Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet alma şansı olmayan %90 üzeri raporlu kişiler adına araç almak..?

erhan112

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar rica etsem beni bu konuda da bilgilendirir misiniz

annem t 11 seviyesinden O. F ve yüzde 91 raporumuz var. daha önce kendilerine ait olan araca ( taksi ) indirip bindirken artık sıkıntı yaşıyoruz ve sadece babam yanında kalma şansı oldugu için ciddi sıkıntı oluyor.
kendilerine doblo tarzında bir araç almak istiyorum. yalnız h sınıfı ehliyet alma şansımız da yok. kaldı ki annecimin okuma yazması da yok malesef. yanında babm kalıyo ve anneme bakan kişi olarak babam gözüküyor

biz şimdi annemin adına babam kullanmak şartıyla araba alsak bu vergi indiriminden vb konulardan nasıl yararlanabiliriz

hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılarımla

Anneniz adına %90 üstü rapor alırsanız babanız ötv indirimili aracı alıp,kullanabilir fakat konu hakkında sitede lgili kısımda daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Annenizin ehliyeti olmasına zaten gerek yok. %90 ve üzeri raporu olduğu için onun adına 3. derece yakınlarının kullanması için ÖTV-MTV istisnası ile araç satın alabilirsiniz.

Otomobilde 1600 cc, minibüste 2800 cc motor hacmi sınırlaması var. Otomobil alacaksanı araçta hiç bir özel donanım şartı yok, ama minibüs olacaksa annenizin araca binip inmesini sağlayacak lift sistemi olmak zorunda...

Not: Unutmayın, ticari araçlarda ÖTV oranı düşüktür. Anneniz adına almak çok da bi avantaj sağlamaz...

anne adına alınan aracı baba kullanamaz eşler arasında ne kan bağı ne sıhri hısımlık vardır saçma ama kanunen böyle

Üst Alt