Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet yenileme aşamasında özel hastane raporu..?

isyankar_

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar mevcut olan ehliyetimi yeni nesil çipli ehliyet ile değiştirmek istiyorum. ama birkaç gündür kafamı meşgul eden bir sorun var şimdi bu ehliyet değişimi olayında sağlık raporu istiyorlar benimde biraz sol gözümde sıkıntı var birde epilepsiye benzer bir hastalığım var aile hekimi vermiyor hastaneye sevk ediyor ordada heyete girmem gerekiyormuş gittiğim doktor başına 25TL ücret ödeniyormuş+ raor verirmi vermez mi bilmiyorum ? bulunduğum yere özel bir hastane 150 TL ye sağlık raporu veriyor.

Şimdi sorun şu birisi diyor ki bekle 2 sene si daha var o zamana kadar başka bir şey çıkar birisi diyor ki özel hastane raporu kabul edilmiyor diyor nüfusa 2 defa gittim sordum kabul ediliyormuş. yani her kafadan ses çıkıyor ne yapacamı şaşırdım babam başka bir doktora sormuş zor vermeyebilirler rapor felan demiş ne yapacamı şaşırdım arkadaşlar benzer durumda olan var mı acaba

isyankar_

özel hastanenin raporu sürücü belgesi için kabul edilir. Bu konuda tereddüt yok. Ama epilepsi olan kişilere ehliyet verilmez, özel hastanedeki doktor da bu riske girmez.

peki bu belden aşşası olmayan tek kolu olmayana nasıl ehliyet veriliyor ?

Ehliyet yenileme işlemi

evet arkadaşlar herkes gibi benim de ehliyet yenileme sıkıntım var B sınıfı ehliyetim yüzde 44engelli durumum var.

aile hekimi vermiyor raporu hastaneye sevk ediyor orada da ne yaparlar Allah bilir. rapor verirler mi vermez ler mi ? özel hastane aslında 150 tl ye veriyor ama alacak durumum yok iş yok güç yok para yok yok oğlu yok Allah kahretsin...

isyan ediyorum bu parasızlığıma bazen cinnet geçirecem yeminle eğer ehliyeti yenileyemezsem ne olur bir daha trafiğe çıkamam mı çok canım sıkılıyor bu duruma :(

Ehliyet yenileme olayı

arkadaşlar bu konu benim çok canımı sıkıyor benim 10 senelik B sınıfı ehiyetim var şimdi çipli ehliyet muhabbeti işi çok zora sokuyor biz nasıl sağlık raporu alacaz ? ben yüzde 44 engelliyim sara değil ama ona benzer bir hastalığım var + sol gözde sıkıntı var bu durumda devlet hastanesi nasıl işlem uygular bu işlem için ne kadar ücret ödeniyor yada özelde mi almak lazım tecrübeli arkadaşların fikir ve görüşlerini almak istiyorum....

banada aile hekimi rapor vermedi hastaneye sevk etmem gerekiyor dedi bende ozel hastahaneye gidip oradan aldim hicbir sorun cikmadi muayene bile etmediler

Merhaba arkadaşlar benim normal B sınıfı ehliyetim var 2000 yılına ait. Fakat geçen sene kalp krizi geçirdim ve %50 engelli raporu aldım. Dün özel bir hastaneden 50 TL karşılığında sürücü olur raporu aldım. Bu rapor ile eski ehliyetimi yenilersem bir sıkıntı yaşarmıyım. Her hangi bir uzuv yada psikolojik sorunum yok sadece kalp ve kolesterol ilacı kullanıyorum.

Özel Hastanede gerekli kontroller yapıldıktan sonra. SÜRÜCÜ OLABİLİR raporu verildi. Ben servis şoförlüğü yapıyorum aynı zamanda yıllardır.

erkan medeni

Merhabalar Erkan bey istanbul da hangi özel hastaneden raporunu aldın ve ne kadar ödedin ayrıca raporunu aldıktan sonra hangi il ağlık müdürlüğüne gittin bu konuda bilgi verirsen çok sevinirim iyi çalışmalar diliyorum

Merhaba benimde ortopedik engelim var sağ kol ve sağ ayak beyin tümörü opera sonrası felç aracımı sattım başka araç almak için ehliyetini yenilemen gerekli TSE kodlara bakıyor dedi proje çizen mühendis h sınıfı özel tertibatlı ehliyet raporunu özelden alabilirmiyim

Çapa63
ben pendik kaynarcada oturuyorum burda bulunan ozel yuzyil hastahanesine gittim ehliyeti degistireli 2 sene falan oldu o zaman 50 tl odedim hastahaneye doktorun yaptigi tek sey herhangi bir rahatsizligin varmi diye sormasi baskada bisey yapmiyor ben il mudurlugune falan gitmedim raporu aldim be ehliyet degisimine gittim

Özel hastaneye giden arkadaşlar biri diyabet biri kalp onun için komisyona girmemişler sanırım tertibat gerekmediği için

Özel hastanelerde sanılıyor ki H ehliyeti olanlara rapor verilecek.
Uzman hekim il sağlığa sevkedecek.
Danısmada oturan (sadece oturan hiçbir iş yapmayan) kızlara bunu anlatıyorum bana diyor ki. Biz engelli ye sürücü raporu vermiyoruz.
Özel hastaneye gidince hiç danışmaya muatab olmamak lazım. Aile hekiminin sevk ettiği doktorlara tek tek muayene olun onlar ne yapacağını bilir. Veya direk hasta hakları birimine gidin ama elinizde yönetmelik olsun.
Hadi bakmasınlar da görelim.
Yapacakları basit. Komisyona sevk.
Zaten kararı komisyon veriyor.

Engelli ehliyetimi yenilemem lazım fakat ortapedi doktorunda takilıyorum aracımı aktif kullanıyorum desende devlete heyete sevkediyorlar sanki vebalıyız sadece engelliyiz hastane tavsiye eden varmı özelde olur teşekler

İnsanların hastalıklarının adı aynı olsa da hastalığın durumu, uygulanan tedavi vs vs farklı olabiliyor. Bende de ortopedik sıkıntı var. Detay vereyim ki durumum tam anlaşılsın: Sol ayakta çocuk felci.

Geçen sene ehliyet yenileme işlerini hallettim çok şükür ve 10 yıl müddetle ehliyetim uzatıldı.
Devlet hastanesine uğramadan Silivri Anadolu Hastanesi Ortopedi Servisine muayene olarak komisyona sevk olundum ve heyete girip işlerimi bitirdim.

Bütün bu işleri çok detaylı olarak Adan Zye aşağıdaki başlık altında yazdım.
Baştan sona sıkılmadan okuyana eminim ki çok faydası olacaktır.

H sınıfı ehliyetimi yenisi ile değiştirme işlemleri hakkındaki deneyimlerim

Selametle.

ehliyet yenileme

Arkadaşlar hepinize sağlıklı günler.Ehliyetimi yenileyeceğim ama devlet hastanesiyle uğraşmak istemiyorum özel hastaneden engeli söylemeden alsam ileride sıkıntı olur mu.

Şizofreni (F20) teşhisine rağmen çipli yeni ehliyetimi aldım. Yaklaşık 3 sene oldu. Özel hastaneden aldığım raporla hallettim.

Teşekkür ederim kardeşim.Peki hangi hastaneden aldın acaba. Özelden de yazabilirsen de çok makbule geçer.{552]4067614

Üst Alt