Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devrini almadan parasını ödediğim aracın üstünde haciz varmış..? [Hukuk]

bilmiyorumki

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar başımdan geçen bir olayı örnek anlatmak istiyorum .2 ay önce ford mondeo markad bir araç bursada bir galeriden el sıkışarak anlaştık araba çok uzuc geldi bende kaçırmamak için 4500 tl nakit 1300 tl senet verdim galericiye bana arabada biraz boya sorunu var onu hal edeyim sonra sana vereyim dedi tabi ben cahil salaklığıma geldi devrini falan önemsemeden kabul ettim aracı 3 gün sonra aldım devir işlemleri içinde adam benden 10 gün süre istedi

10 geçtikten sonra adamı aradım telefon kapalı galeriye gittim yerinde yeller esiyor devir sahibini buldum aracı hacze vermiş 2 ay adamı aradım skat bacağımla sonunda buldum ya devri ver yada paramı ver dedim tartıştık üstüne bide dayak yedim kafama 4 dikiş atıldı.ambulansla hastaneye götürdüler derdimi kime anlatsam sen salaksın devir almadan nasıl para verirsin dediler gelen fırça attı giden fırça attı kendi kendime nasrettin hocanın şu sözünü tekrarladım yahu bu hırsızın hiçmi suçu yok diye.

1 yılda biriktirdiğimi elimden birkerede aldılar aracı şuan saklıyorum haciz memurları arıyormuş .karakolda boşuna mahkemeye verme elinde kanıt yok dediler . umarım benim düştüğüm hataya başkaları düşmez. karşı taraf benim gibi 10 adım yürürken kafasından buhar çıkan eşi hamile olan evine 2 ekmek götürmek için sakat bacağıyla çalışmaya çalışan bir mazlumun ahını aldı bu dünyada olmassa ahirette hakkımı elbet alrım selametle

arkadaş geçmiş olsun.
senin kide tosyada piriçe giderken evdeki bulgurdan olmaya dönmüş işin çok zor.

Ortalık Hırsız ahlaksız doldu nasıl bir devir oldu bu artık sizi soyan kandıran değil kandırılan suçlu olan oldu sizi çok iyi anlıyorum o sizi dolandıran İnşallah tez zamanda belasını bulur Allah öyle bir belasını versin ki sonrasında da sizin haberiniz olsun ne diyeyim pislik insanlar ne kuldan ne Allah'tan korkarlar ama bilmezlerki bu işin birde hesabı var...

Çok çok geçmiş olsun o kadar üzüldüm ki durumunuza bilmem çok sinirlendim nefret ediyorum böyle insanlardan hakkın bu adaletsizlere hesap soracağı gün gelse diyorum artık...

Suçsuzun suçlandığı günler ne günlere kaldık artık ne diyeyim öteki tarafada birşeyler lazım kardeşim Allah inşallah paranı kurtarmayı nasip eder maddi manevi tazminat davası açmanı tavsiye ediyorum en kötü en son senedi kurtarabilirsin...

öncelikle gecmiş olsun...
denecek başka laf yok saten...arabanın asıl sahibi adam ve galeri ya bir birinden haberli ya habersiz sizi ne yazık ki dolandırmışlar...
eger sorunuz hukuken ne yapbilirim ise;
hukuken bir caba içine girmek istiyosanız...normal kanun lar bazında,hukuken çözümü ,hakınızı almanızın bir yolu yok.verdiğiniz para yanar..senet lere gelince mecbur ödeyeceksiziniz...
bir umut olarakk..
yok ben bu işi bırakmam yasal yada yasa acıklerını degerlendırmek isterim ,bende onlar gibi farklı davranırım ,hukuk tanımam derseniz...önerilerim olabilir...

geçmiş olsun üzücü bir durum gerçekten. hukuki arayış içine girerseniz olan avukata vereceğiniz paraya ve yıpranan sinirlerinize olur.

yorumlarınız için sağolun dediğiniz gibi türkiye hukuk sistemine göre hakkımı aramaya kalkarsam bi okadar param daha gider sonuç alırmıyom oda meçhul.eğer akrabam eşi dostum olsa benze yollarla hakkımı almaya çalışırdım ama malesef oda yok ben Allah a havele ettim herşeyin en iyisini bilen odur dönüş ancak onadır saygılar

Geçmiş olsun,
Burada araba sahibi ile galerici sizi tuzağa düşürmüş ben olsam Arabayı hurdacı ya satarım sende hiç olmaz ise biraza paranı kurtarmış olursun.

Geçmiş olsun,
Burada araba sahibi ile galerici sizi tuzağa düşürmüş ben olsam Arabayı hurdacı ya satarım sende hiç olmaz ise biraza paranı kurtarmış olursun.
hurdacıya satamazsın aracı hurdacı belgesiz alamaz aracı hurda belgesi olmak zorunda alırken yoksa iş çeteye girer araç parçalamaktan vay haline içeriyide görmüş olur sadece şunu yapa bilir lastikler kapılar koltuklar farlar vs vs elde sata bilir ama arcın sende oldugu ortaya çıkarsa bu sefer yine araç çalmak ve parçalamaktan hakkında dava açılır
şunuda yapa bilirsin aracın gerçek sahiiyle aranızda anlaşırsanız durum farklı olur buna benzer bir olay benim de başıma gelmişti 2 yıl kadar önce...

