Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düztaban olan kişiler askerlik yaparlar mı?

düztaban olarak açı kaç .. açı çoksa alınmıyor

Düz taban olan şahıslar ; TSK Sağlık Yeteneğinin 66. maddesine göre muayene ve değerlendirmeye tabi tutulurlar.

Buna göre ;

1) Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön, arka grafilerinde ayak kemiklerinde deformasyon , açılanma ve topuk kemiği yükseklik açısının 10 dereceden daha az olması ile karakterize flask, spastik düz tabanlık varsa ....
2) Yürüyüşü bozan çukur tabanlık varsa ..
3) Yürüyüşü bozan ayağın pençe şeklindeki şekil bozuklukları varsa...
4) Ayak bilek ekleminin nötral vaziyetten 10 dereceden fazla olan düşük ayak ve 10 dereceden fazla bükülme yapamayan sabit hale gelmiş şekil bozuklukları varsa..
5) Ayağın hareketlerine engel olan kas, kiriş ve kemik hastalıkları sekelleri varsa..
6) Yürüyüşe engel ve basınç ile ağrılı topuk dikenleri ve aşil kirişi kısalığı eşlik ediyorsa..
7) Bir ayağın diğer ayağa oranla 3cm. (3 cm. hariç) -6 cm. (6 cm. dahil) kadar küçük veya büyük olması hali varsa...
8) ayak kemiklerinden Kalkaneusun ya da diğer tarsal kemiklerden (Talus, Naviculer, kuboit kemiklerden) ikisinin ya da kuneiformlardan 3 nün yokluğu ya da ileri derecedeki harabiyeti veyahutta triplartrodez yapılmış ayaklar söz konusu ise ,
9) Yürüyüşe tam engel olan flask düz tabanlık varsa ve ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde gevşeme ya da dejenerasyon varsa...
10) Bir ayağın fonksiyon bakımından yok hükmünde olması hali varsa ...

bu tip düz tabanlar ; TÜRK silahlı kuvvetlerinde görev alamazlar.

Düztabanım. Askerlik muayenesi aşamasında ne olacak?

Merhaba arkadaşlar,

27 yaşındayım yoklama kaçağı olduğumdan dolayı askere gitmeye karar verdim. Askerlik şubesindeki memura düztaban olduğumu söyledim ve beni devlet hastanesine sevk etti.

Devlet hastanesindeki doktor ayağıma bile bakmadan (a66f1) kodu yazdı kağıdıma.
Bu kodu araştırdım ve Askere gidebilir ama komando olamaz anlamı çıktığını gördüm.

Sormak istediğim şey buna itiraz edince başka bir hastaneye tekrar yönlendiriyormuş. Böyle bir şey yapsam nasıl bir sonuç alırım.

Ayaklarım bana göre aşırı derecede düz taban ve ayakta kaldığımda ya da 5-10 dk yürüdüğümde belime kadar ağrı yapıyor.

Askerde sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum.
Sizce ne yapmalıyım?

Karara itiraz edip tekrar hastaneye sevk mi yoksa askere gitmek mi?

Teşekkürler.

ayaslym

Evet inceledim onu ama tarihi eski bir konu.
Şu an askeri hastaneler devre dışı.

263441

Yönetmelik aynı yönetmelik... Bence muafiyet kolay değil bu aşamadan sonra (sadece askere gittiğinde "spor yapamaz" verirler. Askere git, orada istersen yeniden hastaneye çıkıp muafiyet almaya çalış.

Sol ayak 6, sağ ayak 9 derece düztaban. Muhtemelen muaf olacağım

Iyi gunler
Çarşamba günü yapılan muayene ve film sonuçlarında sol ayak 6 derece sağ ayak 9 derece ölçüldü ve doktor muaf olmam gerektiğine kanaat getirdi salı günü kurula çıkacağım bilgilendirme amaçlı yazmak istedim...

broken85

Bu dereceleri başka bi özel hastanede öğrenip gitsem daha mı mantıklı olur?

