Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dış Ticaret Müsteşarlığı sınavında çıkan sorular

HEXE06

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sınavda sorulan soruları aklınıza gelenlerı yazınız arkadaslarda en azından bilgi sahibi olurlar :) yanlış mıyım ?:)

1. Kapütülasyonlar hangi antlaşmayla kaldırılmıştır?
Lozan antlaşması

2. Misak-ı Milli hangi tarihde kabul edilmiştir?
28 Ocak 1920

3.Atatürk inkilapları hangi anayasada yer alır?
1924

4.ayse parasının 3/7siyle CD 3/7 DVD almıstır. 64 lira parası kaldıgına göre ayşenın parasınıntamamı ne kadardır?
(cevapları hatırlamıyorum bi zahmet anlatımlı biri çözerse seviniirim :)

5.
a.b=32
b.c=24
a.c=12
buna göre a+b+c kaçtır?
sonuç 15

6. Seracılık kışları ılık ortamlarda yapılır.
karadeniz bölgesinde yapılmamasının sebebi nedir?
yerşekiilerinden dolayı

7. bir memur müdürüne nasıl hitap eder?
Sayın Müdürüm

8. 1921le 1924 anayasasının arasındakı fark nedır?
Milli egemenlik

9. Atatürk ilkleriyle ilgili bir soru vardı icerigini tam hatirlamiyorum.. eşitlikle ilgili olan ilke hangidir diye soru yazabilirim
Halkçılık

10. Aşağıdakilerden hangisi 1.inci dünya savasının sonuçlarından biri değildir?
Almanyanın güçlenmesi (oysa Almanya kaybetmiştir )

11. Aşagıdakilerden hangisi hak ve ödevdir?
Çalışma Hakkı

12. 31 Mart ayaklanması neye karşı yapılmıştır?
II. Mesrutiyet

öncelikle merhaba..ben burda yeniyimde:) öğrenmeye çalısıyorum siteyi kullanmayı:))
hexe06 hafızan cıdden ıyıymıs:)) bende yazıcaktım ama soruları hatırlayamadım..ama bır kac sorum olacak.
-3.Atatürk inkilapları hangi anayasada yer alır?
1924 (demişsin ama 1937 deişikliği ile 1937 de girmiyor mu??)
-6. Seracılık kışları ılık ortamlarda yapılır.
karadeniz bölgesinde yapılmamasının sebebi nedir?
yerşekiilerinden dolayı
(peki Güneşlenme süresi az olduğu için deilmi??)

hatırlayabilirsem bende yazıcam ama şuan aklımda soru yok:S:S hatırlarsam yazıcam ama..

o iki soruda benımde cevaplarım şüpheliydi darksilence senın cevaplar dogru olabilir.. soruları tartışalım diye açtım konuyu :) hadii sende az zorla hafızanı haırla sana güvenıyorum :)

aslında super bısı yapmıssın bence:) herkes ıcın faydalı bırsey..sen konuyu actıgın anda gordum ama, dusunuorm dusunuorm,yarım hatırlıyorum ben :S:S
hafızam bıraz zayıf sanırım benım:) aklma gelırse şöle net bır sekılde yazıcam:/

Dış ticaret Müsteşarlığı ercan

tamam darksilence üzme kendını:) birsey olmaz

1000 kişi girdi yaklaşık sınava ercan ve alınacak kişi sayısı 4... ben soruları görmek için girdim sınava öğretmenlıgı beklıyorum insallah o olcak inşallahhh:)

rica ederim dark

evet ercan 7 yıl bekledım artık olsun emeklerımızın karsılıgını alalım demi :)

inşallah ercan atandı yazısını görmeden rahat etmeyecez sanırım:)

Allah herkesın kalbıne göre versın ercan sans bu sefer bize güldü ama tarihinde ilk bu kadar fazla özürlü ögretmen alınıyor... inanırmısın üniversite mezunuyum diye cogu kadrolara basvuramadım kapılardan çavrildim pişman olmuştum... ne işim vardkı üniversite okudum diye ama simdi yüzüm azda olsa gülüyor:) allah herkese hayırlısını versın Allah kimsenin umudunu boşa çıkarmasın

inşallah ercan kutlama büyük olur artık:) görüşmek üzre

sessizzz sanırım evet..ya ne bılım, sorular cok net değıldı bence..kafam karıstı, hatırlayamıyorumda zaten:( 1937 yapmıstım ben, öyle dusunmustum yanı..pekı o matematık sorusunda 448 dıe bı cevap varmıydı:) hafızaa kaybına ugrayan ben olarak, kendımı tebrık edıyorum yanı:))

sessizzz girmedin mi sınava? ben sınava girdin diye düşünmüştüm..valla ben öle bır cevap hatırlamıyorum ama tekrar diyorum hafızam pek kuvvetli değil:) o yuzden yorum bile yapamıyorum:) aynı kaderi paylasıyoruz desene:) kolay gelsın bıze ozaman hafıza konusunda:)

cevap 196ymış darki:))) kaldın matematıkten :)

196 olacak aysenini parasının tamamına 49 x dersek pc ekran kartına 21x harcamıs geriye 28x kaldı bunun da 12x sini dvd ye harcımış kalan 16x bu da 64 tl miş burdan x i 4 buluyoruz toplam para 49x demiştik 49*4 :196

yeterince açık anlattımmı :)

Tüm arkadaslarımızn kalbine gre versin allah diliyorum gercekten bu sınav biz öğretmen adayları için büyük mucize olarak görüyorum,o kadar cok hayal kırıklıgı yasadfımkı herkes kesın atanıcaksınız derken bıle halaa korkularım var ınslh atanırız bi yerleree başarılar herkese..

Peki bu sınavın sonuçları ne zaman açıklanacakmış? bu konuda bilgisi olan var mı?

67bayahmet; dünya sağlık örgütünün kısaltması WHO(World Health Organization). gerçi biraz geç bir cevap oldu ama:)

196 olacak aysenini parasının tamamına 49 x dersek pc ekran kartına 21x harcamıs geriye 28x kaldı bunun da 12x sini dvd ye harcımış kalan 16x bu da 64 tl miş burdan x i 4 buluyoruz toplam para 49x demiştik 49*4 :196

yeterince açık anlattımmı :)

arkadasım soru şöle ayşe parasının 3/7 sini pc ekran kartına harcamıs .geri kalanın 3/7 sini dvd ye harcadıktan sonra elinde 64 tl kaldıgına göre ayşenin en bastaki parası ne kadardır ?

Üst Alt