Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuru, emekli olduktan sonra sigortalı çalışır ise 2 maaş alabilir mi?

ihsan66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bilgi Hazinedir OturanBoğa

İyi günler birçok konu başlığı inceledim birçok mesaj okudum ancak soruma bir cevap bulamadım.

21.04.2008 sigorta başlangıcım mevcut.

%44 engelli raporum mevcut.

1574 gün 4A sigortam mevcut ve 2018 Ekim Ayından beri EKPSS ile 4C devlet memuruyum ve oradan da 1670 gün sigortalıyım.

İlk sorum emekli olduktan sigortalı bir işte çalışarak 2 maaş alabilir miyim?

ikinci sorum ne zaman emekli olabilirim?

Şimdiden teşekkürler...

OturanBoğa Bülent Bey, yazılarınızın birçoğunu okudum ama açıkçası kafam çok karıştı o yüzden yol gösterici olarak değerlendirebilirseniz çok sevinirim.

https://www.engelliler.biz/forum/em...enlerin-emekliliklerine-dair-uygulamalar.html

ihsan66

Merhaba,sorularınız ile ilgili 4C-Devlet Memuru statüsü hakkında en geniş bilgiye Bülent Bey OturanBoğa sahiptir.

Size sorularınızda yardımcı olacağına inanıyorum.

Saygılar.

ihsan66

21.04.2008 + 18 yıl sigortalılık süresi ve toplamda 4680 primle emekli olabileceksiniz. Yani 22.04.2026'da emekliliği hak ediyorsunuz 4a+4c toplam 4680 prim de varsa.

bagkur.PNG

Maalesef 4c'den emekli olanlar emekli maaşları kesilmeksizin çalışamazlar (5510 sayılı yasanın 30. maddesi)

5434 sk ya göre kamu kurumunda calismazaaniz maasiniz kesilmez. Özel sektörde calisabilirsiniz.

munen

5434 ile emekli olan kişi sosyal güvenlik destek primi ödeyerek 4a-b statüsünde çalışabilir.

Üst Alt