Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlette 2022 maaşı için reddedildi/feshedildi yazmasının sebebi nedir?

Gülo34

Aktif Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
2022 engelli maaşı alıyordum ve son olarak 2020 ocak ayında aldım ve raporum 2020 30 ocakta bitiyor şimdi ise yeni raporumu tamamladım ve 30 ocakta teslim alacağım bu arada engelli bakın aylığı içinde başvuruda bulundum ve önümüzdeki ay başlayacağım

Şimdi sorum şu e-devletten baktığımda 2022 maaşım için reddedildi/feshedildi yazıyor bunun sebebi engelli bakım aylığımı yoksa raporumun süresi bittiği içinmi anlayamadım birde raporu teslim aldığımda 2022 maaşı tekrar bağlanırım bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim

Yeni raporu verince maaş devam eder, bu soruyu Şubat ayı sormanız gerekti bu maaş türü peşin ödeniyor evde bakım gibi bir ay geriden gelmiyor

Daha öncede rapor yenileme yaptım ama hiç böyle bir şey ile karşılaşmadım o yüzden sordum (ben)

Raporunuz eskiden sistemde görünmüyor olabilir. kesilmesinin nedeni süresinin bitmesidir. kriterleriniz değişmediyse ve raporunuzun oranı düşmediyse maaşınızı tekrar alabilirsiniz.

nurten yeni rapor oranımı bilmiyorum birde evde bakım aylığı bağlandı bu yüzden şimdilik beklemek en iyisi galiba

Gülo34
ablam aylığın kesilmiş.
e-devlette aylık durumunda "devam ediyor" yazmıyorsa aylığın kesilmiş demektir. e-devlette sadece reddedildi/feshedildi mi yazıyor? aylık kesilme gerekçesi yazmıyor mu?

şimdi gelelim en önemli konuya.
ablası, daha önceki mesajlarını taradım.
hanede 3 kişisiniz. evde bakım aylığı baglanmış. asgari ücret alıyor eşin. kiradasınız.
asgari ücretle evde bakım aylığı toplanır. bu toplamdan emsal kira bedeli düşülür.
kalan miktar üçe bölünür. sonuç, sınırı geçiyorsunuz ablası.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 701,32 Tl üstünde.
yeni raporu versen bile yeniden 2022 aylığı baglanmaz. vakfa yeni raporu verdiğinde, önce gelirini araştıracaklar. gelirin de yüksek oldugundan 2022 aylığı baglanmayacak malesef.
emsal kira bedeli 1000 TL olsa bile gelirin yine de yüksek çıkıyor.

Örnek:
eşinin maaşı 2000 TL diyelim.
evde bakım aylığı 1460 TL
emsal kira bedeli 1000 TL dyelim ( özellikle fazla yazdım)
2000 + 1460= 3460 TL
emsal kira bedelini düşelim. 3460 - 1000 = 2460 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelr: 2460/3 = 820 TL

gördüğün gibi 2022 aylığı baglanması mümkün değil. kişi başına düşen aylık gelir 702,32 TL üstünde.

Kalem

evde bakım maaşı olmadığı zaman da 702 nin altına düşüyor nasıl olacak o zaman

Kalem kusura bakma rahatsız ediyorum ama şimdide reddedildi /feshedildi 30/03/2017 (rapor süresi dolumu sebebi ile) yazıyor ve cüzi bir miktar yatmış hesaba şimdi ben ne yapmalıyım önerin var mı acaba şimdiden cevap verenlere teşekkür ediyorum

Gülo34

Bakım maaşı almanızdan dolayı gelir seviyeniz yükseldi, dolayısı ile siz gözden geçirin hanedeki gelir toplamının kişi başı düşen kısmı 701 tl yi aşıyormu ?

_sep_ tamam bakayım bi

@_SEP_ toplamda 1042 lira yapıyor bu yüzden bağlanmaz bir daha 2022

Gülo34

Malesef 2022 yönetmeliğine göre 2020 yılı sonuna kadar 701,33 TL yi aşmamnanız gerekiyor.

Verdiğiniz rakama göre (1402 TL ) evde bakım maaşının gelir sınırı, gelir seviyenizde en ufak bir artış olursaki shçk na bildirmekle yükümlüsünüz, bakım maaşınız bile riske girebilir.

