Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eksik yatırılan ssk primi için mahkemeye verdim. Ama bilirkişi yanlış yönlendirdi..? [Hukuk]

bros

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Eksik yatırılan ssk primi için mahkemeye verdim. Ama bilirkişi yanlış yönlendirdi..? [Hukuk]

umarım beni buradan doğru yönlendirebilecek hukuki bilgisi olan birisi bana umut verir.

ben daha once 1993-1995 ve 1996-1999 yılları nda bir işyerinde çalıştım çalıştığım iş yeri ssk primimi sadece 194 gün göstermiş bende mahkemeye verdim her şey iyi giderken bilirkişi raporu diye bir şey çıktı ve mahkemeyi kaybettim şu anda temyiz e gittik yalnız benim gördüğüm bilir kişi raporunda noterden tasdikli resmi evraktan hiç bahsetmemiş + benim çok önemli bir şahsın tanık ifadesinden de bahsetmemiş sizce ne olur temyizde ? ama lütfen gerçekten bu işi bilen kişilerin yorumlarını bilmek istiyorum.

1993-1995 ve 1996-1999 yılları arasında çalıştığına göre,elinde aldığın ücret ile ilgili belgeler varmı?

bu iş yeri ne bana nede benden başkasına maaş bordrosu vermiyordu.malesef yok ama ssk ya beliritlen işe giriş çıkış tarihleri ile yatırılan primler arasında çok büyük fark var örnek verecek olursam 15/11/1993 işe girişim belirtilmiş 10/04/1994 te iş ten çıkışım verilmiş iki tarih arasında geçen zaman 145 gün ssk ya yatırılan gün sayısı 55 gün sürekli aynı şekilde birbirini tutmayan günler var bu şekilde ayrıca bu çalıştığım şirket bir inşaat şirketi ve bu şirketin yaptığı bir inşaatta inşaat kalfası olarak çalıştığımı belgeleyen noter den onaylı evrak var.

merhaba gogolos
AVUKATIM VARDI
bilirkişi raporuna hemen itiraz ettik ama her neden ise hakim hemen davayı bitirdi.halbuki haklı nedenlerle itiraz ettik en önemli tanığımıza nedense bilirkişi raporunda yer verilmemiş noterden onaylı evrakımdan hiç bahsetmemiş raporunda SSK ya bildirilen prim gün sayısı ile İŞE GİRİŞ VE ÇIKIŞ TARİHLERİ HİÇ Mİ HİÇ ÇAKIŞMIYOR. sanırım parası olan her şeyi yapabiliyor memleketimizde ben kendi hakkımı ararken halbulki devlettinde hakkını aradım çok üzgünüm çok üzüldüm artık mahkemelerede inanmıyacaksan memleket ne halde 2 tane yalancı şahitle her şey dönüyor UĞUR DÜNDARA BURADAN ULAŞABİLİRMİYİZ ACABA BU KONUDA BURASI BANA YARDIMCI OLURMU SİTE YÖNETİCİLERİ BURADA STAR TV DE ÇALIŞAN BİRİSİ VARDI YARDIMCI OLURLARSA ÇOK SEVİNECEĞİM

İşçi giriş ve tarih çıkışlarınız ile yatırılan prriminiz arasaında fark olduğuna göre,Giriş ve çıkış tarihinize göre yatırılmayan prim günlerinizin sebebi neymiş?Bilirkişi buna nasıl karar vermiş.

merhaba raman72

belki okuduklarına inanamıyacaksın ama bilirkişi raporunda bu olaya hiç yer vermemiş hakim de hemen bilirkişi raporunu kabul etmiş

merhaba gogolos

valla artık ben kendi avukatlarımdan da şüphelenmeye başladım
benim mahkemeye verdiğim bu şahıs chp de çok etkin bir isim birşeyler dönüyor hissi var bende bu kadar bariz ve açık hatalardan dolayı bilirkişi bir rapor hazırlıyor ve bu da kabul oluyor.

1)Mahkemenin kararını
2)İşe giriş ve çıkış tarihlerini
3)Kaç Prim gününüzün olduğunu yazarmısınız.

raman72

evraklar yanımda değil akşam eve gittiğimde yazacağım olur mu ?

sevgili raman72 emailine yolladım lütfen bak detaylı yazdım...

