Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan Fallot Tetralojisi hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

cadicadi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Bu hafta heyet raporu için kurula gireceğim. Kalp hastalığımın araştırılması için EKG, Eko kardiyografi, Eforlu EKG, vs gibi bazı tetkikler istendi. Yaptırdım lakin eforlu EKG için doktor durumumu riskli görüp bu testin yapılamayacağını belirtti. Hastalığım nedeniyle çabuk yoruluyorum. Sorum şu: Benim durumumdaki bir hasta için yüzde 40'lık bir oran uygun görülür mü?

Teşekkür ederim, kolay gelsin hepimize...

%40 ve üzeri rapor alman için doğuştan kalp hastalığının konjestif kalp yetmezliği, yada pulmoner vasküler direnç artışı(pulmoner hipertansiyon) oluşturması gerek. Verilecek oranlar nyha kriterlerine göre belirlenir. NYHA 3 ve sonrası iseniz %40 ın üzeri rapor alabilirsiniz.[FONT=Geneva,Arial,Verdana,sans-serif][SIZE=2]
- NYHA Fonksiyonel Sınıf 1: Herhangibir yakınması olmayan (7 MET ve daha fazla efor yapabilenler)
- NYHA Fonksiyonel Sınıf 2: Ağır bedensel aktiviteleri semptomatik olmadan yapamayan (5-6 MET)
- NYHA Fonksiyonel Sınıf 3: Günlük hafif bedensel aktiviteleri bile şikayeti olmadan yapamayan (2-4 MET)
- NYHA Fonksiyonel Sınıf 4: İstirahatte dahi şikayetleri olanlar[/SIZE][/FONT]

Teşekkür ederim Mert Bey. %40'ın üzerinde aldım. Sıra iş aramaya geldi.:)

Doğuştan fallot tetralojisi hastasıyım 3 yaşında ameliyat aldım. Depresyondan dolayı % 40 raporum var. Fallot tetralojisinden dolayı yüzde 10 gibi raporu yükseltebilir miyim bir de hipotiroidi ve ileri seviye göz kuruluğu var. bunlardan dolayı raporu artırabilir miyim?

Üst Alt