Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizüstü Protez Kullananlar İlk Günlerinizi Hatırlayın. Öneri ve Uyarılarınız..?

ErmanHoca

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb Arkadaşlar 4 ay önce sol bacak dizüstü ampute oldum..10 gündür protez kullanıyorum daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum..Silikon lineer sistem össur X5 silikon yaptıracaktım fakat güdük ucumda fazla lop et parçası bırakıldığı için silikon lineer sistem olmadı vakumlu sistem soket yaptırdım.. şimdilik 3R80 eklem, düz dinamik ayak kullanıyorum kendi eklemim gelince 3R60 kullanacağım ayakta karbon ayak olacak..İleride güdük ucumdaki fazladan et alınırsa silikon lineer sistem kullanabileceğim söylendi bende şimdlik vakumlu sistem kullanayım memnun kalmazsam silikon lineere geçerim dedim.Şimdi ise değneksiz ama dengesiz (her tarafım oynuyor ) yürüyorum.. Acı var,protezli bacağımı atıp hemen sağlam bacağımı atmak istiyorum,merdiven inerken korkuyorum,Protezimi takmak istemiyorum hemen çıkarıp koltuğa uzanmak istiyorum,Protez takılı iken oturduğumda kalkıp hemen yürüyemiyorum önce biraz ayakta durup sonra yürüyorum

Olayı özetledikten sonra sorularıma geçiyorum Cevaplayanlara şimdiden tşk ediyorum..

1-ilk günlerinizi bi hatırlayın ne tür zorluklarınız oldu?
2-Alışma süreciniz kendinden emin bir yürüyüş ne kadar sürdü ?
3-Vakumlu ile silikon lineer arasında çok fark var mı ? Siz olsanız tekrar güdük ucunu aldırıp silikon lineer sisteme geçer misiniz ?

Öncelikle Geçmiş olsun allah beterınden muhafaza etsın cumlemizi

geçmiş olsun. bu sorularınızın cevabını gerçekten bende çok merak ediyorum.

Hiç korkmayın protezinizi takmaya devam edin..!

Acaba yürüyebilecekmiyim demeyin yürüyeceksiniz inşallah..

Güdüğün proteze uyum sağlaması gerekiyor dolayısıyla protezin yeri bacağınızdır..

Kaşınma ve terleme ilk baştaki sorunlarınız olacak o yüzden bacağınızı temiz tutmaya gayret edin.
Sonrasında bacağınız alışacak ve artık protezinizi çıkarmak istemeyeceksiniz,çünkü o sizin bi parçanız olacak ve bütünleşeceksiniz,acı versede rahatsız etsede o sizin vazgeçilmeziniz olacak. ilk zamanlar önemlidir o yüzden zamanınızın çoğunu protezinize ayırın koltuk deyneği size yardımcı olacaktır ben 1 ay kullandım ve 1 ayda tamamen protezime alıştım sonra deynekleri attım bu güne kadarda elime almadım sizde korkmayın alışacaksınız ve yürüyeceksiniz.

protezlerinizde bu 3R80 fln bunların markaları ne?, niye tercih ettiniz? özellikleri neler? ben C-leg kullanıyorum çok memnunum merdivende fln çok aktif kullanıyorum.

Hakkınızda hayırlı olsun inşallah sorunsuz bi alışma süreci geçirirsiniz.

Onur kardeşim tşk ederim yazdıkların için..Sende baya bi araştırma yapmışsın forumda açtığın konuyu görmüştüm..Senin zamanında devlet c-leg ödemesi yapıyordu mayıstan beri ilk protez takanlara mikro işlemcili ödemesi yapmıyor 5 yıl sonra yapıyormuş.Hidrolikler için ödeme yapıyor o da en fazla 7000-8000 veriyor gerisini cepten veriyoruz hidroliklerde de otto bock un 3R80-3R60 falan bunlara iyi dediler..O yüzden bunlardan 3R60 ı tercih ettim..

erman hoca tek bacagı dız ustu protez olan bır ınsanın Soketi iyi yapılsın cubuk takarak bile yurursun yeterkı azım oLsun kabullenme olsun Ben cıft bacak diz üstü kullanıyorum koltuk degenegı bıle hiç kullanmadım kaledyenle yurume yaptım hep rahata alısmayın bırakması zor olur öncelıkle sozum yanlıs anlasılmasın arsız olacaksınız abı bu nedemek acıya sızıya veya baska bı duruma hazırlıklı ve vurdum duymaz bacagımı sıktı cıkarayım felan fıstan deme sakın tabı bacagınıda sıkar terleme kasıntı rahatsızlık sıkıntıda verecektır elbette ama sonradan alısacaksın ve sıradanlasacak sana bakanlar yaw nasıl bu halde oturuyorsun agrı yok mu gezerken sıkıntı yokmu dedıklerınde yok elhamdulıllah dıyeceksın ben bu evreleri yaşadım hemen hemen hepsini hocam benım 1 bacagım dız ustu protez olsaydı suan da olimpiyatlardaydım ... Tek bacak protez demek bır nimet sızı her sıkıntıda destekleyen bır canlı ayagınız var bu size sıgorta anlıyormusunuz abıcımm... yataktan kalktıgında hemen lavaboya gıdebılırsın bunlar senın ıcın bir nimet sendekı hastalıgı nımet gorenlerde var ... ALLAHA sürekli hamd edecez sabır ısteyecez .. . beterin beteri var bakın benım cift bacak protez ama kolu olmayan kardeslerımın durumu daha agır gelıyor bana yada tekerleklı sandalyede hayatını gecırecek olanlara cok uzuluyorum hep sukredıyorum allahım benı ayaga kaldırdıgın ıcın daha kotusuyle ımtıhan etmedıgın ıcın ... ALLAHA emanet olun

