğiniz,raporla ilki arasındaki fark 'süreklidir' ibaresi değişimi varmıydı diye sorsam..?

Hay ben...

Hatice, elindeki raporu aldığın hastaneye gidip, eksik olan ibareyi eklemelerini istemelisin. Bence doğrudan başhekime gidip durumu anlat ve gerekli talimatı vermesini rica et

Bu hiç aklıma gelmemişti haklısın aslında sil baştan heyete girmek yerine en azından bu şekilde düzelttirme yaptırabilirsem daha iyi olacak ki zaten üstünden 4 ay geçti mantıken zorluk çıkarmamaları gerek,1 yılın dolmasına koskaca bir 8 ay var.

ergün ;
İlk raporum ehliyet almak içindi. Raporun alınma sebebi bölümünde "ehliyet almak için " yazıyordu. Buna kafayı taktılar. Raporun alınma sebebi " ötv muafiyetinden yararlanmak için" yazmalıymış. Maliyeciler böyle buyurdu :rolleyes: İkincisi , engel % 'si yazmıyordu ilk raporumda , ehliyet almak için engel %'si gerekmediğinden yazma gereği duymamışlar. Olmasını şart koştular. Böyle bir şart olmadığına dair mevzuatı götürüp gösterdim. Nuh deyip peygamber demediler. Laf anlamayana anlatamıyorsun derdini , ellerine düşmüşsün bir kere. İlk raporda değişiklik yapılması için hastaneye başvurdum , başhekim kabul etmedi. Sil baştan heyete girdim. Tabi bu hikayenin rapor çıktıktan sonrası da var. O da ayrı bir parodi :):) (Sinirden gülüyorum)

Garip ülkemin garip halleri :)

Minerva,sabır ve azimle gayretini sürdür,ÖTV'siz aracının üzerinde seni görür gibiyim :)

SLM ARKADAŞLAR

ben hem özürlüyüm hemde maliye çalışanıyım biliyorsunuz . size bazı konularda yanlış değerlendirme yaptığınızı anlatmak isterim .

türkiyedeki bütün idari kurumlarda çalışanlar bir prosedüre göre çalışır , sonuçta işlem yapılması gereken neyse ona göre işlem yapılır ve şartlarıda bellidir bu şartların dışında bir işlem tesis edemez memur dolayısıyla ne kadar anlatırsanız anlatın (inanın bazıları gerçekten iyi anlıyorlar bazılarıda baştan savarak olmaz deyip kesiyorlar ) memur şartlar dahilinde işleminizi yapar şartlar el vermiyorsa işleminiz yapılmaz.

bu başlıktaki sorun tamamen hastahaneden kaynaklandığı çok aşikardır bu sebeple maliyecilere kızmanızı bir haksızlık olarak düşünüyorum (başka sebeplerle kızmanıza kesinlikle bir yorumum dahi mevcut değildir ). size bir örnekte ben vereyim . ben maliyede işe başladığım zaman özürlü raporum % 60 dı ve idarede bu oran üzerinden işlemler tesis edildi . gel zaman git zaman 5 yıl sonra benim özür durumu kötüye gitti ve hastaneye yattım özür durumum arttığı için yeni bir raporla bu durumu ibraz edeyim dedim . heyete girdim ve özür durumum %80 lakin bu rapor idareye gitti ve gelen sonuç tam bir kara mizah . yeni raporla birlikte idare bana diyorki sizin eskiden verdiğiniz rapora göre değerlendirmeye alınan oranınız % 60 ken yeni rapora göre oranınız %40 tır . bu ne perhiz bu ne lahana turşusu tabiki bende sizin yaptığınız gibi maliyeye açtım ağzımı yumdum gözümü o kadar sinirliydimki çıktım başkanlığa giderek böyle saçmalık olur mu dedim (kurumda çalışıyorum ya) ve bana izah edildi . o % 80 raporu veren heyet bendeki bulguları tam olarak yazmadıkları için ve yazdıkları bulgularında sağlık bakanlığındaki yönetmeliğe göre karşılığının % 40 olduğu için ve de bizim kurumun raporun içindekilerinin dışında bir karar verme yetkisi olmadığı için böyle olduğunu hatta hatta bırakın raporun içeriğini raporun şeklinin ( yanin raporun dizaynını ) bile yanlış olmasının raporun geçersiz kabul edilmesini gerektirdiğini anlatan resmi yazıyıda orda gördüm . sonc ne derseniz ? sonuç hata hastahanedeki lerin işlerini doğru yapmamasından kaynaklı problem derim ( tabiki onlarında kendince haklı yanları olabilir özel durumları hariç tutarak bu kısmı anlayın lütfen).

Üst Alt