Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi kaybetiğim için yeniden sağlık raporu çıkartmam gerekiyormuş?

456

Emektar Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
89
Selamın Aleyküm Arkadaşlar şimdi ben 2020 de almıştım ehliyetimi, 1 ay önce cüzdanımı düşürdüm ve ehliyet, kredi kartlarım ve kimliğim kayboldu.
Kimlik ve kartlarımı yeni çıkardım ama ehliyet için gittiğimde 2 yıl geçtiği için tekrar sağlık raporu almanız ve yenilemeniz gerekli dedi.
Bunu her 2 yılda bir yapmak zorunda mıyım ? yada nasıl bir yol izlemem lazım.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

@456,
Aile hekimine gidiyorsunuz ilk önce engel durumu varsa sevk yazısı verecek özel resmi hastaneye gideceksiniz raporu cikartacaksiniz rapor çıkarıldığı andan itibaren 2 sene geçerliliği var. Engel durumu kodlarla belirlendiği için ehliyetiniz ona göre cikarilacak

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
Şahsen düşüncem saçmalıktır, heyet kurulun ehliyet için vermiş olduğu rapor süresiz olmalı yada 10 Yıl olmalıdır ki oda ehliyet değiştirme süreci kapsamında tutulan vakittir. yeniden heyet kurulun saçma sapan kararlarına mağdur kalmak nedendir !!!

bence değişim süreci kişi isteği doğrultusunda ise belli bir zaman kısıtlaması olmamalı, misal kişinin rahatsızlığı arttı engel oranı yükseldi veya da bu arkadaşımız gibi ehliyet kaybetti gibi...

Arkadaşlar ; Ben bundan yaklaşık 1 sene önce ehliyetimi düşürmüştüm ama gidip her hangi bir birime kapattırmak için müracaat yapmadım.
Gecen hafta hastaneye gidip tekrar ehliyet çıkarmak için müracaat ettim. Sonra kurula sevkettiler oraya da gidip müracaatı mı yaptım. Bana bu ayın 27. kurula girmem için gün vermişlerdi.
Ama dün ehliyetimi buldum normalde ehliyetin üzerinde 2031' e kadar geçerlilik süresi var ve ehliyetim yeni tip ehliyet acaba bunu kullanmaya devam edebilir miyim? Herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim..

Kurula girme hocam sürücü olamaz raporu verebilirler.

@Polmiks, yok benim o konuda bir korkum yok da ehliyetim var sonuçta tekrar kullanmaya devam etsem sıkıntı olur mu? ben sadece bunu merak ediyorum..

@OturanBoğa,
Bülent abicim bu konuda bir bilgin var mı? yardımcı olabilir misin? acaba...

Ben bundan yaklaşık 1 sene önce ehliyetimi düşürmüştüm ama gidip her hangi bir birime kapattırmak için müracaat yapmadım.
Gecen hafta hastaneye gidip tekrar ehliyet çıkarmak için müracaat ettim. Sonra kurula sevkettiler oraya da gidip müracaatı mı yaptım. Bana bu ayın 27. kurula girmem için gün vermişlerdi.
Ama dün ehliyetimi buldum normalde ehliyetin üzerinde 2031' e kadar geçerlilik süresi var ve ehliyetim yeni tip ehliyet acaba bunu kullanmaya devam edebilir miyim? Herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt