Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz üstü kesilen bacak için protezde dikkat edilmesi gereken bir şey var mı?

dilo1

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Diz üstü kesilen bacak için protezde dikkat edilmesi gereken bir şey var mı? Kullanım ve takma kolaylığı hakkında tercih edilmesi gereken bir özellik var mı? Babam 68 yaşında. Geçen sene bir bacağı diz altından, bu sene diğeri diz üstünden kesildi. Diz üstü için yapılan protezi yardım olmadan takamıyor ve rahat kullanamıyor.
Bilgisi ve önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

bu kadar duyarsızmısınız kimsenin bilgisi tavsiyesi yokmu

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bir bacak diz altı proteziyken ikinci bacağın diz üstü kesilmesi sonucu takılan protezin kilitli tip olması yani dizden bükülmeyen tarzda olmasını önerdi protezin yapıldığı firma. fakat iki bacak birbiriyle uyumsuz hareket ediyor. O nedenle babam sadece diz altı olanı takıyor. (zaten diğerinin takımı o kadar zorki. bırakın kendisi taksın ben dahi takamıyorum bacagına) Ben özellikle devletin ödediği daha kaliteli diz üstü protez (takması da kolay) olup olmadığını ve ne yapmamız gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bizim desteğimiz olmadan kesinlikle merdiven inmesi mümkün olmuyor. Ancak sandalye ile indiriyoruz merdivenleri. Eve mahkum yani sürekli. Çözüm bulamazsak kahrımdan öleceğim(Babam SSK emeklisi)

Selamlar. Arkadaşım *dilo ;
Benim sağ ayakta diz üstü Protez, 1 senedir kullanıyorum. Benimki Hemen diz üstünden kesik. Pek bir tecrübem yok, bildiklerimi paylaşıyım. Benim sağ diz kapağım biraz ötekinden daha asagıda ondan dolayı çok düşme tehlikesi geçiriyorum, ama Düşmüyorum artık ayak boşalınca bünye Refreks ollarak ayagı ukarı itiyor, olan yükü bastona veriyorum bende. Canım sıkılıyor ama inadına ayağı hergün egzersizi yapıp giyiyorum. haftada en az 2,3 günde dışarı çıkıp geziyorum. Bazı günler istanbul da çok dolaştığım bile oluyor. ( 5,6 Saat). Önce Protezin markası ne? Ne tür zorluklar çekiyorsun? istanbul'da Cerrahpasa'da Ten Medikal'den Ben Ottobook Marka Protez aldım. istersen telefonunu verebilirim. Protezin en köşesi benim ayağımıda yara yaptı bayağı, ama genede giyiyorum. Aksam çıkarınca acısı dayanılmaz olunca Yara merhemi sürüyorum. Ayağı giyerken kullandığım Kopmuş Elastik bandajları ortadan ikiye bölüp, katlıyor Protezin tabanına yerleştiriyorum. Yaz, kış ;10 gibi ayağı giyince gece 10, 12 ye kadar ayağın terini emiyor, ayak oturunca az cıkıyor onunda kalkınca havasını alıyorum. Sızı ve dersen az yapıyor, ama mecburen dayanıyorum. Egzersizler çok önemli. Ben çok yararını gördüm. Güdükte başta dayanılmaz ağrılar vardı, onlarda azaldı. Sen ne tür sorunlar yaşıyorsun, tahminim Protez ayaga (güdüğe) göre tam yapılmamış, Protezci ile görüş. açık olarak şikayetini yaz. Mesela haftada kaç saat giyiyor, bu mevzuda ayak protezin sıcağına adapte oldumu? bilgim dahilindeyse yardım ederim. Belki gerekir. Bazen siteye giremiyorum. iyi geceler.
E-Mail' im:hasankodan@xposta.com Gerekirse e-mail atarsın....

teşekkür ederim. Babamdaki en büyük sorun bacak üstü olan protezin takılışının zor olması nedeniyle tek başına takamaması. Diğer bacak diz ltı protez. Onu takıp çıkarabiliyor. Belki yaşının da etkisi var.Çözüm bulmak gerekiyor. İkiside protez olunca denge sorunu artıyor tabiki. Bir çıkmazın içindeyiz yani.

