Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet MEB sınavında ayrımcılık yaptı: Zihinsel engelliler...

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar MEB sınavında devlet özürlüler arasında ayrımcılık yaptı. Özürlüleri gruplara ayırdı.Mesala 90 ve 90 üstü puan alanların çoğu zihinsel özürlüler grubundan sınava girenlerdir. Bu grupta sınava girenlere çok basit sorular sorularak yüksek puan almaları sağlandı ve sonucunda bizlerin atanamamasına engel olundu.
Yani zihinsel engelli grupları öz evlat biz üvey evlat muamelesi gördük.

Arkadaşlar bu konu çok önemli.Birilerine görev vermek için birilerini ezmenin bir anlamı yok.Bu yapılan açıktan torpildır.Buna sessiz kalmayalım.Uygun bir dilekçe örneği hazırlayıp ilgili yerlere gönderelim.

Ackurt;

Boşuna kendini harap etme "Atı alan üstüküdarı geçti" artık istediğin yere istediğin dilekçeyi gönder hiç bişey yapamazsın. Tamam hırs yaptın belkide çok gücüne gitti yüksek puan alamamak / atanamamak ama sen bi dahakine daha iyi hazırlanırsan emin ol sende başlarsın görevine . . Kimsenin kafasını bulandırmaya gerek yok millet 2 - 3 gün sonra gidip görevine başlayacak . .

İnsanın fikri neyse zikri o olurmuş (kullandığın üye adı)

baycın mukemmelsın baska bısey demıyorum hll olsun sana

Bir daha sınav yapılsa ne olacak ki.Ne değişecek.Yine özürlü ayrımı olacak.Yine bir kısmına çok basit diğer kısmına normal soru sorulacak.Eeee ondan sonra diğerlerinden yüksek puan al nasıl alıyorsan.Ben ayrıcalık yapılmasın diyorum başka birşey istemiyorum.

Ayrıca kullandığım üye adıyla alay etmeni de kınıyorum.Sen kullanığı

ayrımcılık falan yok. anlıyorum atanamadığınız için üzgünsünüz ama bir dahaki sınava iyi çalışıranız eminim atanırsınız.

o birrr devlet memuruu , o birrr meb çalışanııı, o birr bilginn, o birr herşeyi bilen adammm :))

cin efendiyle tartışmaya girmeyin zararlı çıkarsınız. Boşuna konuşmayın o haklı. Apaçık haksız olduğunda da gene haklı :))

Meb sınavında açık bir şekilde ayrımcılık yapıldığını bende biliyorum. üniversite bitirmiş bir engelli engel türü ne olursa olsun bilgisi ilk okul düzeyi sorularla ölçülmemeliydi.. ortapidik ve diğer engel grubunun sorularıda zor değil di ama işitme ve zihinsel grubun sorularıda en fazla ilk okul 5. sınıf düzeyinde olabilirdi. resimdeki saatin kaç olduğunu sormalarından alayabiliriz zaten.

Engel grupları olmalı ama bu derecede uçurum olmamalı.

Zihinsel engellilere ve işitme engellilere daha kolay sorular sorulması normal , o engellilerini daha yakından tanısaydınız anlayabilirdiniz...ayrıca iyi çalışanlar her zaman kazanır,sırf siz kazanamadınız diye başkalarına suç atmayınız ... sorular çok zor değildi,iyi çalışan herkes yapar. Üstelik atama puanlarına baktığımda puanlar baya düşük geldi bana,çünkü sorular kolaydı...engel gruplarının olması iyi oldu,böyle devam edilmeli bence.

birilerinin tuzu kuru birilerinin canı yanık haydi bakalım kim kime dum duma oyununa devam ülkecek :))

Haksızlık Etmeyin.

Bi çevrenize bakın.Kaç tane zihinsel ve ya işitme engelli arkadaş kazandı.Bunların eğitimi çok farklı.Hiç okulunuzda işitme ve ya zihinsel engelli varmı.Kazanma oranlarına bakıldığında % 85 görme ve ortobetik engelliler.çalışan kazanır.Çalışmayanda böyle haksızlık var diye bağırır.:D

Adı üstünde onlar zihinsel engelli siz matematikte fonksiyon öğrenirken onlar ikişerli üçerli sayı saymayı öğreniyorlardı. Ki onlarada böyle sorular sorulmuş olması doğal. Kime ne öğrettilerse kimin kapasitesi neyse ona göre soru sorulmuş. Zihinsel olsun işitme engelli olsun hepsine hayırlı olsun :)

bence engelli personelalımı yapılırken zaten mecburiyetten yapılıyor. niteliklileri ayrı tutup vasıfsız alınacakları ayrımcılık olacak madem, en azından gelir düzeylerine bakılıp çok fazla ihtiyacı olandan başlayıp ona göre yapılsa daha iyi olur gibime geliyor.

Üst Alt