Arkadaşım, size tavsiyem, galericinin ad, soyad, adreslerini ve olayların gelişme yerleri adreslerini yazarak, olaylara ilşkin açıklamalarınızı bir dilekçeye yazın. Dilekçenizin sonuç ve talep bölümüne, "Daha fazla mağdur olmama neden olunmaması ve mağduriyetimin giderilmesi için, şikayette bulunmuş olduğum şahıslar hakkında KAMU DÜZENİ itibari ile acilen gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyorum" yönünde, taleplerinizi yazın ve şikayet dilekçenize, galerici ile delil olabilecek olan telefon görüşmeleriniz var ise, telefon numaralarını yazarak telefon görüşme kayıtlarınızı, kamera ile görüntü kayıtları var ise, kamera görüntü kayıtlarını, elinizde senet örneği var ise, senedin fotokopisini dilekçenize delil olarak ekleyin ve şikayetlerinize ilişkin olan dilekçenizi İadeli Taahhütlü olarak PTT. vasıtası ile Cumhurbaşkanlığı'na ve BİMER'e gönderin. Şikayetleriniz mutlaka incelenecektir. Geçmiş olsun.

Adamlar herşeyi kılıfına uydurmuşlar. boşuna avukatlarada para kaptırmayın.
Onlarda sizi en az onların uğrattığı kadar zara uğratacaktır.
Sonuçtada dahada mağdur olacaksınız.
En doğrusunu karakoldaki polisler demiş. Sineye çekip beddualarınızı edeceksiniz.

Bu şahısların, başka şahıslara zarar vermemesi ve suç işlenmesinin önlenmesi için bu durumun ilgili yerlere şikayet edilmesi gerektiği düşüncesindeyim.

öncelikle gecmiş olsun...
denecek başka laf yok saten...arabanın asıl sahibi adam ve galeri ya bir birinden haberli ya habersiz sizi ne yazık ki dolandırmışlar...
eger sorunuz hukuken ne yapbilirim ise;
hukuken bir caba içine girmek istiyosanız...normal kanun lar bazında,hukuken çözümü ,hakınızı almanızın bir yolu yok.verdiğiniz para yanar..senet lere gelince mecbur ödeyeceksiziniz...
bir umut olarakk..
yok ben bu işi bırakmam yasal yada yasa acıklerını degerlendırmek isterim ,bende onlar gibi farklı davranırım ,hukuk tanımam derseniz...önerilerim olabilir...

arkadaşımız haklı, mahkemeye gitmesede, avukat tutmasada en azından suç duyurusunda bulunsunki, başka şahıslar zarar görmesin

Arkadaşa, izah etmiş olduğum şekilde dilekçe yazar ise, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık İletişim Merkezi tarafından KAMU DÜZENİ itibari ile gerekli yasal işlemler başlatılır. Arkadaşın suç duyurusunda bulunmasına gerek kalmaz.

Başima benzer olay geldi devlet resmen diyor kendin hallet işini cinayet,terör v.s olmazsa icaat yok.kendi işimi kendim gördm beni dolandiran kişiyi aldik annesinden emdiği süt burnundan geldi ve para mi 3 kat geri aldim.

savcilar dolandiriciliğin suçu yok dedi açikça ve kendin halledebililiyorsan hallet dedi.

Antalyadaysan yardimci olurum

yorumlarınız için çok teşekkür ederim. 2 gün önce arabanın asıl devir sahibi ile telefonda görüştüm adam a derdimi anlattım adam benim seninle işim yok dedi bede galericiye para kaptırdım dedi. arabayı sordu bende bir akrabamda dedim yerini falan öğrenmek istedi söylemedim devrini vermeye yanaşmadı oda kendince haklı parasını kaptırmış. bu arada araba 98 model otomotik ford mondeo ben artık ümidimi kestim Allah kimsenin ahını kimseye bırakmaz helede mazlumun ahını hiç bırakmaz.Kapitalist laik devletler gücün varsa paran varsa devlet içinde adamın varsa senin hakkını savunurlar malesef bende ne para var ne güç var nede devlet içinde adam var :) Ama en azından herşeyden güçlü mazlumun ahını dünyada veyahut ahirette alıcak olan Rabbim var bu en büyük varlık aslında allah iman nuruyla yaşamayı islam ahkamıyla yönetilmeyi nasip eylesin

sayın esat..yazdıklarınız aynen dogrudur ...
savcılıga suc duyurusunda bulunsanız ..
savcı kıbarsa red eder..kibar değilse alırken banamı sordun der....
seni mahkemeye yönlendirir....
orada da dolandırıldıgını yazılı delili ıspatlama gerekirki...
bu vakada zor....
zaman ve para ısrafı olur...

Üst Alt