Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimde ticari araç kullanamaz ibaresi var. Resmi kurum aracı kullanabilir miyim?

megamidi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar.

B sınıfı ehliyetim var ve sol kulağımdaki işitme problemi yüzünden ehliyette "Ticari Araç Kullanamaz" ibaresi yer alıyor.

Peki bu ehliyetle, ruhsatında "RESMİ" olarak kayıtlı kurum araçlarını kullanabilir miyim?
Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

Ticari olmadığı sürece kullanabilirsiniz tabii.

OturanBoğa;

cevabınız için teşekkür ederim. ama ister istemez çekiniyorum. arabayı alıp yolda polis durdurursa ne yaparım diye düşünüyorum. kanun maddelerinde "ticari araç kullanamayacak kişilerin" resmi araç kullanamayacağına dair bir madde göremedim. aksini de göremedim :) bu yüzden emin olmak istiyorum. sonra başımız ağrımasın.

hayırlı geceler...

"şapkası olmayan kişilerin resmi araç kullanamayacağına dair bir madde" de yok, ama şapka takmayanlar resmi araç kullanabiliyor :)
Hukuğun temeli, yasakların kanunla belirtilmiş olmasıdır. Yani, kanunda yasaklanmamış hiç bir şey yasak olamaz. Yani, kimse çıkıp yolda sekerek yürüyen birine "sekerek yürümek yasaktır" diyemez. Neden? Çünkü yasada bu yasaklama söz konusu değil....

Üst Alt