Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diriliş Ertuğrul / Yerli Dizi

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
bu diziyi izleyen yokmu ya hiç yorum yok diriliş le ilgili:)

mrb
ben izliyorum
son yıllarda yapılan en kaliteli seviyeli Aile ile izlenecek ve ecdadımız yaşam tarzı az da olsa gözler önüne serilmekte olan bir dizi( şuan çoğu dizide bulunmayan islamın emri Namaz-kuranı kerim tilaveti vb gibi )unsurlara değinilmesi çok güzel..

gökhan bey bu dizi de diğer dikatimi çeken br unsurda teknolojinin olmadığı bu dönemde her kesin nasıl bir doğal yaşam tarzı bulunmakta.

Gerçekten kaliteli bir dizi olmuş yapanları tebrik ediyorum ayrıca filintayıda öneririm oda çok güzel yapılmış bir dizi

aynen arkadaşlar soluksuz izliyorum Valla keşke torunumun torununa kadar devam etse bu dizi tarihimizi ilk defa anlatan bir dizi ve mükemmel işleniyor konu

Dövüş sahneleri çok başarılı :D...karakter cast ı başarılı. İbnül arabi çıkınca ekrana, büyüleniyorum resmen....sadece çok uzun :/...bi de çok fazla dini öğeler kullanılıyor o da gereksiz

Arkadaşlar bu bir başlagıÇ olur İNŞAALLAH Osmanlı ruhu da tekrar canlanır ve şuan da parçalara ayrılmış tüm müslüman alemi de bu oyunlardan kurtularak tekrardan dünya ya hakim olma duasıyla

naptın sen yaa :D...tüm dünyaya hakim olma falan :D...

Diriliş Ertuğrul günümüz Türkiyesine ışık tutuyor. Türklerin dünya hakmiyeti 2023 Büyük Türkiyenin kuruluşu, bağımsız 7 Türk Devleti nin birleşmesi ve Yeni Türk Çağı huzurlarınızda. Son yılların en kaliteli yapımı ve bir diziden fazlası, dikkatle izlenmesinde fayda var. Bugüne uyarlayarak izlerseniz belki size de farklı kapılar açabilir... Muhyiddin i Arabi kim, Ertuğrul aslında kim... Biraz da Mehdi as. çağıyla ilgili bilgi edinirseniz diziyi daha iyi analiz edebilirsiniz. Dünya Mehdi as. ı ve Türk Hakimiyetini bekliyor...

2023 Büyük Türkiye sine çok az kaldı...

ya şu gündoğdunun karısına kıl oluyorum yav

[SIZE=2][FONT=Arial]Dünya; Türk ordusunu, Türk milletini, Türk’ün milletini ve İslam hakimiyetini bekliyor ve Mehdi’yi… [/FONT][/SIZE][SIZE=2]Oktan Keleş

[/SIZE]Oktan Keleş Hocamızın Kod Mehdi yazısını dikkatli okuyup film ile ilişki kurabilirseniz bu dizinin neye hizmet ettiğini anlayabilirsiniz. Gündoğdu çok başarılı ölmese daha iyi olur. Kod Mehdi / ON ALTI YILDIZ

Dizinin bir bölümünde Onaltıyıldız amblemi kullanılmıştı, şu benim profil resmimdeki iç içe geçmiş üç Ay Yıldız (Hilal) işareti, Türk Devletinin dünya hakimiyetinin sembolüdür. Sembolle ilgili ayrıntılı bilgiler burada var: Sırdaş 9. Bölüm :Abdülhamid Han'ın Büyük Sırrı / ON ALTI YILDIZ

Bu da sembolün dizide kullanıldığı karenin resmi, resmin büyük hali burada var: Diriliş'te 16 Yıldız Amblemi / ON ALTI YILDIZ

6968.jpg

iyi seyirler Efendim...

Diriliş Ertuğrul And Sahnesi

Soluk soluğa koşan atlara; And olsun!
Nallarından kıvılcım çıkanlara: And olsun!
Boyumuz için, beyimiz için, töremiz için ölmekten korkar isem;
Kara çelik öz kılıncımla, gök ekin gibi biçileyim.
Mavi gök yarılsın, yağız yer delinsin.
İsmim bengü taşlardan silinsin!
Oğuz Babam, kutlu obam ahirette benden davacı olsun.
Çıktığım gaza yolunda, Allah yardımcım,
Hızır Ata yoldaşım olsun!

Bu diziyi bir başka seviyorum... Ertuğrul reis çekti kılıcı tepeledi hainleri.
[SIZE=2]
(Ey Muhammed!) De ki: «Hak geldi, batıl yok oldu. Elbette batıl yok olmaya mahkumdur.» İsra suresi 81. ayet
[/SIZE]

2737.jpg

Hainin sonu kılıçla geldi. Habire fitne-fesat peşindeydi zaten. Adı da Kurdoğluydu. Aslında Kurtları severim ama Kurdu hainliğe alet eden eninde sonunda cezasını görür. Diğer hainler de kılıçla belalarını buldular.

Bir diğer dikkatimi çeken unsur da ellerini kalplerine götürerek verdikleri Kalperen selamıydı. Oktan Keleş Hocamız bu selamın geçmişini anlatmıştı, bu dizide de görmek tevafuk oldu...

..

