Sürekli depresyona girip çıkıyorum bu döngüyü kırmak istiyorum artik ne yapmaliyim
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
antidepresan kullanımı depresyonun manik bir döneme çevrilmesine yol açabilir . hafif depresyonlarda yalnızca duygudurum dengeleyicilerle(tercihen antidepresif gücü daha belirgin olarak düflünülen lityum ya da lamotrijinle)sağaltım denenebilir. Ancak, şiddetli bir depresyonda bunların yetersiz kalması ve antidepresan ekleme gereği çok olasıdır. Bu durumda, kaymayı engellemek için, antidepresan+ duygudurum dengeleyici kombinasyonu kullanmak ve depresyon düzelince antidepresan hızlı kesmek seçilecek yöntem olabilir. Ayrıca, bipolar depresif dönemlerin (unipolar depresif dönemlerin tersine) yalnızca antidepresana iyi yanıt vermeyebileceği ve duygudurum dengeleyici eklenmesine gereksindiği de ileri sürülmektedir. Antidepresanlar açısından bakıldığında, trisiklik antidepresanlarla manik kaymanın daha fazla olduğu düşünüldüğünden, yeni antidepresanlar, özellikle SSGİler seçilebilir.@Born2die bana antidepresan yasak. Manik atak atağına giriyorum.
Çalışıyor musunuz
Vallahi ben çalışıyorum ama bir yönden de çalışmak istemiyorum arada böyle ilaçlardan mı neyden bilmiyorum uyuşup kalıyorum iş yerinde evdeki o serbestliği seviyorum ilaçları bırakmayı deneyeceğim bir dönem olacak inşallah tamamen atlatırım atlatamazsam devamlı zihin çalıştırmam gereken işler zor geliyor nedense
İlaçları bırakmanızı önermiyorum ayrıca. Doktor kontrolünde bırakın, doktor öyle derse. Onun dışında hastalığınız ilerleyebilir.
siz ilaçları bırakmak mı istiyorsunuz ?
Seretonin yükselmesi için verdiği ilaç işe yaracak mı ? Bilmiyorum.