Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet olmadan araç alınabilir mi?

efekt

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, size bir sorum olcak: başlıkta da özetlediğim gibi. herhangi bir yerden (araba pazarından) gidip otomatik vitesli araç alsak buna gidip engelimize uygun aparat yaptırsak ve bu aracı biraz kullanıp (trafige kapalı alanda) h sınıfı ehliyet için hastaneye başvursak. böyle de yapılablir mi?
ehliyet olmadan araç mülkiyeti alabilir mi bir engelli kişi?

hayırlı günler dilerim.

ehliyetinizin olup olmaması araç mülkiyetine engel teşkil etmez. Ama sana tavsiyem arabayı almadan önce ehliyetini al.

sevgili efekt tır bile alabilirsin (espiri) ehliyrtsiz trafikte yakalanırsan sorun olur bol bol ceza yersın.muhafiyetlerden yararlanman için ehliyet veya sakatlık raporun olması gerekebilir.

Sürücü kurslarının engelliler için özel tertibatlı ve otomatik vitesli araç bulundurarak hizmet sunumu hakkında karar olmasına rağmen, birçoğu bu masraf ve sorumluluktan kaçarak bu araçları bulundurmuyorlar.
Bizlere de ÖNCE ARAÇ AL, SONRA GEL EHLİYET VERELİM diyorlar. Halbu ki bu araçları temin onların görevidir. Bizlerde engel çeşidine göre araç alıp sonra ehliyet olıyoruz.

İçimizde bende dahil aracı olmadan H sınıfı araç alan birsürü araç alan var...

Ben 2007 de aldım H sınıfı ehliyet ve hala arabam yok :)

merhaba

kardeş yukarda h sınıfı ehliyetim yok, arabam var demişsin.. bu alıntıda da arabam da yok demişsin.

doğrusu= İçimizde bende dahil aracı olmadan H sınıfı ehliyet alan birsürü arkadaş alan var..
H sınıfı araç değil ehliyet olur :D
Haklısın kardeş oruç başıma vurdu galiba. ama cümleden ne demek istediğimi çıkarabilirsin. kısacası ;
aracım yok ama H sınıfı ehliyet aldım. kursta otomatik vites araçla sınava girdim. Kursların görevidir bunu sağlamak ama hepsi yapmıyor.

Farklı kurslara giderseniz aracınız olmadan ehliyet alabilirsiniz.

arkadaslar ılkonce sunu soyleyım ehlıyet almadan yada nasıl arac kullanabılecegıne daır hastaneden rapor almadan nerden bıleceksınızkı su yada bu tertıbatın sıze uygun olacagını ? bu durumu bılmeden araba alıp kafanıza gore tertıbat taktırmak son derece yanlıs bır durumdur. araba almanızda bır sakınca yok kafanıza gorede tertıbat taktırabılırsınız bundada bır sorun yok lakın o aracı kullanamazsınız ve de otv ıle mtv den faydalanamazsınız

arac almadan ehlıyet alma konusuna gelınce bu mumkun cunku ehlıyet almak ıcın basvuru yaptıgınızda polıkılınık yada hastaneden saglık raporu ıstenır bu raporu almak ıcın gıttıgınızde doktor sıze nasıl bır arac kullanabılecegınızı yazar ve bu raporla surucu kursuna gıdersınız surucu kursunda rapora gore uygun arac varsa bu aracla pratık yapar ve sınava gırersınız sınavı gecersenız ehlıyetınızı alırsınız . eger doktorun yazdıgı rapora uygun arac yoksa surucu kursunda baska surucu kursuna gıdersınız bulundugunuz yerde hıc bır surucu kursunda yoksa boyle bır arac prosodurle ugrasmamak ıcın sıze uygun tertıbatlı aracı olan baska bır yeredekı surucu kursuna gıdın ve ehlıyetınızı alın SAYGILAR SUNARIM

Üst Alt