[FONT= ][SIZE=4][SIZE=3]Sağ el kalbin üstünde, manası, kalbe ermek, KALP’EREN YANİ ALPEREN duruşudur. Tüm milletinin değerlerini -Yüce Yaratıcının İslam tasavvufunda da dile getirilen, “mümin kulumun kalbine sığdım” mecazı gibi- sıkıca kalbe bastırmak, kalbinin, bu değerler için attığının simgesidir. Oktan Keleş

Türk Tarihinde Kalperen duruşu ayrıntılar, belge, resimler burada: Türk Tarihini Bilen, Atatürk’ü Bilir / ON ALTI YILDIZ[/SIZE][/SIZE][/FONT]

Diriliş Ertuğrul -feyzbk alntı...

" Ey benim pusat gardaşlarım... Şimdi bedel ödetme zamanıdır! " ‪SüleymanŞah‬

"Alp'lerim, gardaşlarım; Şimdi gaza zamanıdır" ‪Ertuğrul‬

Diriliş Ertuğrul 24. Bölümüyle 3 HAZİRAN ÇARŞAMBA 20:00'de TRT 1'de.

Gazamız mübarek olsun...

11393214_677731045703914_1225322746116088573_n.jpg

Gününüz hayırlı ve bereketli olsun...

Bugün günlerden Diriliş günü...

Halime sultanla ertuğrul gazinin diyalogları çok kaliteli yazılmış.her yönüyle çok çok güzel bir dizi insanda o devirde yaşıyormuş hissi uyandırıyor

1524667_672606866216332_525238716944579672_n.jpg

"Ceylan gözlüm. Bize ne gam ne keder ne de hüzün uğramasın." Ertuğrul

10502048_681179995359019_8697115812743935280_n.jpg

Derim ki bu fani dünyada tüm cihana kafa tutalım. Son anımıza kadar o zalimlerle cenk edelim. HaymeAna SüleymanŞah

ALLAHUEKBER
ALLAHUEKBER
ALLAHUEKBER

dirilis%CC%A7.jpg

Yeni sezonda Kayılar Anadolu ya göçüyor. En son göç yollarındaydılar. Yeni sezon Anadolu da geçecek maceralar anlatılacak... Beğenerek izledğim bir dizi.. Dizi ekibine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim...

Ertuğrul ve Aksakallıların Konuşması

pusatım gök girip kızıl çıksın ki
bu ruh bu bedende olduğu sürece
bu gaye uğrunda çalışacağım
ve adaletin sancağını
Anadolu da tekrar dalgalandıracağım

Ertuğrul

Diriliş "Ertuğrul" 10. Bölüm Selcan Hatunun söylediği Ninni

Dede Korkut Duası

Yom vereyim hânım
Yerli Karadağların yıkılmasın!
Gölgelice kaba ağacın kesilmesin!
Kan gibi akan görklü suyun kurumasın!
Kanatlarının ucu kırılmasın!
Kaadir seni namerde muhtaç etmesin!
koşarken ak pusatın sürçmesin

Korkut Ata

Diriliş "Ertuğrul" Jenerik Müziği

Bir nefesine bile hükmedemediğimiz bu dünya için boyun mu bükeceğiz... Ertuğrul

bugün DİRİLİŞ GÜNÜ...

ERTUĞRUL MOĞOLLAR’A KARŞI

Anadolu’da Türkiye Selçuklu Devleti hüküm sürmektedir. Türkiye Selçuklu Devleti’nin başında Sultan Alâeddin Keykubat vardır. Sultan Alâeddin Keykubat, Selçuklu Devleti’ne en parlak dönemini yaşatmaktadır ama Cengiz Han’ın ordusu yavaş yavaş Rusya’dan Hindistan’a, Çin’den İran’a kadar bilinen dünyanın neredeyse yarısını işgal etmiş, Moğollar gözlerini Anadolu ve Avrupa’ya dikmiştir. Herkes bilmektedir ki Moğol ordusu bunu başaracak dünyanın en büyük askeri gücüne sahiptir. Noyan komutasındaki Moğol birliği Anadolu’nun doğusuna kadar gelmiştir. Selçuklu ile Moğollar arasında beklenen savaş için hazırlıkları başlatmıştır. Öte yandan Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat Oğuz Boyları’yla birlikte Moğol’a karşı savaşma kararı almıştır. Bu amaçla en büyük Oğuz Boyları’ndan olan Kayılar ve Dodurgalılar, Doğu Anadolu sınırında serhat görevi üstlenmişlerdir. Noyan, Oğuz birliğini bozup Selçuklu devletinin en büyük güvencesi olan bu serhat boylarını paramparça etmek istemektedir. Önündeki en büyük engel ise Sultan Alaeddin’in en güvendiği bey olan Ertuğrul’dur. Noyan, hayvanlarıyla Erzurum yakınlarında yurt tutan ve kışlağa göç eden Kayı Obası’na karşı acımasız bir saldırı düzenler.

Tek kelimeyle harika bir dizi olmus keyifle izliyoruz emegi gecenlerden Allah razi olsun oyuncularida tebrik ediyorum cok begeniyorum

"Bizde büyük ya da güçlü olan kazanmaz oğul, Allah kimin yanındaysa o kazanır." İbnArabi

6555d1445167965-dirilis-ertugrul-mmmmmmmm.jpg

Büyük TÜRK Tarihi -feyzbk alntı..

"Atalarımızın destanlarını masal mı sandın? Onlar bebe uyutmak için değil, adam uyandırmak içindir."

Ertuğrul Gazi

Yaşasın Türk Milletimiz -feyzbk alntı..

Diriliş günü...

Diriliş Ertuğrul -feyzbk alntı..

Kader ise gayrete aşıktır.
Biz gayret edecez ki düşman diz çökecek.
Biz gayret edecez ki tuzaklar bozulacak.
Biz gayret edecez ki adalet hakim olacak.“

Ertuğrul

Üst Alt