Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E sınıfı ehliyetim var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

e sınıfı ehliyetim var 2008 yılında rahatsızlıgımın artması sonucu % 45 vergi indirimi aldım iş kur aracılığıyla saglık için alımlara rapor istediler ordanda % 66 rapor verdiler
ben ötv siz araçalmak istiyorum bu roporlarla ala bilirmiyim ehliyet değiştirmeme gerek varmı normelde araç kullana biliyorum rahatsızlıgım ataksit yürüyüş ( destekli yürüyüş) dizatri (konuşma zorlugu hafif) nasıl bir yol izlemeliyim.
normal araçları ötv siz alamazmıyız bu raporlarla .

şimdiden verceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

'H' sınıfı ehliyet şart ötvden muaf araç alabilmek için ayriyeten raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabilir yazması gerekiyor.
şayet özel tertibata gerek yoksa o zaman raporunuzda otomatik vites araç kullanabilir ibaresi olması şart.
ama her halde h sınıfı ehliyet lazım.

atoksal arkadaşım teşekkürle ben normal araç kullana biliyorum tertibata gerek yok hemde yeni rapor almammı lazım
hastanelerde uğraşmaktan gına geldi artık daha yeni iş için aldım raporu çok uğraştırıyorlar doktorlardan çok memur arkadaşlar ellerinden gelen zorluğu gösteriyor bizlere ehliyetimide değiştirmek istemiyorum çünki bu ehliyetle her araca bine biliyorum h sınıfı ehliyetle sadece özürlü olarak aldığımız araca bine bileceğim başka araç kullanamayacağım.ne yapsam bilemedim

ne olursa olsun raporunda özel tertibatlı yada otomatik vitesli araç kullanabilir yazacak kardeş.
başka yolu varsa onu bilmiyom arkadaşlar yazarlar heralde.
sen normal araç kullanabiliyorsan ötvden muaf aracı zor verirler.raporda ibare olması şart,çünkü bayi o raporu maliyeye götürüyor ve maliye onay verirse ötvden muaf olacaksın.
sen elinde ki raporla maliyeye git bir sor ama kabul edeceklerini sanmıyorum.

başka yolu yok h sınıfı ehliyet alacak sonra bi galeriye gideceksin onlar seni yönlendirir

şimdi senin iş biraz da şuan benziyor:hem sağlamım hem de ötvden muaf arac alayım diyorsun.biraz zor bir durum

rahatsızlığınızın ortopedik olduğu anlaşılıyor. niye h sınıfı ehliyet alamıyasanız ki?

ecel arkadaşım raporlarda kas iskelet sitemi diye geçiyo fakat ben e sınıfı ehliyetimi kaybetmek istemiyorum çok şukür oturduğum yerde her türlü işimi göre biliyorum sadece ayakta gezerken poroplem oluyor arkadaşlar hem sağlamsın hem ötv indirimi istiyorsun diye cevap yazmışlarda engelli olmasak bu kadar raporu babmızın hayrına doktorlar vermedi biraz arkadaşın lafına gücendim 3 adet ropor var elimde % 45 % 66 %73 ama hiç biride araç almak için değil

derbeder-1975;

yanlış anlaşıldıysam özür dilerim kardeş.
sadece demek istedim şu ne ehliyetin olursa olsun,raporunda özel tertibatlı yada otomatik vitesli araç kullanabilir ve h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi yoksa e değil 5 e olsa ötvden yararlanamazsın.
ben sadece bunu demek istedim.

Üst Alt