_SEP_ tam rakamlar kaç bilmiyorum o yüzden düz rakamlarla hesapladım ilk başvuru yaptığımda vakıftaki bayan büyük ihtimalle bağlanır dedi ve bu ay almaya başlayacağım evde bakım aylığını

Gülo34

Sydv veya shçk, gelir testi yapıyor, siz haneye giren net gelirleri bilsenizde, diğer demirbaşlar, araçlar, arsa, tarla gibi hanede yaşayanların üzerine kayıtlı olan mal varlıklarının hesabını yapamazsınız, sydv de shçekde tüm bunları araştırır, hatta bankalardaki mevduatınıza varana kadar araştırır ve çıkan sonucu dikkate alır bunada gelir testi deniliyor.

Demekki sizin kişi başı gelir seviyeniz bakım maaşına uygun görülmüş. Hayırlı olsun, güle güle harcayın.

_SEP_ mal mülk yokki ev kira bir tek eşim çalışıyor adam şaşırmış durumda asgari ücretle nereye yetişeceğini birde evde 2 hasta sağlık giderleri düşün artık evde bakım maaşı destek olur bi nebze

reddedildi /feshedildi 30/03/2017 (rapor süresi dolumu sebebi ile) yazıyor
malesef maaş baglanınca her şey bitti sanıyok oysa bitmio .alınan maaşalrın devamı için şartlar var o şartlar değişirse maaşlarda kesılebılıo ya da geçici durduruluyo.bunlardan biride süreli raporlarçsürelı raporlarda süresinden evvel yeni rapor çıkarıp gününden önce teslim etmek gerekıo.sizin rapor sürenız bittiği için maaş kesilmiş.
eger sırf süresınde rapor teslımı olmadıgı için kesilmişse maaş yenıden baglanır teslım edılınce
evde 2 hasta var deyıksınız bu ikisininde raporu tam bagımlı(ağır engellı )mı.

Soru 74: Rapor süresinin dolmasından dolayı vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı fesih edilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 75: Rapor süresi dolmasına rağmen yeni raporunu zamanında vermeyen vatandaş yeni raporunu vakfa teslim edince alamadığı aylıkları tekrar alabilir mi?
Vakfa 1 yıl içinde yeni rapor ile başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi ile birlikte alamadığı aylıklar ödenir.

mka maalesef verilen heyet randevusu rapor bitiş tarihine denk geldi söylememe rağmen her neyse haftaya çarşamba günü alcam ve sydv ye vercem raporu ancak % olarak kaç bilmiyorum ağır engelli olan kızım

Gülo34
eskısı gibi kolay rapor vermıolar oranları küçük tutolar.
raporu süreli olanların dıkkat etmesı gerekıo. rapora başvuru edınce tahlıl isteyebiliolar gün verıolar vs vs o yüzden süre bitiminden en az 3 ay evvel başvuru etmek en güzelı bazı durumlarda yetrken bazı durumlarda bu süre bile yetmeyebilio.korktugunuz gibi değil umdugnuz gibi bir sonuç alırsınız inşALLAH.

mka maalesef sistemi biliyorum ve kasım ayında teslim ettim evrakları buna rağmen ocak ayına verdi randevuyu bu kadar da olmaz ya

Slm lütfen biriniz cevaplayın ben engelli aylığı alıyordum kestiler annem bakıcı maaşı alıyordu babasının ölüm aylığı alıyor 450 lira engelli aylığım kestiler itiraz dilekçesi versem bağlanır mı

@Kadir 47
eve gıren tüm gelırler ne kadar.kesılme gerekçesınde ne yazıyor ve @musty35 arkadasın sordugu gibi evde kaç kişisiniz kaç ağır engelli raporu olan var ve kıradamı ıkamet edıyonuz

mka kardesim kusurabakma hep yaziyorum sanada benimde REDDILDI FESHEDILDI VAKIF SINIRLARINA CIKMA NEDENIYLE 19.10.2020 BIRDE 12AYIN 23DE MAHKEME VAR BIRINCI AYA YETISIRMI ACABA TSKLER SIMDIDEN

Afyonlu20

mahkeme ne mahkemesı.maaşınzın durdurulma sebebı olarak adres değişimi dio başka bi sebep yok siz hemen yenı adresın bulundugu vakıfa gedıp başvuru edın.evınzıe gelrler ve muhtaçlık şartları devam edıosa maaş kaldıgı yerden devam eder alamamıs oldugunuz maaşlarıda alırsınız

Agir engelli oldugum icin vasilik atanmasi lazimmis benim kendi basima basvuru yapmamiyormusum imza atma yetkim yokmuş

Vasilik ataninca basvuruyu kabul ederiz diyorlar

Üst Alt