Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruyum, 2021'de aldığım raporun emeklilikte geçerli olmadığı söylendi!?

Fatma32

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 20 yıllık devlet memuruyum. 2021 mart ayında %41 süresiz engelli raporumu aldım. vergiden muaf tutuldum. Haziran 2022'de Ankara SGK Kamu emeklilileri daire başkanlığına ne zaman engelli emekli olabilirim diye dilekçe yazarak görüş talebinde bulundum. Bana gelen yazıda rapor süresi 6 ay geçmiş tekrar rapor alınması diye görüş bildirilmiş. kalıcı hastalıklarım SÜREĞEN KOAH Grubu akciğer hastalığım, Polimyelit sekeli (Çocuk felci) ve Lomber disk (Bel fıtığı) kalıcı hastalıklarım belli neden tekar rapor istiyorlar anlayamadım. Benim yaşadığım durumla karşılaşan memur arkadaş var mıdır? Görüşlerinizi almak isterim

Prosedür öyledir hastaneye de aynen söylersin 6 ayı geçtiği için tekrar rapor isteniyor diye sorun çıkacağını sanmam yılında var zaten yeteri kadar .

teşekkür ederim sokrates evet dediğin gibi SGK'ya sorduğumda emeklilik yılınız, prim gününüz dolmuş. Ankara'ya dilekçe ile sorun diye belirtmişlerdi. Ama süresiz rapor alan kalıcı hastalığı olan bir memurdan yeniden rapor istemeleri hem sağlığım açısından, hem de hastaneden uzak yerde çalışmam gitmeme ve bir sürü masrafa neden olacak. Peki yeniden rapor alınca vergiden süresiz muafım çalıştığım süre içinde. yeni rapor almam muaf olduğum engelliğimi etkiler mi? yoksa sadece emeklilik işlemlerinde kullanılmak üzere mi yeni rapor çıkartmalıyım?

Vergiden yine muaf olur mu ya da olmasına gerek var mı zaten emekli olmayacak mısın emeklilikte vergiden muaf olayı oluyor mu ya da gerek oluyor mu tam bilemeyeceğim çalıştığın süre içinde de olmayı versin kaç para fark eder ki etse bile emekli ikramiyesi alacaksın nasılsa ona sayarsın .:)

Fatma32

Maalesef artık eldeki raporla bir işe yaramıyor. Artık herkes SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak zorunda. Bu listeye göre yeterli tanı yoksa, emeklilik mümkün değil sizin için de.

Üst Alt