Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim olmadan 2. el araç alıp özel donanım yaptırabilir miyim?

gaziengin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar size bir sorum olacak; manisa dan h sınıfı ehliyet almak için devlet hastanesinden bütün raporlarımı aldım. ama ne var ki manisa da bulunan sürücü kurslarında donanımlı araç olmadığı için ehliyet alamıyorum. şimdi sorum; 2. el araba alsam kendime uygun makine mühendisine çizdirp taktırsam olur mu? Yani projezi çizen mühendis ehliyetim olmadığı için projezi çizmeye bilir mi? teşekkür ederim...

Arkadaşım o problem olmaz çizerler yalnız bu aracı ehliyetsiz nasıl kullanacaksın manisa da yoksa en yakın şehirden (izmir) almanı öneririm yoksa çok sıkıntı yaşarsın allah vermesin bir kaza yapsan çok sıkıntı verir

çizdirmedende özel tertibat taktırıp kendine uygun hala getirip ehliyetini alabilirsin daha sonra ehliyetini alıp gereken prosüdürleri yaparsın bende ehliyet alırken öyle yapmıştım zira bazı kurs yerlerinde engelliye uygun araç bulunmuyor yanlız ehliyetini almadan araç kullanma allah korusun kaza yaparsan suçsuz bile olsan suçlu olursun hayırlısı olsun

Arkadasım her sürücü kursunda özel donanımlı araba olmayabiliyor .aparat zaten sonradan eklenen birsey takılıp sökülebiliyor.
benim gittigim kursunda yoktu aparatli arabası. benim icin normal arabalarına taktırdılar ben onunla caliştim ve sınava girdim
cokta guzel gecti.. siz isterseniz konuşun sürücü kursuyla bu durumu anlatın duyarli olucaklarina inanıyorum ..
şansınız acık olsun ....

arkadaşlar beni yalnış anladınız. ehliyetsiz arba kullanmam... sadece h sınıfı ehliyet alabilmem için böyle bir yol seçtim. arabayı elbetteki kullanmayacağım. ne kendimin nede başkasının canını tehlikiye sokarım. ehliyeti olan kardeşim trafikten uzak boş alanlarda bana araba kullamasını öğretecek. bende o araba ile ehliyet sınavına gireceğim. ehliyeti aldıktan sonra.. öbür işleri herkez gibi bende yapacam.

gaziengin;

Gaziengin kardeş,

Siz kursa kayıt yaptırdınız mı?
Eğer yaptırmadınızsa Kayseri'ye gelme imkanınız varsa ben size yardımcı olurum.
Özel donanımlı araçlarımız mevcut. Bir kısmıda sürücü kurslarıyla anlaşmalı.
Araca özel donanım takılıp proje çizimiyle iş bitmiyor.
Projeden sonra Karayolu Uygunluk belgesi için aracın TSEK ve TÜV'e girmesi ve sonrada ruhsatın değişip amlemli plaka takılması gerek.
Bunun içinde aracı kullanacak kişinin kimlik, rapor ve ehliyetininde bulunması gerekir.
Bunun dışında yapılan işlemlerin hepsi kanunsuz yapılan eksik işlerdir.

Ali Yüce kardeş ilginiz için teşekkür ederim. ama sizde takdir ederseniz ki kayseri çok uzak. yenide teşekkürler. allah razı oldun...

Özel donanım sadece sürücü belgesi olan kişiler için takılabilir. Bence, gayrıresmi olarak donanım taktırın araca. Sürücü belgenizi alın. Sonra araca resmi olarak donanım taktırın...

Evet oturanboğa bende gayri resmi olarak taktırıp ehliyeti alacağım. çalışmalara başladım.

sevgili avcıkomando tam teşekküllü devlet hastanesinden otomatik vites, gaz-fren elle kumanda sağlayan araç kullanır h sınıfı sürücü olur ibareli raporum varç yaşadığım şehirdeki kurslarda özel donanımlı araç olmadığı için böyle bir yol buldum...

Vallahi ben nasıl ehliyet aldım ki o zaman. Sürücü kursunda bindiğim araç normal düz vites araçtı. Eğitim alırken yanımdaki eğitmen vitesi değiştiriyordu, direksiyon sınavında da aynısını yaptık ve geçtim.

Hüseyin arkadaş önce okuyun sonra yorum yazın arkadaş tüm raporlarımı aldım h sınıfı ehliyet alacağım diye belirtmiş.yani rapor kaygısı yok

Üst Alt