erman hoca tek bacagı  dız ustu protez olan bır ınsanın Soketi iyi yapılsın cubuk takarak bile yurursun  yeterkı azım oLsun kabullenme olsun  Ben cıft bacak diz üstü kullanıyorum koltuk degenegı bıle hiç kullanmadım kaledyenle yurume yaptım hep rahata alısmayın bırakması zor olur öncelıkle  sozum yanlıs anlasılmasın arsız olacaksınız abı bu nedemek  acıya  sızıya veya baska  bı duruma hazırlıklı ve vurdum duymaz  bacagımı sıktı cıkarayım  felan fıstan deme sakın tabı bacagınıda sıkar terleme kasıntı rahatsızlık sıkıntıda verecektır elbette ama sonradan alısacaksın ve sıradanlasacak sana bakanlar yaw nasıl bu halde oturuyorsun agrı yok mu gezerken sıkıntı yokmu dedıklerınde yok elhamdulıllah dıyeceksın ben bu evreleri yaşadım hemen hemen hepsini hocam benım 1 bacagım dız ustu protez olsaydı  suan da olimpiyatlardaydım ... Tek bacak protez demek bır nimet sızı her sıkıntıda destekleyen bır canlı ayagınız var bu size sıgorta  anlıyormusunuz  abıcımm... yataktan kalktıgında hemen lavaboya gıdebılırsın    bunlar senın ıcın bir nimet  sendekı hastalıgı nımet gorenlerde var ... ALLAHA sürekli hamd edecez  sabır ısteyecez .. . beterin beteri var bakın benım cift bacak protez ama kolu olmayan kardeslerımın durumu daha agır gelıyor bana yada tekerleklı sandalyede hayatını gecırecek olanlara cok uzuluyorum hep sukredıyorum allahım benı ayaga kaldırdıgın ıcın  daha kotusuyle ımtıhan etmedıgın ıcın ... ALLAHA emanet olun   

CALLCENTER;

Çok haklısın kardeşim.Herşeyin değerini kaybedince anlıyoruz..Benim başıma bu neden geldi ben böyle nasıl yaşarım diye düşünmüyorum..Allah tan geldi diyorum şükrediyorum..
Ben alışma sürecinde ne tür zorluklar olacak bunları benle aynı durumda olan herkes yaşadımı onları merak ediyorum..Öneri uyarı istediğim için yazdım..Yorumun için tşk ler..Herşey gönlünce olsun..

nedemek abı ... ılk zamanlar sıkıntı olur sadece soketın ıyı olacak bacagına gudugune vurma yapmayacak senı ıyı anlayan dınleyen bır hocada soket yaptırmalısın

Usta iyi fena değil..Soketim vakumlu sistem acaba güdüğümde küçük bir müdahale ile silikon lineer sisteme mi geçsem yoksa bıçak altına yatacak kadar fark yok mu onu bilmiyorum..

diz üstü protezlerde en ıyı sıstem Vakum sistemi.. sız hangı sıstemı kullanıyorsunuz suanda

CALLCENTER;

Vakumlu sistem kullanıyorum silikonsuz çıplak bacakla olanı bandaj yoluyla çektirme yapıp giyiyorum..

abı neden sılıkon kullanmıyorsun daha hızlı yazarsan sana zahmet daha ıyı yardımcı olabılırım...

Yukarıda belirttim güdük ucumda fazladan lop et bırakılmış kemikten sonra 12 cm et var oysa 3-4 cm olsa yeterliydi dedi protezci..Bu nedenle silikon denedik olmadı.. çektirme yöntemi ile çıplak bacak sistemi yaptık..

şiş ödem olabılır protez bacak kullanmadan önce bandajlama sıstemını uyguladın mı

Şiş değil bildiğin et parçası fazla bırakmış acil gittim bu da acil dikmiş..Sonra aradım doktoru gel alalım dedi..Sonra protezci silikon için değmez bıçak altına yatmana normal çektirmeli sistem deneyelim dedi bende tamam dedim..Kullanayım beğenmezsem silikon taktırmak için bıçak altına yatarım dedim..

bana kalırsa silikon kullan abı git amelıyat ol teknolojının sundugu ımkanlardan yararlan sılıkonun faydalarını söyleyeyım sana Guduk ucuna yuk bınmez yuku adalelere kadar dagıtır .. kalcadan bıle guc alırsın ... terlemeyı önleyen sılıkon var rahat corap gıbı cıkarıp takarsın

CALLCENTER;

Protezci sıcak bakmadı ameliyata bunu kullananda çok kişi var dedi silikonsuz olsun dedi sen bilirsin dedi Bende bu sistemi bi deneyeyim dedim olmazsa onu denerim demiştim zaten kullandıgım ilk günlerde memnun değilim bir de güdük uzun olunca diz eklemim önde duruyor hem o eti aldırnca o sorunuda halletmiş olacağım..

VALLA Senın dusuncen ve fıkrıne kalmış bırsey nasıl uygunsa nasıl rahat edıyorsan öyle yap ..

Bunu deneyeyim aklımda kalmasın dedim..Silikona geçeceğim...Hayırlı geceler..

OnurR;

siz hangi soket sistemini kullanıyorsunuz vakumlu mu silikonlu mu ? bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız faydalanırız teşekkürler.

Üst Alt