Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastasıyım. Emeklilik durumum nedir?

bboy2pac

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1 yıldır diyaliz hastasıyım gss den bakılıyorum ne zaman emekli olabilirim malulen olarak veya başka tarz en kısa şekilde emekli olma şansım var mı ve de son olarak nakil olduktan sonra da emekliliğim devam eder mi veya başka bir maaş bağlanır mı

@bboy2pac sigorta girişiniz var mı? varsa tarihi nedir?
yoksa emeklilik hakkınız ancak sigortalı bir işe başlamanız halinde ileriki seneler için geçerli olur.

Sigorta girişiniz olmaması halinde engelliler için bakım aylığı ve 2022 sayılı yönetmelik kapsamında engelli maaşlarına başvuru yapabilirsiniz.

KKELEBEKK

hocam 2007 de sigorta girişim var fakat o zaman diyali hastası değildim son 1 sene bu hastalığa yakalandım ve de son 1 senedir de çalışmıyorum ne yapmalıyım şuan emekli maaşına başvurabilir miyim

10 yıl sigorta 1800 gün şartlarını yerine getirdğinizde malülen emeklilik için başvurabilirsiniz.

engelli emekli olma durumum nedir

merhabalar %90 engelliyim 7 senedir diyalize giriyorum emekli olabilir miyim sadece engelli kartım var çalışamıyorum 10 senelik sigortam da yok

bboy2pac

İlk sigortalı olduğunuzda diyalize girmiyor idiyseniz, ilk sigortalılığın üzerinden 10 yıl geçmişse bu süre zarfında en az 1800 gün prim yatırmışsanız, malulen emeklilik talebi ile sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Üst Alt