Mailime gönderdiğiniz cevabı aldım.davayı kaybetmenizdeki en büyük etken,somut olarak belge ibraz edememeniz ve tanıkların kesintili olarak çalıştığınızı ifade etmeleri olmuştur.Kesinti çalışma nedir.Bir ayda 30 gün çalışıyorsanız full,20 gün çalışıyorsanız kesintili çalışıyorsunuz demektir.Veya 2 ay çalışıp,2 ay dinlenmek kesintili çalışmaya bir başka örnektir.Şimdi bundan sonra izleyeceğiniz aşama ne olabilir.onu izah etmeye çalışayım.Eğer mümkünse;
1)İşe Giriş Bildirgenizi
2)İşten çıkış belgenizi
3)Ücret bordrolarınız eğer yoksa İşvereninizin Muhasebe kayıtlarına işlediği size verilen ücret,
4)Sizinle İşveren arasında imzalanan iş sözleşmesini bulmanız gerekmektedir.
Yukarda sıraladığım belgeleri bulmanız durumunda,SSK primleriniz bulduğunuz belgeler arasında çelişki olması durumunda,kaybettiğniz Mahkemeyi temyize götürür ve Avukatınızı yardımı ile davayı kazanabilirsiniz.Ancak ne kadar haklı olursanız olun,mutlaka elinizde belge ve ispat olması gerekmektedir.

merhaba raman işe giriş bildirgesinde imzam yok
işten çıkış belgesinde de imzam yok

ücret bordrosu da yok başka bir çalışan içinde bordro yok

aramız da herhan gi bir sözleşmede yok başka bir çalışan içinde sözleşme yok

???

star tv de UĞUR DÜNDARA ULAŞMAK İSTİYORUM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ

merhaba raman72

benimle aynı yerde çalışan 2 şahıs var ama bu şahıslar yanlı ve taraflı ifadeler kullandılar mahkemeyi de yanlış yönlendirdiler böyle insanlar varken ben kendimi nasıl aklıyabilirim ?

Arkadaşım size öncelikle geçmiş olsun diyorum.

Öncelikle tavsiyem dava açılmadan önce dava açmak isteyen şahısların tüm DELİLLERİNİ toplaması ve bu delillerini DELİL LİSTESİMİZ başlıklı dilekçe ile belirterek tüm delillerini bu dilekçe ekine Ek-1. Ek-2. diyerek elinizde kaç adet deliliniz varsa eklenmesi gerekiyor. (Taraf sayısı kadar delil listesi dava dilekçesine eklenerek, mahkemeye sunulması gerekiyor)

Ayrıca, bilirkişi incelemesi karşı tarafça istenmişse, mahkemede bilirkişi incelemesi yapılmasına itiraz edip, kabul etmeyip mahkemeden dava dosyasındaki delillerinizin incelenmesini ve dava dosyasındaki delillere dayanılarak karar verilmesini talep edebilirdiniz. Saygılar.

bende bilgisi olandan yardım rica ediyorum...

benimde aynı tarz bir olay başımda. şöyleki ben 01/05/1993 - 31/05/2011 yılları arasında özel bir sektörde çalıştım. bu işyeri sgk mı eylül 1993 te yaptı ve beni çalıştığım yıllarda asgari ücretten sgk primlerimi ödedi. bana emekli olacağına yakın 5 yıl önce tavandan ödeyeceğiz felan dedi...tabii herkese aynı işlem yapılıyordu... ancak bu işyeri 2009 yılında iflas ertelemeye gitti ve iflas etti... tazminat alacaklarımız diğer alacaklarımız mesailerimiz izin alacaklarımız vs vs vs hep kaldı... ben sadece artık ne kurtarırsam tarzında bir miktar alacağımı aldım ancak çok ama çok üzüntüler yaşadım ve çok büyük uğraşlar sonucu aldım... ama 19 yıla yakın sgk eksik ödemelerim ve emekliliğimde uğrayacağım haksızlıklardan dolayı 2006 yılında kredi çekerken bana verdikleri gerçek maaş yazım ve sgk ücret hesap pusulam vardı elimde...altında da şirket kaşesi ve işveren imzası... imza sirküsü birde... bende hem sgk ya hemde işyerine elimdeki evraklarla dava açtım... işyeri sözde iflas etti ama gerçekte öyle değil... beni uğrattıkları zararın yanlarında kalmasını istemiyorum. davam olumlu sonuçlanırmı... nolur bilgisi olan cvp versin

Üst Alt