Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devleti soymak için inanılmaz plan

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
İstanbul'da bir özel eğitim merkezinin devletten para almak amacıyla, Güngören'deki bir sağlık merkezinden sağlıklı kız çocuğuna...
İstanbul’da bir özel eğitim merkezinin devletten para almak amacıyla, Güngören’deki bir sağlık merkezinden sağlıklı kız çocuğuna, “yüzde 50 zekâ engelli” diye sahte rapor aldığı ortaya çıktı
Vakıf Gureba Hastanesi’nden ‘onaylanması’ gereken raporu alan baba Hüseyin Altunbaş, aynı hastanede yaptırdığı testle kızının sağlıklı olduğunu ispat etti. Devlet, bu merkezlere çocuk başına aylık 432 TL öderken yıllık ücret 5 bin TL’yi buluyor. Bazı özel eğitim merkezlerinin çocukları istismar ederek para kazandıkları belirtildi.
Ücretsiz servis
Kanal D Haber, devletin “zekâ engelli çocukların eğitimi için ödediği paraya göz diken özel bir rehabilitasyon merkezinin skandal uygulamasını gözler önüne serdi. Öğrenci bulmak için okul çevresinde yoğunlaşan bu merkezlerden biri, geçen yıl baba Altınbaş’ı telefonla arayarak, “Çocuğunuzun dersleri kötüymüş. Bize getirin ders verelim” dedi. Çocuğunun başarısının artması için teklifi kabul eden baba, “Servisin de ücretsiz olması” sebebiyle çocuğunu merkeze gönderdi. Ancak, merkez, çocukla ilgili Güngören’deki bir sağlık merkezinden, “yüzde 50 zekâ engelli” sahte test raporu alarak onay için Vakıf Gureba Hastanesi’ne gönderdi.
Sağlıklı raporu aldı
Raporun yalnızca aileye teslim edilmesi sebebiyle hastaneye giden baba, gördüklerine inanamadı. Çünkü, raporda kızının yüzde 50 zeka engelli olduğu yazıyordu. Baba, merkez yetkililerine, “Kızıma nasıl özürlü raporu verirsiniz. Raporu isteyen kim? diye tepki gösterdi. Baba, kızına yeniden Vakıf Gureba Hastanesi’nden sağlıklı raporu aldı. Prof. Dr. Sefa Saygılı, özel eğitim merkezlerinin hem çocukları ve hem de devleti istismar ettiğini söyledi. Devlet, 206 bin çocuğun yararlandığı bu okullara geçen yıl 863 milyon TL’ye yakın para ödedi.

özel bakım merkezleri bunu hep yapıyorlar yapacaklarda sağlam admları bile bakm merkezlerine doldurmaya başladılar bunada bir denetim gelir inşallah

Ne yazık ki bu gibi olaylar yüzünden ve hastaların istedikleri hizmeti alamadığını bir süre sonra fark etmesiyle sağlık kurumlarına güven gittikçe azalmakta çünkü kimse hastayı düşünmüyor her şey ticaret mantığıyla yürüyor !!!

Kanunlarımız o kadar laçka,ki kim ne yaparsa yanına kar kalıyor Murat01_80 arkadaşımın dediği gibi bir kaçını sallandıracaksın bak bakalım daha cesaret eden oluyormu, Gelde şeriat kanununu savunma...

Arkadaşlar;
Bu haber dün kanald ana haber bülteninde özel haber olarak yayınlandı.

Diyorki;
"Güngören’deki bir sağlık merkezinden sağlıklı kız çocuğuna, “yüzde 50 zekâ engelli” diye sahte rapor aldığı ortaya çıktı"

Bakın %50 olan vücut fonksiyonu kayıp oranıdır. Zeka ölçümü sonucu ise hafif düzeyde zihinsel engel olarak tanılanmıştır. Ayrıca Güngörendeki sağlık merkezi denen yer haberi izleyenler dikkat ettiyse güngören ram (rehberlik araştırma merkezidir.) Yani bu zeka ölçümünü güngören rehberlik araştırma merkezi yapmıştır. 08.01.2010 tarih ve 26 sayılı yazısı ile stanford binet test sonucu takvim yaşı 11.5 olan çocuğun zihinsel yaşını 6.8 olarak tespit edilmiş. Testi yapan Psikolojik danışman Osman E rkan, bu resmi yazıya binayen sağlık raporu düzenleyen psikiyatrist doktor Mustafa SOLMA Z'dır. Prof. Dr. Sefa SAYGILI ise çocuğun zekasının normal olduğunu gösterir bir rapor veriyor ve bu çocuğun özel eğitim almayı gerektirecek kadar bir engelinin bulunmadığını söylüyor.

Bütün bunları aşağıdaki linke bakarsanız görebilirsiniz.

http://www.filmdizi.net/kanal-d-ana-haber-bulteni-03032010-kisim-3.html

Şimdi size şunları sormak istiyorum;

Bahsi geçen özel eğitim merkezi muhtemelen ilköğretim okulundaki akademik başarısızlığı olan çocukları tespit ederek ailelerele bağlantı kuruyor. Fakat kurumun kimlere eğitim verdiği konusunda bu ailelere yeterli bilgi verilmiyor. Yani engelli çocuklara eğitim verildiğini söylemiyorlar.

İlk tanılamayı yapan Güngören Rehberlik araştırma Merkezi psikolojik danışmanı binet testine göre hafif düzeyde zihinsel engeli tespit etmiş ve buna görede özel eğitim merkezi aileden habersiz sağlık raporu çıkartılmış.

Diğer taraftan prof. Sefa Saygılı zekanın normal olduğunu söyleyerek bir rapor daha veriyor ve özel eğitim merkezlerindeki çocukların sadece 1/5'inin eğitim alması gerektiğini diğerlerinin gereksiz yere eğitim aldığını iddea ediyor.

Kanal d haber ise henüz raporlama aşamasında olan bir çocuğun üzerinden tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerini aynı kefeye koyarak dolandırıcılık gibi ağır bir suçlamada bulunarak karalıyor. Ayrıca sağlık merkezi dedikleri ilk tanılamayı yapan yer devletin rehberlik araştırma merkezidir. Bu bağlamda burayıda karalamış oluyorlar.

Sizce bu durumda suçun aslan payı kimin?

Üst Alt