@Roro,
Merhabalar Kardeşim kpss başvuruları şu an devam ediyor diye okudum..
Yani ekpss deki öğretmenler için bir baş vuru yok.. Şuan başvuru yapanlar eylülde göreve başlar.. Biizm için bir şey görmedim..
Meb açıkladığı öğretmne alımını 20 bin demiş.. İçinde engelli öğretmenler için bir yazı bulamadım...
Kadrolarında yüzde 2/3 engelli olması gerekir diyor.. Ama bunun ilk atamada yani 20 binin yüzde 3 üfalan engelli olması gerekir diye baktım öyle bir şey de yok..
Dün akşam ekpss atama robotundan öğretmen alımlarına baktım 26 tane ve 20 tane aile ve sosyal hizmetler bakanlığına atmalar yapılmış.. Puanları belli.. Ama milli eğitim geçen sene kaş kişi aldı nasıl aldı diye bir yazı bulamadım.. Kadroları da bulmadım..
4300 öğretmne alımı yapılmış ssçim öncesi sadece onu anladım.. Rakam 3500 kadro varmış.. Cb hepsini alom denilince 4300 başvurunun hepsi alınmış...
Vel hasıl-ı kelam söylediklerin çok doğru haklı ama işler öyle olmuyor... Anladığım kadarıyla...
Ha şöyle diyeyim instagram dan face den gruplara baktım hiç bir bilgi yok... Atananlarda doğal olarak artık pek girmiyorlar bu sitelere...
Mülakat yapılmıyor diyor...
Ha bir şahsi fikrim olarak engelliler sahipsiz soru soracağımız kimse yok.. İşi bilen de yok.. Bir kaç site var.. Onlarda kurs açmışlar kendi öğrencilerine yardımcı oluyor... Ya sitenin birinde eleman sınava girmiş kazanmış tuttuğu notları satıyordu.. Bu nasıl dayanışma... Ayıptır.. Engellilerin çoğunun mali durumu ortada...
Aile sosyal hizmetler il müdürlüğüne gittim engelli atanmış arkadaşlar beni görmezden geldi... Diğerlerine sordum onlarda benden fazla bşr şey bilmiyorlar...
@Roro,
Mülakat yapılmıyor diye biliyorum