Selamlar, Arkadaşım Derdini anladım, proteze Adaptasyon sorunu çekiyorsunuz. Ben zamanında ne ağrı çektim. sağlam ayağımın üzerine basıp yürüyemiyordum. Hastaneden çıkarken Fizyoterapist en sonunda dayanamadı.
Bu ayağın sağlam sakat olan öteki, diye kızdı. Sonra azim ve ailemin desteğiyle Başardım. Hergün Dışarı çıkmasam da, egzersizimi yapıp Protezi Mutlaka giyiyorum. Bundan 6 ay evvel Protezi çıkarınca, biryere yaslayınca protezin diz kısmı hemen kırılıyordu. Bozuldu diye Gültepe'den Cerrahpaşa'ya Otobüsle gittim, Medikal firmasında Görevli arkadaşa durumu anlattım. Protezi cıkarttım. içeri tamir yerine götürdü. 10 dakika sonra geldi Tek mi geldin yanında kimse yokmu? deyince, ben tek geldim dedim şaşırdı. Protezin Diz kilitini sağlayan mandal yerinden çıkmış sen böyle buraya nasıl geldin dedi.
sonra sen artık işi aşmışsın dedi. Benim ise aklıma hiç gelmedi, Dizin mandalının çıkacağı aklıma gelmedi. Bunu anlatmamdan kasıt azim ve hırsla neler başarılabileceği anlatmak içindir. Mutlaka Egzersizini yapsın azim ile tüm sorunların üstesinden gelir buna mutlaka inansın. iyi günler. iNşALLAH Sorunlarınız çözülür.....

ilgi ve desteğiniz için teşekkür ederim. Diz üstü olan protezi babam takmayı tek başına başarabilse belki antrenman yapabilecek. Ama bizler çalışan insanlar olduğumuz için sürekli yanına uğrama şansımız olmuyor. Ben takılması kolay bir model bulabilirsem bu kurtuluş olacak babam yönünden sanırım

sayın dilo protez ve ortezlerde protez ve ortez yaptırdığınız teknisyen tarafından size gerekli bilgiler verilcektir.her hasta farklı bir çalışma olduğu için burda size önerilen herkezin kendi amputesine göredir.diz üstü soketlerde vakum olayını sayğlayan ve silikon sistem gibi seçenekler olabir bunlar çoğalır.önemli olan kişinin amputesi ve teknisyenin görüşüdür.diz üstü amputeler diz altı gibi rahat giyilip çıkartılabilen protezler değildir.biraz zahmetlidir.

Mevlanauysal,
yazdığınızdan anladığım hiç bir şekilde bunun kolay yolu yok. Yani diz üstü protezi kişinin tek başına takma ve çıkarması(yaş 68 olunca ve diğer bacakta protez olunca(diz altı) yardımsız kolay değil anlaşılan.
Teşekkür ederim.

sayın dilo yaşı 75 olup diz üstü protezini rahatlıkla giyip çıkrtan hastalarım var.bence bukadar karamsal olmayın yaş herşeyin zayıfladığı anlamına gelmez zaten belli bir süre sonra pratikleşmey başlıyorsunuz.

Ilginize teşekkür ederim arkadaşlar.

merhabalar..

ben 41 yaşındayım ve 68-70 kilo civarındayım. kurşunla yaralanma sonucu sağ bacağım haziran 2009 ayında diz üstünden ampüte oldu, sol bacakta kırıklar var. kırıkların iyileşmesini bekliyorum ki sonra protez bacak takılsın.
ancak protez bacak hakkında hiç bir bilgim yok. internette ise tatmin edici bilgilere ulaşamadım. tesadüf sonucu bu sitenin varlığını gördüm, ve üye oldum. benim durumumda olupta diz üstü protez bacak kullanan kişilerden bilgiler edinmek istiyorum. nelere dikkat etmem gerek, hangi markayı tercıh etmem gerek yada aklıma gelmeyen hususlar olabilir, bunlar nelerdir?
aydınlatacak arkadaşlar var ise sabırsızlıkla bilgilemek istiyorum. şimdiden teşekkür eder, bu sitedeki herkeze geçmis olsun dileklerimi saygıyla sunarım...

