Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktorlar, MR, Tomografi ve bilimum eziyetler!..

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
isitmek telefonu duymak insanlarla bende herkes gibi tam iletisim kurmak icin taktirdigim koklear implant basima dert oldu
hic boyle olacak boyle alinacak cok az olan isitmemide kaybedip kulak cinlamalarina mahkum olacak oldugumu bilemedim
alti ayda bir ameliyat diyor doktor kim isterki alti ayda bir ameliyat korolasi kolastotam canima yetti
yetmesine yettide sanki bi emar cektiriyoz iste bidaha bilgisayarli tomografi
bu ne ola dersen doktor cektirmek zorundasin diyor
bu doktorlar bizleri boyle emardan sonra birdaka bilgisayarli tomografi diye radyasyonla kansermi etmek istiyorlar
cok canim aciyor

Shukufe, yaşadıklarınızı anlıyorum.. Bunca sıkıntıya ve acıya katlanmak kolay değil.. Bazı bünyelerin koklear implantı kabul etmediğini biliyoruz... Koklear implant bir nevi organ nakli, ama sunni bir şekilde oluşturulmuş, hiç de doğal olmayan bir organ.. Organ nakillerinde bile doku uyumsuzluğu testi yapılabilirken koklear implantta böyle bir şey söz konusu değil... Tamamen tesadüflere bırakılan, bünye kabul ederse ve komplikasyon oluşmazsa başarı sağlanan bir implantasyon.. Ne yazık ki sizde de bünye kabul etmemiş ve başarısız olmuş.. Ameliyat sonrası oluşan bu komplikasyonların takip edilmesi, kesitlerde görülen anormallikerin tedavisi ve gerekirse ameliyatla alınması şart olduğundan MR ve Tomografi çektirmeniz zorunlu gibi görünüyor.. Radyasyondan endişe etmenize gerek yok, zira bu işi yapan radiodiagnostik uzmanı doktorlar bile sürekli bu işle uğraştıkları halde çok az radyasyona maruz kalıyorlar... Önemli olan sizsiniz ve sizin sağlığınız... Acılarınızı anlıyorum, tedavilerinizi aksatmayın lütfen...

shukufe'cim. kulağın iyi işitmediği için zorlanıyorsun.Haklısın.Ama doktorların da elinden birşey gelmiyor.Bu tetkikleri bulamıyan çok kişi var.
Ayrıca benim kadar tomoğrafi/ rontgen çektiren azdır.Şimdiye kadar birşey olmadı bana.
Umarım bu sefer herşey doğru gider.

Üst Alt