Ben şans eseri gittim oldu dereceler hakkında bir bilgim yoktu skolyoz için gitmistim dereceler çok sınırdaydı doktor ayaklarima baktı bundan muaf olursun dedi devlet veya ünv hastaneleri derece bakmıyor özel hastane bakıyorsa garantiye alıp gitmeniz daha mantikli olabilir

arkadaş biz şizofreniden 10 ay yaptık o kadar acılar çektik şizofreni her halukarda engelli sayılıyor en düşük %45 veriliyor %40 üzerinde oldugu için özür oranı her halukarda engelli sayılıyor düz tabanlık özür derecesi bile yok size nasıl çürük verilsin

broken85

Çapada dercelere baktırdım sağ ayak %11 sol ayak %9 çıktı tam sınırda yani. Şuan askeriye ye gidip risk alıp baktırsammı? Şubat 20 de tecilim bitiyo.

Rapor şu hocam -kalkeneal eğim açıları sağda 16 solda derece olarak ölçülmüştür kalkrnal eğim açıları 10 derece üstütüdür. Talus ile kalkenus arasında sol ayakta ayrılma izlendi.Talonaviküler veya navikülokuneiform eklemde açılanma izlenmedi.sol ayakta talus anteriourunda osteodejeneretif,osteofıtık sivrileşme ve naviküler kemik dorsalinde minimal kayıp izlendi. Çift ayaklı lateral eklem grafisi siz ne diyorsunuz hocam bu açıklamaya

Merhaba,

Şubat 4 itibari ile tecilim sona eriyor ancak düz tabanım ve ciddi ağrı durumları var.

Bir devlet hastanesinde ayak röntgeni çektirdim uzman doktor düz tabanlığımın 10 derece üstü olduğunu söyledi ancak bunun için rapor veremeyeceklerini söyledi süreç artık askeriyeden bunu teyit ettirmek.
Şimdi nasıl bir yol izlemek gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

@Lee

Şu sınırda ise askerlik yaparsın: "A - 1. Ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10 ila 19 derece (10 ve 19 dahil) düztabanlıklar."

Şu sınırda isen muaf olursun: "B - 1. Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön arka grafilerinde talus ve kalkaneus arasında ayrılma, yan grafilerde talus naviküler ve birinci metatarstan geçen düz çizginin talonaviküler veya navikulokuneiform eklemde açılanması, tarsal kemiklerde dejenerasyon olması ve kalkaneal yükseklik açısının 10 dereceden (Bu Listenin 67 nci maddesinde yer alan şekil-1'de gösterilmiştir.) daha az olması ve karakterize flask, spastik düz tabanlık (Bu fıkrada yer alan tüm özelliklerin bir arada bulunması gereklidir.)."

"D - 1. Yürüyüşe tam engel olan flask düztabanlık (ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde
gevşeme ya da artropatik dejeneresansla birlikte olan hastalıklar)."

@MSTFA88
Askerlik için şubeye gideceksin, seni hastaneye sevk edecekler...

İleri derece düz tabanlığa rağmen askerlik yapar rapor verdiler!?

şimdi abibenim her iki ayağımda da ileri dercede düz tabanlık Mevcut tıbbi adı PES PLANUS beni Askeri hastahae yerine devlet hastanesıne sevk ettıler beni heyete girdim iki doktor vardı heyette birisi şunları söyledi

bu adam bu ayakla nasıl askerlik yapsın topuk kemiğinde yamukluk var topuk dışarıya doğru kaymış ileri derecede az ediyorum demem mi lazım