Dizüstü protezlerin giyimi konusunda rahat edebiliceğiniz tek yöntem silişkon kıner pin siistem yada silikon lıner vakum sistemidir.
Daha tecrübeli ve bu konuda daha yükse teknoloji ürünler kullanmanız durumunda bu sorununuz çözülür.

Zorbey geçmiş olsun sizede. Benim babamında bir bacağı diz üstünden, diğeri diz altından kesildi bir yıl ara ile. diz altı olanda silikon liner denen bir model kullanmaya başladı. Ona alıştı ve kullanıyor. Diğer diz üstü kesilen için içindeki havası alınması gereken, sargı bezi gibi birşeyler bacağa sarılıp çok zor takılan bir model verdiler babama. Bırakın kendisi taksın, iki kişi bile defalarca sök çıkar yapıyorlardı eşimle. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta sonu protezin alındığı firmaya müracaat ettik. Babamın tekrar bacağının ölçülerini falan aldılar ve silikon liner diğer bacaktaki gibi yapılacağını söylemişler. ve işin ilginç tarafı bunuda devlet ödüyormuş ve biz bunu İzmir Sağlık İşlerinden araştırdıktan sonra öğrendik ve biz normalde 1.500.TL civarında fark ödeyecektik babamın rahat edebilmesi için. Bakın birde bizim işimize yarayacak bir konu değil ama, belki sizlere faydası olur. Elektronik protez bacaklar dahi varmış ve aktif olan(çalışanlar) insanlar için devlet bunu dahi ödüyormuş.

Dılo babanıza ve Zor bey size çok geçmiş olsun .
Protez kullanan biri değilim ama protezlerde bası yerinde yara ( sivilce ve enfekte )vss olmamasına dikkat ediniz . Kullananlardan duyduğum kadarıyla bilgi vereyim dedim .

Slm Dilo;öncelikle babanıza geçmiş olsun.Diz üstü protezde çeşitli giyme şekilleri olabilir veya pencereli bir soket yapılabilir.Bandaj kullanıyorsa onu bırakıp ouicfit denilen bacağa poşet şeklinde geçirilen ve subap deliğinden hastanın bacağı içe doğru pompalamasıyla giyilen bir sistem bu sistemde başarılı olmazsa dediğim gibi soket şekli değiştirilebilir.Denenecek yöntemler bitmeden karamsarlığa düşmeyin lütfen.Hacettepe protez ortez mezunuyum sormak istediğiniz başka bişey olursa yanıtlarım tekrar.

pROTEZ NASIL KULLANILIR

Arkadaşlar 1997 yılında trafik kazasında sol ayak dizüstü ayağımı kaybettim protez konusunda oldukca deneyimli ve azimliyim beni gören yürüyemeyen bir çok arkadaşı yürüttüm.protezde en önemli olay ayağın girdiği soket eğer soket tam olarak ayağınıza göre yapıldıysa sorun yok diz mekaniği ottobok en iyisi diyebilirim önemli olan bu olay başınıza geldikden sonra kabullenebilmekdir. ben ameliyattan sonra 3 ayda tek başıma taktığım gün yürüdüm zor oldu ama başardım aynı gün yürüdüm ömemli olan bunu kabullenmektir. bazen 24 saat çıkarmadığım oluyordu işimde oldukça ağırdı
bu iş beyinde bitiyor bir süre sonra ayağı takınca unutuyorsunuz bile inanın bana gece yatarken ayağınızı muhakkkak temizleyin ve bandajla sıkıca sarın sabah rahat giyersiniz ayrıca hayalet ağrılar ve kaşınmalar geçmez sanki ayagınız varmış gibi parmak aralarınız veya diziniz kaşınabilir ben 18 sene oldu hala bu hayalet ağrı ve kaşınmalar oluyor .
soru sormak isteyenler mesaj atabilirler ben antalyadayım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hepinize geçmişö olsun

Merhaba babam ayağını 31 aralıkta 2015 te diz üstü ampute oldu . Protez konusunda hiç bi bilgimiz yok öneride bulunursanız çok seviniriz

Üst Alt