Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan engelli ve 15 yıllık öğretmenin emeklilik işlem ve şartları nedir?

mehmet_46

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Es selamu aleyküm.arkadaslar %57 oranında doğuştan engelli bir 15 yıl sigorta süresi dolmus emekli olmak isteyen bir ogretmenim.e devlette emekli olabileceğim yazıyor. emeklilik işlemleri için nereye başvurmalıyım? Benden hangi belgeler istenir? Engelli vergi indiriminden faydalanıyorum ama yine de engelli vergi indirim belgesi istenir mi? Deprem bölgesi maraşta yaşadığım için soru soracak birilerini de bulamıyorum.

mehmet_46

Raporla ya da vergi indirimi ile işiniz olmayacak. Kurumunuza emeklilik için başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı alırsanız ve hizmet süreniz de tamamsa emekli edileceksiniz.

Ama ben doğuştan engelliyim. Doğuştan engelliler 15 yıl ve prim günlerini doldurdugunda isterlerse direk emekli olmuyorl ar mı

Emeklilikte dereceler önemli siz %57 ile 3 derecedesiniz. Asgari 16 yıl 4320 gün prim sayısını doldurmanız gerekir diye düşünüyorum. İnternette dolaşan engelli emeklilik tablolarına çok da güvenmeyin. Zira bu konuda Alo170 bile bana doğru cevabı vermedi. En doğrusunu ben cimer üzerinden "bilgi edinme" bölümünden öğrenebildim.

Ama ben doğuştan engelliyim. Doğuştan engellilerde 15 yıl geçerli değil mi?

mehmet_46

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Üst Alt