PES PLANUS mevcut bu adamda . diğer doktorda onlar eskidendi şimdi ayakta durabimsi yeterli diyip askere elverişlidir yazıp kaşeyi vurdu yolladı beni şimdi benim bu rapora itiraz etmem için ne yapmam gerekıyor elimdeki raporla askerlik şubesine gidip ben bu rapora itiraz ediyorum demem mi gerekiyor . yoksa askerlik şubesine gitmeden il sağlık bakanlığına mı gidip dilekçe yazmam mı gerekiyor ? napcagımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun bana

mrb. 28.maddeye gore a grubu arizali, komando olamaz, bilateral pes planus(A66F/1) teshisi koyacaklar size sanırım
düz tabandır raporu ile, eğitimden düşürülüyor (Spor yapamaz kararını birliğin revirindeki tabip karar veriyor.)
Her duz taban (arızası muayenede belirtilmis -bilateral pes planus-) olan egitim/spor dan muaftır diye bir kaide yok.
Gidilen birlikte veya sevk edilen hastanede duz tabanligin derecelerine bakiliyor sanirim doktorların inisiyatifine ve gittiğiniz birliğin durumuna kalmis.

Sidaryigit öncelikle askeri hastaneler kapandı vede devlet hastanelerine devroldo vede
daha iyi oldu eger karaın yanlış veildiğini düşünüyorsanız eger askerlik şubesine gidin ve karara itiraz edin sizi
farklı bir devlet hastanesine sevk etsinler
hastanedeki durumuda belirtin doktorun kararsız kaldığını durumunuzla ilgili

Düz tabanlık

Pes planus derecesini biliyormusun film çekildimi hastanede? ( veya dereceler hala değerlendirilmeye tabi tutuluyormu acaba)

Öncelikle Merhaba.

Senelerdir tabanlık kullanmama rağmen . Ayak karıncalanması ve çabuk yorulmadan tutun dizlerime kadar ağrı çekiyorum 1 saat ayakta dursam bile. Askerlik için şubeye başvurdum 10 gün önce . Ayağımın düz taban olduğunu ve ağrılarımın olduğunu belirtdim. Hastaneye Sevk etti Şube
. Ortopedisyen Ayak filmi mi istedi . Ayak filmimde Sol ayak 6 Sağ ayak 8 derece (pes planus) ve DÜZ TABANLIĞIN BAYAĞI ileri derecede dedi. Ve 'Askerliğe elverişli değildir ' Yazdı raporuma ve beni Hastanede Kurula gönderdi. Kurulda bi kağıt verdiler SAĞLIK KURULU yazıyo belgenin başında . Bütün Bölümlere binevi muayene oldum . ( Göz ,pisikiyatri , Nöroloji. dahiliye , kurak burun boğaz ve son olarak Ortopedi ) Ortopedi ayak açısının 10 dereceden az olduğunu pes planus adı altında sanırım tekrar askerliğe elverişsiz yazdı ( tam okuyamadım hepsini). Ve belgeyi Kurula verdim
1 kaç gün sonrasına gün ve saat verdiler burda ol denildi.

Sizce sonuç ne olur?

Saygılarımla , İyi forumlar

Boy 1.68 Kilo 95,400 yaş 30 .

Mertyy ayak açısı 10 dereceden az olduğu için 66. maddenin A dilimine uymuyorsun. dolayısıyla askerliğe elverişli değilsin.
B ve D dilimlerinden hangisine uyuyorsan o dilim ve fıkrası kapsamında askerlikten muaf edileceksin, rahat ol.

