Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DVT, AVN ve Behçet hastalığım var. ÖTV'siz araba alabilir miyim?

hizarherif

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Kronik Derin Ven Trombozu (DVT) ile ÖTV Muafiyetinden yararlanan kimse var mıdır ?

Femur başı avasküler nekroz (AVN) ile ÖTV Muafiyetinden yararlanan kimse var mıdır ?

Behçet Hastalığından dolayı ÖTV muafiyetinden yararlanan kimse var mıdır ?

Ben 2013 raporumla yararlanıyorum. Nekroz nedeniyle iki adet total kalça protezi sebebi ile. Anladığım kadarıyla iş biraz dr keyfi ile alakalı bir durum.

Cevabınız için sağolun izninizle bir sorum olacak. Raporu proteze binaen mi verdiler yoksa bacak ya da ayak hareketlerine göre mi ?

Proteze binayen diye düşünüyorum. Ben başka bir sebeple başvurduğum hastaneden araç ile ilgili kısmında değerlendirilmesini istedim. gittiğim üçüncü hastane ve hakemin son hastanesiydi. Şu anda rapor çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum. Gidip maliyeye sormam gerekiyor...

Son hastane dediğinize göre 2 kere red mi aldınız ? Maliye kısmı hangi aşamada devreye giriyor ?

Vergi indirimi için başvurmuştum o tarihte itirazlar sebebi ile hakem hastaneye gitmiştim. Maliye kısmı yok. Rapordan sonraki kısımdı o zamanki mevzuatta. Yeni mevzuat şuan farklı bildiğim kadarıyla. Önce ehliyet sonra rapor diye hatırlarım. Ehliyet belirleyici olan kısım.

Evet o zamandan bu yana değişmiş olabilir. Ehliyet belirleyici dediniz ama B Engelliye çevirdikten sonra sağlık kurulu rapor vermezse ne olur ? Önce sağlık kuruluna başvurup olmasa bile normal ehliyette kalmak daha uygun olmaz mı ?

2. Sınıf Sürücü Olur

AVN-DVT teşhisi ile (78) "Sadece Otomatik Vitesli Taşıt Kullanması Gerekir" kodu için İl Sağlık Komisyonuna girdim.

2. Sınıf Sürücü Olur kararı çıktı.

B sınıfı yeni ehliyetim var. Muhtelemelen eski ehliyetimi yenilemek için başvurduğum düşünüldü.

Sizce ne yapmam gerekir ?

30 gün itiraz süresi var.

İtiraz edersem olumlu-olumsuz ne olabilir ?

Gözlük kullananlar için 2. sınıf sürücü olur ibaresi vardı sanırım. Tam bilgisi olan ark.lar detaylı olarak açıklar büyütülecek bir sorun değil diye biliyorum.

Üst Alt