Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastasıyım. %90 raporum, B sınıfı ehliyetim var. Nasıl bir araç alabilirim?

SILVERMAN

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADAŞLAR BEN DİYALİZ HASTASIYIM. GEÇENLERDE ENGELLİ KARTI ÇIKARMAK İÇİN SAĞLIK KURULUNDAN yuzde 90 rapor aldım. bununla araba alabılır mıyım ve benım b sınıfı ehlıyetım var bu ehlıyetımle kullanabılır mıyım?
şimdiden cevabınız için teşekkurler.

İki seçeneğiniz var:
1- %90 rapora karşılık 3. dereceye kadar kan bağınız olan kişilerin kullanabilmesi için ÖTV muafiyetli otomobil satın almak (bunu siz kullanamazsınız)
2- B sınıfı sürücü belgesiyle sıradan sürücüler gibi muamele görmek.

%90 raporu olan birinin kendinin hiç kullanma şansı yokmudur, veya anlaşılırmı?

%90 raporu olan biri tabii ki araç kullanabilir.Sürücü belgesi varsa istediği aracı kullanır... Ama, %90 rapora karşılık 3. derece yakınkınlarının kullanması için vergi muafiyetiyle satın aldığı otomobili değil.

bu tür konularda direkt telefonda yardım alableceığımız ve kafamızdaki soruları çözebileceğimiz bir yer varmı? site olarak telefonda sız yardımcı olabılıyormusunuz?

Engelliler.Biz Platformu olarak bu tür bir destek sunulması söz konusu değil. Bizler (tüm yönetici ve üyeler) sadece forumlarda paylaşımda bıulunuyor ve soruları yanıtlamaya çalışıyoruz...

verdiniz cevaplar için teşekkur ederım.bır sorum daha olacak.%90 raporu olan bır dıyalız hastası olarak ıkıncı el bır araç alsam onu vergıden muaf tutabılıyormuyum?

2.el araçta ÖTV olmaz.Araç sıfırken ÖTV'si ödenip alınmıştır.

evet otv zaten ödenmiş o araçın ama MTV ödemezssiniz ki sayın BÜlent abib dediği gibi araçı kendiniz kullanamazsınız yani kardeş sen aracı kendin kullanmayı unut:D
sevgiler
TayTIS

Üst Alt