Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşünce gücü ile hareket ettirilebilen protez projesi [Araştırma]

barber13

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Sitenizi nette dolasırken buldum ve yararlı bılgıler oldugunu gordum ve ıncelemeye devam edıyorum Proje ödevi hazırlıyorum ve siteniz bu konu hakkında bana baya bir yardımcı ve yararı dokunacak Düşünce güçü ile hareket ettirilen protezler proje konum bu konuda yardımcı olurmusunuz .?

protez
ama ne icin
hangi tip engel icin
protez malum eksik organ icin kullanilan aparat
alanlar hakkinda bilginiz olmali ilk
ondan sonra dusunce gucuyle:eek:
burasi engelliler sitesi malumunuz
bizler hakkinda yarali birsey icin butun engelliler kullandiklari protezler icin size karsilik beklemeden yardimci olur sevgili ogrenci:)

ama siz de sorularinizi guzel sormalisiniz ne hakkinda konusmak istediginiz iyi ifade etmelisiniz
armut pis agzima dus haniii yokmu bana yazilacak sizin yazdiginizla odevim olsun gibi olursa kimse donup bakmayabilir ha

Doğru dıyorsunuz aslında tam olarak ne ıstedıgımı anlatmadıgım ıcın ozur dılerım kol bacak goz gıbı protezler uzerınde arastırma yapıyorum

Konumu Tam olarak tekrar yazayım ozaman beyın gucu ıle hareket ettırılen protezler hepsı ama ben az ve öz olsun ıstıyorum projemı bıtırdıkten sonra burda paylaşmayı dusunuyorum. Kol bacak Göz konusunda guncel teknolojılerı arastırıyorum.

Bu konuda yardımcı olan olmayan herkese sımdıden tesekkur ederım.

ne demek istediğinizi aslında anladım:rolleyes:yani sanırım.düşünce gücüyle hareket edebilen bi cihaz ben duymadım açıkçası.avrupada varmı bilmiyorum.ama zaten olması şu açıdan saçma,beyin gücünü harekete geçirmek için konsantre olmak,enerji harcamak gerekir.her şeyden önce beyin gücümüzün performansını artırmamız gerekir ki bunu başarabilsek protezde niye deneyelim,işlevini yitirmiş uzvumuzda deneriz bu daha mantıklı dimi.

itiraf ediyorum ben düşünce gücünü geliştirebildiğimizde engellerimizide yeneceğimize inananlardanım.hatta polyoyu bile.belki bu yazımı okuyanlar hayal dünyamın geniş olduğunu düşünebilir ama cidden beyin gücüyle her şeyin aşılacağına inanıyorum.daha doğru bir ifadeyle insanın fiziksel rahatsızlıklarını kendisinin iyileştirebilme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda Hemen cevap vereyım kol ve bacak protezlerı var ozellıkle kol protezlerı malıyetlerı yuksek ama kullanıslılar hıc olmazsa kullanan kısıyı rahat ettırır umarım ne demek ıstedıgımı anlamısınızdır.

kol ve bacak protezleri var fakat arkadaşımız dediği gibi biraz pahalı ama kullananlar çok memnun...

bu konuda hurriyette bugun yazmis:eek: iyide beyne filan mudahale ameliyatlar dizisi bide ustelik daha tam gelismeden insanlara uyarlama:( galiba bu kadar eziyetle ugrasmaktansa elimizde kalanlari gelistirip kendimiz icin en iyi seylere odaklanmak gibi gozukuyo simdiki halde:)

Disaridan elektrodlar takarak ,
jq3ggq.jpg

Beynin elektriksel aktivitelerini katdetmek mumkun... Tam olarak olmasada gunumuzde EEG sinyalleri ile temel kontroller ( ekrandaki bir imlecin oynatilmasi gibi ) yapilabilmekte. Bu nedenle bu yontem ile prostetiklerin kulanimi oldukca guncel bir arastirma alani.

https://iis.uibk.ac.at/public/emre/IROS2013-NeuroRobotWS/

VA Medical Centers Working on Brain-Controlled Leg... | A Smarter Planet

bu kadar aktif olarak olmasada bizimde universitemide yuruttugumuz benzer bir calisma var.

Bahsettiğiniz konu Brain Machine Interface, veya Brain Computer Interface olarak bilinen araştırmalardır.

Brain

Ne yazık ki şu ana kadar çok tatminkar sonuçlar elde edilemedi. Ancak başdöndürücü hızla ilerleyen teknoloji yakın gelecekte buna çözüm bulabilecek gibi görünüyor.

Sizin söylediğiniz "düşünce gücü", BMI veya BCI da non-invasive, yani girişimsel olmayan (herhangi bir kablo bağlantısı içermeyen) tipte iletişimdir. Tabi ki bu ideal olan iletişim tipidir. Ancak EEG gibi cihazlarla elde edilen veriler, büyük bir salonda aynı anda konuşan 1000 kişinin içinde belli bir kişinin ne söylediğini tespit etmek gibi bir şeydir. Bu teknolojinin beyne bir girişimde bulunarak (yani bir çip vs. gibi) kullanılması çok daha muhtemel görünüyor.

Yukarıdaki linki kullanarak bu konudaki pek çok çalışmaya erişebilirsiniz.

kişi ağırlığı artı 23 kiloyu rahatlıkla kaldırıyordur mutlaka ....

Üst Alt