MADDE 66
A) 1. Ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik
açısı 10 ila 19 derece (10 ve 19 dahil) düztabanlıklar.
...
B) 1. (Değişik: 22/9/2017 - 2017/10844 K.) Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen
ön arka grafilerinde talus ve kalkaneus arasında ayrılma, yan grafilerde talusnaviküler ve birinci
metatarstan geçen düz çizginin talonaviküler veya navikulokuneiform eklemde açılanması, tarsal
kemiklerde dejenerasyon olması ve kalkaneal yükseklik açısının 10 dereceden (Bu Listenin 67 nci
maddesinde yer alan şekil-1’de gösterilmiştir.) daha az olması ile karakterize flask, spastik düz
tabanlık (Bu fıkrada yer alan tüm özelliklerin bir arada bulunması gereklidir.).
...
D) 1. Yürüyüşe tam engel olan flask düztabanlık (ayak, bacak kaslarında atrofi ya da
spazm, tarsal eklemlerde gevşeme ya da artropatik dejeneresansla birlikte olan hastalıklar).
2. Spastik düztabanlık (kalkaneotalar ya da kalkaneo naviculer blok şeklinde geniş kemik
kayması, ayakta şişlik ve kas spazmı ile birlikte olan durumlar).

B ve D diliminin tüm fıkraları için şu yönetmelik ekinde bulunan sakatlık ve arızalar listesinden 66. maddeye bakabilirsin:Mevzuat Bilgi Sistemi

İNŞALLAH dediğiniz gibi olur. Annem engelli ve çok hasta baba yok , kardeş yok . Bende rahatsızım Hayat da zor bakalım Kurul'un verdiği gün ve Tarihde ne olucak. Umarım bu yasaları yok saymazlar. Çok Teşekürler Sayın Kalem

Ozi69

Merhaba 4 gün sonra HEYET'e girmek için kurulda olucam. ( O tarihe Gün verdiler) Bakalım HAYIRLISI

Heyete girdiğinizde, heyetteki diğer doktorlara da göstermek amacıyla ayaklarınızı görmek isteyecekler büyük bir ihtimal. Film filan varsa elinizde onları da götürün giderken. Doktor doktor dolaştırdığınız, ortopedi doktorunun üzerine "askerliğe elverişsizdir" yazdığı evrağı ve kurulun matbu olarak hazırladığı evrakla beraberinde heyete oturmuş tüm doktorlar imzalayacaklar yani onaylayacaklar. Yani heyete teslim ettiğiniz evrakta ne yazıyorsa sonuç o olacaktır, farklı bir sonuç çıkmaz, çıkması çok sıra dışı olur.

Bahsi gecen bütün evraklari KURUL zaten aldi ve bana tarih ve saat yazan bi kağıt verdi.( 4 gün sonrasına) Burda ol diye. Ben yinede ayak açısını istiyeceğim sekreterden. ( çekilen film rapor sonucu düz taban değeri 10 dan az olması) Raporu.

Bu konuyu açan arkadaşa kafam takildi. Onunda ayaklarinda düz taban rahatsizliği varmış ve ileri derecede. Ama ayak filmi ve sonuclari. Olmaması beni farklı düşündürtmüyo değil.

Merhabalar

Bilgilendirmek istedim. Bugün heyet sonucunu aldım ve. Rapor değişmedi yani , Muaf oldum. ( Düz tabanlık derecesi 6 ve 8 ile) . Aynı durumda olanlara şimdiden geçmiş olsun diyorum. Rahatsızlığın ameliyatı veya bi çözümü yokmuş.

Askerim. Düz taban nedeniyle izindeyken muafiyet işlemi başlatabilir miyim?

Su an 80 gunluk askerim .. Askerlik muayenesinde a66f1 tanisi koydular ve gonderdiler. Dogru durust derecemi bile soylemediler.. Duz taban grafisi arastirdigim kadariyla ayakda basarak cekilirmis sonucda yuu iken derece olculur. Benimkini otururken cekmislerdi. ... Sorum su simdi ayaklarimda cok kotu agrilar basladi ... Burdaki hastanelerde cihaz sikintisi nedeniyle olcum yapilamiyor...

Ben kayseriye izne gidecegim izinde garnizondan sevk alip hastaneden heyet raporu ile elverisli degildir raporu alirsam askerligim bitiyor mu birlige donmem gerekiyormu?? Bide duz taban grafisi rontgeni ayakda yuklumu cekilir tespiti icin

Üst Alt