Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Egzantrik Aort yetmezliği hastasıyım. Malulen emeklilik için rapor ve sevk işlemleri?

tyf28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın forum yetkili ve müdavimleri

muğla ssk kurumu ağır egzantrik aort yetmezliği ile ilgili malülen emeklilik için beni izmir devlet hastahanesine sevk etti. fakat benim tedavim 9 eylül üniversite hastahanesinde sürüyor ve durumumu takip eden doktor orada. sgk bana devlet hastanesinin 9 eylüle sevk edeceğini söyledi.
benim 2 sorum olacak.

1- sgk direk 9 eylüle göndermesi mi gerekir yoksa devlet hastahanesi mi beni rapor için 9 eylüle sevketmesi gerekir.
2- 9 eylülde doktor malülen emekli olabilmem için nasıl bir rapor düzenlemeli? yani çalışma gücünü % kaç kaybetmiştir diye rapor vermeli ve de raporu 9 eylül mü devlet hastahanesinden mi alacağım.

lütfen acil cevap bekliyorum yarın hastahaneye gidiyorum.

1- Kurumdakiler isteseler doğrudan Tıp Fakültesine sevk edebilirler bence. Ama önce devlet hastanesine, oranın sevkiyle de Tıp Fakültesine gitmek de bir yol tabii.

2- Malulen emekli olabilmek için heyetin maluliyet cetveli'nde yer alan bir hastalık/sakatlık olduğunu tespit etmesi gerek. Bunun için gerekli sontgen vb. tanı yöntemlerini de yapıp o şekilde sgk'na göndermeli raporu.
Hastane rapora oran yazmaz. Sadece hastalığın tespitini yapar. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınan rapor sgk sağlık kuruluna gider, orası rapordaki bulgulara/belgelere bakar ve maluliyet cetveli'ne uygunluğunu kontrol eder; uygunsa, prim gün sayısı ve sigortalılık süresi de tamsa, malulen emekliliği onaylar.

Üst Alt