Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

''Elden kumandalı özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibareli rapor ile ilgili soru.?

hasankrmn

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Geçtiğimiz hafta içerisinde ''H sınıfı sürücü olur.Elden kumandalı özel tertibatlı araç kullanabilir 1 yıl sonra kontrolü uygundur'' ibareli rapor aldım... Şimdi elimdeki bu rapor ile ;

1- Otomatik yada triptonik vites ve elden kullanmalı bir tertibat takılı sıfır bir araç almak istiyorum. Bu rapor ile alınabilir mi ?Yada bu rapor ile nasıl bir araba alabilirim ?

2- 2001 yılında almış olduğum bir ehliyetim var. Ehliyette ' yılda bir kez kontrolü uygundur' ibaresi var. Yukarıdaki bahsettiğim rapor ile ehliyetimi yenileyebilir miyim. Güncelleyebilir miyim..
Böylece 2001 yılındaki ehliyetimide güncelmiş olacağım 2011 e kadar resmi açıdan geçerli olacak.
Tek rapor ile bu iki işlemi gerçekleştirebilirmiyim...

1- Evet Hasan, üzerinde gaz-fren elle kumanda sağlayan özel donanım olması yeterli.
2- Elindeki raporla ehliyetinin kullanım süresini uzatmak şansa bağlı; ama zor. Çünkü elindeki raporda kontrol muayenesi şerhi yok anladığım kadarıyla. Emniyet bunu sorun eder diye düşünüyorum.

''H sınıfı sürücü olur'' diye bir ibare var.Ben bunun yeterli olduğunu düşünüyorum.Ama dediğin gibi biraz şansa bağlı sanırım....

Üst Alt