Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabetes insipidus hastasıyım. Askerlik durumum ne olur?

MuratftM

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.benm 4 şubatta tecil hakkım bitti ve 9 şubatta polis çevirmesiyle bakayaya kaldım,yaşım 30,Annemde kanser hastası.tek evladım,15 günlük süre içinde muayene olmamı istediler.ama ben gitmek istemiyorum,annemi hastaneye yatırdım başında beklemek zorundayım,

kendimde diabetes insipidus hastasıyım 2009dan beri.bu hastalığımdan muaf olma durumum var mı yada benm gibi olupta muaf olan varsa yardımcı olabilirmisiniz? (Desmovital sürekli Kullanıyorum)
Bunun yanında Troid Bezi Bozukluğu ve Hipofiz Bezi Bozukluğu nedenleriyle %kaç küsur alırım ve muaf olurmuyum?

MuratftM

Bu konuda güncel bilgisi olan var mı?

İlgili yönetmelikte bu konuya dair bir değerlendirme yok maalesef. Bu durum gündelik yaşamda ne tür aksaklıklara yol açıyor?

TSK'nın Sağlık yönetmeliğini incelediniz mi ? Sizde de bu hastalıktan var mı? Yönetmelikte açıklaması yok ama ilgili maddenin D bendinde hastalığımızın adı geçiyor ve D bendine girenler Askerliğe Elverişli Değildir diye açıklamalar vardı. 1 Mart 2018 de muaf oldum ben.

MuratftM

Bilgi için teşekkürler. Cetvelde "diabetes insipidus" yazacaklarında "diabetes insipitus" yazmışlar, ondan görememişim :)

"D) 1. Vücut vazifelerini önemli derecede bozan, kişinin çalışma gücünü ileri derecede azaltan, endokrin salgıları ile ilgili belirti gösteren, tedaviye cevap vermeyen iç salgı bezlerinin hastalıkları ve kötü huylu tümörleri, memenin kötü huylu tümörleri, diabetes insipitus ve fenilketonüri."

Doğrudur abi, Diabetes İnsipitus olarak da geçiyor, her ikisi de muaftır,bilginize :) facebook'tan da yazmak isterseniz Murat Akırmak olarak aratın cevaplarım :)

Bu rahatsızlığı olan arkadaşlarımın genel şikayetlerinin arasında, Aşırı su içme ve Aşırı idrar çıkışlarıdır. Gece sürekli kalkmalarından doğan gece uykusu azlığı veya uykusuzluktur.Uzun yola çıktıklarında her yarım saatte bir idrarlarının gelmesidir. Allahtan ilaçlar var, yoksa halimiz haraptı. Ben günde 4*1 nazal sprey burundan, onu kullanıyoruz. ilaçla içtiğim sıvı günlük 10 litreye düşüyor benimki.ilaçsız ise 15 ile 24 litre arası su tüketmekteyim şahsen ;) askerliğim gerçekleşseydi işim zordu.

Artık şeker hastalığı derecesi bakılmıyor sanırım sadece şeker hastası olduğu belirti var ise muaf oluyor ben tip 2 yim bir konuda yazdığımı buraya da ekliyorum belki birinin işini görür

Kesin olarak konuşuyorum şeker hastaları kesinlikle askere gitmiyor. Askeri hastane kalktığı için daha rahat oldu eğer öğle tatili araya girmemiş olsaydı yarım günde işlerimi halletmiş olurdum. Yani çok rahat sadece şubede hastalığınız belirtin ve tıp 1-2 karıştırmayın şeker hastasıyım deyin yakın olduğunuz devlet hastane sevki yapacak aile hekimi eğer gittiğin hastane daha önce tedavi gördüğünüz tahlil olan hastane ise tahlil bile almazlar sizden ordan 3 aylık tahlille bakılıyor..

%100 Diyabet şeker hastaları askerlik yapmaz.. Bên ramazandan 1 ay önce muaf oldum.. Ve şunu tekrar belirteyim askeri hastane olmadığı için artık yatış yok vakit yeter ise aynı gün işlemler bitiyor size heyet günü veriliyor o gün heyete giriyorsunuz soruları ne zmaan var ailede var mı ne ilacı kullanıyor sun.. Ve 1 dk dışarıda bekletir sonra içeri alır elverişli değildir der.. 1 hafta içinde şubeye vereceğiniz kağıdı almanız istenecek tarih verecekler o gün gider belgeyi alıp şubeye teslim ediyorsun.. Bu kadar askerlik bitti

Ek olarak : doktor teşhis koymuş ise ve ilaç vermiş ise hiç bekleme git şubeye bir an önce. Benim kullandığım ilaçlar trajenta ve glukofen.. Heyette soruyorlar ne kullanıyorsunuz diye

38 yaşımdayım. 6 aylık bebekken koyulan teşhis sonucu 38 yıllık Dİ hastasıyım. 1999 yılında (üniversite öncesi) haydarpaşa gata da 1 yıl sonra kontrol edilmek üzere ertelendi. 2000 yılında ankara gata da muaf raporu verildi. minirin hiç bir yaşımda etkili olmadı. 2000 yılından beridir ne bu hastalıkla ilgili muayne oldum ne de ilaç kullandım.

Üst Alt