Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizaltı protez kullanırken güdükte ödem oluşması sorununu aşan var mı?

terapist77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese selamlar..
bundan 13 sene önce ayağımdaki kısalık farkından ve şekil bozukluğundan dolayı sol dizlatı ampüte operasyonu geçirdim.
aktif çalışan birisiyim ama son yıllarda hatta aylarda fazlasıyla artan bir ödem problemim var. bugüne kadar sadece klasik yada modüler sistem protez kullandım, şuan kullandığımda modüler sistem.

sorun şu ki; gün içerisinde kendimi ne kadar rahat hissedersem edeyim, belirli periyotlarla güdüğümdeki fazla basının bindiği kısımda aniden ve ceviz büyüklüğünden küçük olmayan ödem, sonrasında da abse oluşuyor.. haliyle en az bir hafta rapor alıp protezi kullanmamak zorunda kalıyorum.
oysa bilinçli ve hazırlıklı yapılan bir ameliyat geçirdiğim için; güdük boyunda,ş eklinde bir problemim yok.. üstelik kilom da çok az..

öncelikli olarak merak ettiğim; benimle benzer problem yaşayıp da bunu aşabilen var mı? ve nasıl kurtuldu?
silikon protezler bu konuda ne kadar yardımcı olabilir?
durumumla ilgili bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Bende modüler diz altı protez kullanıyorum. Benimde protezimin değen yerlerinde, özellikle dizimin arka kısmında ceviz büyüklüğünde, sizin de dediğiniz gibi şişlikler oluşuyor ve akşam protezi çıkardığımda içinde yağ bezesi oluyordu. Doktorum "eğer rahatsız ederse ufak bir operasyon ile alabilirim" demişti ama ben cesaret edemedim, kendliğinden de geçti ilerleyen günlerde.
Hemen hemen 4 yıldır slikon çorap kullanıyorum. Şişlik yada vurma olayı ile sık karşılaşmıyorum artık. Yeni slikon protez yaptırıyorum. Bakalım memnun kalacak mıyım..

öncelikle ilginiz için teşekür ettim..
3 seneden daha uzun süredir kullanıyorum silikon çorabı..ama sonuç nafile..hala ve özelliklede son dönemde çok sık problem yaşıyorum..silikon proteze ne kadar bel bağlamalıyım merak ettiğim konu bu aslında..birde harmony sistem kullanan arkadaşların diğer protezlerden farklı diyebilecekleri bir rahatlığı varmıdır diye düşünüyorum..

protez sorunu

geçmiş olsun tarifiniz bir enfeksiyona benziyor sedim crp testleri yüksek çıkarsa kültür antibiyogram tesleri yapılır uygun antibiyotik kullanılır.

haklısınız..bende aynı yolla antibiyotik kullandım ve geçmişti ama tekrar tekrar nüksediyor..soft sokette benzer problemler yaşayıpta sonrasında silikon soketle bu sorunlarından tamamen kurtulan varmı özellikle merak ettiğim bu..
teşekür ederim bu arada ilginize..

Ben kalça kullanıyorum ilk kullandığımda bu tür enfeksiyonlar oluyordu.Oda bası kaynaklı ve protezinizin konforu ile alakalı..
Yeni nesil protez yapıldığında Allah a şükür hiç bası yarası ve enfeksiyonla karşılaşmadım.Protezin ağırlığı,yürüyüş esnasında size konfor sağlamayan süspansiyon görevi görmeyen protezler de bence buna zemin hazırlıyor.
Malesef protez ödemeleri çok kısıtlı bu paraya insan rahat edeceği protez edinemez:eek:

c-leg (34000euroX2)+soket Fiyatı+ayak fiyatı =Türkiye fiyatı..

Böyle yürümek bence her vatandaşın hakkıdır....

2010 da açılmış bir konu ama belki sorunu çözen birisi vardır. Bende aynı sıkıntıları yaşıyorum hatta şuanda mevcut
Bu sorunu çözen arkadaşlar varmı acaba ? merhem krem vs. yada diğer protezlerin rahatlığı?

bana afo-dafo-ortez dalında ıyı olan Ankara'da medıkalcı lazım arkadaslar? ve karbon urun kullananların memnunıyetlerını ve sıkıntılarını oğrenebılır mıyım neler?..

Konu eski ama bu sorunu ben de yasiyorum, bu ödemin silikon kullanmak ya da eski tip kullanmakla çok fazla ilgisi yok bu tamamen biyomekanikle ilgili bir durum, baker kisti denen durumda buna benzer ama oluşan ödem eğer baker kisti değilse dren takılarak ici boşaltilamaz, bu ödemler protezin tasima noktalarının çok iyi ayaklanmasıyla düzelir, genelde kiloya bağlansa da üstte ilk mesaj sahibi yazmış kilo ile yüzde yuz ilgili değildir. Antibiyotik kullanımı kaçınılmazdır. Ameliyatla o bölgenin temizlenmesi tekrar etmeyeceği anlamına gelmez. Doktorlar da antibiyotik yazmak konusunda artik cok inatci. Sosyal aktivite azaldıkça bu ödem ve kistler de küçülür. Bunların bir diğer sebebi de yüzeysel pıhtılardır dvt yani derin toplardamar tıkanıkları da jan serumunun bu bölgede birikmesine sebep olabilir. Bir baker kisti ile dvt yi ya da yüzeye yakin pıhtıları atı et etmek için morarma var mi ina bakmak gerek.

Bu sorunu yaşayanlara not tıpkı bası yani yatak yaralarında da olduğu gibi küçülsün diye sıkı bandaj yapmayın gevsekte bırakmayın buz kısa vadede antibiyotikle en etkili yöntemdir.

Üst Alt