Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devamsızlkta okul kayıdı ne oluyor? [Soru]

bertuğ

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
engelli ne olursa olsun eğitim çağındaki (zorunlu ilköğretim çağındaki) çocukların normal okula kayıtları gerekiyormuş.
çocuk okula gidemedikten sonra o kayıt ne işe yarayacak anlamadım .20 günden fazla devamsızlığı olanların okuldan kaydı siliniyor diye biliyorum.
bu konuda bilgisi olanlar açıklarsa sevinirim.

Rapor sunup kaydı donduruyorsunuz sanırım...

devam etmediğiniz günlerde raporlu ve idari izinli iseniz devam etmediğiniz günler, devamsızlıktan sayılmaz.Ancak mazaretsiz 20 gün okula gitmezseniz, kaydınız silinmez,ancak devamsızlıktan sınıfta kalırsınız.

Devamsızlıkta kayıt silinmez. Sınıfta kalır. 20 gün mazeretsiz ise
Engeli ne olusa olsun değil

• Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği
    Devam Zorunluluğu

MADDE 79- (1) Eğitim ve uygulama okulları, otistik çocuklar eğitim merkezleri ve iş okullarına devam eden öğrenciler, okul yönetiminin en az iki defa yazılı uyarısına rağmen mazeret göstermeksizin 70 iş günü sürekli devamsızlık yapmaları durumunda bu öğrencilere devamsızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılır. İki yıl üst üste devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrencilerin kaydı silinir.

(2) İş eğitim merkezlerinin kurs programına mazeret göstermeksizin 70 iş günü sürekli devam etmeyen kursiyerler izleme ve yöneltme kurulu tarafından programdan çıkartılırlar.

ben çocuğumu normal ilkokula kayıt ettirdim
ameliyat olduğu için 2 ay gibi okula gidemeyecek
bunun için her ilçede bulunan Rehberlik Araştırma Merkezlerinden (RAM) kaynaştırma eğitim raporu alınması gerekiyor.
bu rapor olmazsa çocuk hastahaneden raporluda olsa 20 gün veya bir ay devamsızlık yaparsa sınıfta kalır dediler
ama kaynaştırma eğitim raporu olursa dersleri dahi zayıf gelse sınıf geçiriyorlarmış
ayrıca devamsızlığa da bakılmıyor.

Üst Alt